Annonce
Ringkøbing-Skjern

Hun ville absolut ikke være lærer som sine forældrene - men det blev hun...

Kirsten Egelund fylder tirsdag den 14. juli 70 år. Privatfoto.
Kirsten Egelund fylder 70 den 14. juli; hun kan se tilbage på et liv, hvor hele verden - især Frankrig - har været hendes legeplads, men hvor det faste udgangspunkt de sidste mange år har været Ringkøbing og familiens sommerhus på Sydfalster.
Annonce

RINGKØBING: Der var én ting, Kirsten Egelund var sikker på, da hun var barn og ung - hun skulle ikke være lærer lige som forældrene!

Men for at gøre en lang historie kort: Det blev hun alligevel!

Tirsdag den 14. juli - i øvrigt meget passende på Bastilledagen; meget passende, fordi Kirsten Egelund elsker Frankrig - fylder hun 70 år. Dagen fejres i familiens sommerhus på Sydfalster, der sammen med hjemmet i Ringkøbing er hendes faste ankerplads i en tilværelse, der har bragt hende temmelig langt rundt i verden.

Kirsten Egelund - der er født Ørnstrup Madsen - voksede op i Vordingborg. Med sine globetrottende forældre gik sommerferierne til det ganske Europa. I sin fritid var hun blandt de første pigefodboldspillere - i øvrigt med Vordingborg-ikonet Morten Olsen som "landstræner".

Allerede i 1. g i Vordingborg Gymnasium, mødte hun i 1966 sin skæbne i form af 3. g'eren Lars Egelund. Det endte med ringforlovelse og i 1970 med bryllup. Da boede hun og Lars i Købehavn, hvor hun arbejdede som pædagogmedhjælper.

Annonce

Alligevel lærer

Planerne om at blive børnehavepædagog blev alligevel skiftet ud med en studieplads på Blågård Seminarium, hvorfra hun tog lærereksamen i 1976 - i øvrigt pr. korrespondance, da familien var flyttet til Luxembourg, hvor Lars havde fået job som adjunkt på Europaskolen.

I 1974 blev den første af fire sønner født.

Familien fik 14 fantastiske år i Luxembourg, hvor de efterfølgende tre sønner alle blev født, og hvor Kirsten i de første år var "hjemmegående", indtil hun de sidste år blev årsvikar på Europaskolen.

I 1989 flyttede hele familien til Ringkøbing, hvor Lars fik arbejde på Ringkøbing Amtsgymnasium. Kirsten var derefter i et par år vikar på skolerne i Hover og Torsted og på Alkjærskolen. Fra 1991 og til 2012 var hun derefter lærer på VUC.

Efter pensioneringen har Kirsten dyrket parrets fælles interesser: At besøge sønnerne og deres familier, rejser til mange forskellige destinationer - især dog Frankrig.

I øvrigt fyldes tilværelsen med krimi- og avislæsning, sudoku, kryds og tværs, daglige gå- og cykelture langs Fjorden, storproducent af striktrøjer til børnebørnene, hvilket er noget af en opgave, da hun er farmor til seks børnebørn i alderen to til 15 år.

Fødselsdagen fejres under behørige corona-former; også fordi mere festivitas følger, når Egelund-parret midt i august fejrer guldbryllup.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hvide Sande For abonnenter

Skuespillere nyder at filme i Hvide Sande: 'Vi er bare så glade for, at det gode vejr er kommet'

Annonce