Annonce
Hvide Sande

Hun var den første i kunstnerbolig: Ayoe sætter kulør på Hvide Sande med nyt galleri

- Jeg har nok taget tilløb til det i længere tid, og nu havde jeg lyst til at gøre det, siger Ayoe Lise Lysgaard Pløger om etableringen af galleriet i Hvide Sande. Foto: Johan Gadegaard
Ayoe Lise Lysgaard Pløger har åbnet eget galleri i Hvide Sande, hvor hun i 2016 var den første, der gjorde brug af kunstnerboligen Art 56 på Tyskerhavnen.
Annonce

Hvide Sande: - Jeg kan ikke undgå at blive inspireret af at kigge ud på Tyskerhavnen og Ringkøbing Fjord. Udsigten er ganske enkelt fremragende.

Sådan lød det i sommeren 2016 fra Ayoe Lise Lysgaard Pløger, der dengang havde fornøjelsen af at være absolut første gæst i Holmsland Klit Turistforenings nyskabelse, kunstnerboligen Art 56 i Hvide Sande.


Jeg faldt for byen dengang. Jeg kunne mærke, det var et rart sted at være.

Ayoe Lise Lysgaard Pløger, kunstmaler


Nu er ringen på sin vis sluttet, da grafikeren og kunstmaleren fra Brande har etableret sig med eget galleri i havnebyen:

- Jeg faldt for byen dengang. Jeg kunne mærke, det var et rart sted at være, siger Ayoe Lise Lysgaard Pløger, der - sammen med sin mand - har købt det hus, der har adresse på Søndergade 8 i Hvide Sande:

- Jeg har nok taget tilløb til det i længere tid, og nu havde jeg lyst til at gøre det. Lyset og havet er fantastisk, tilføjer den 58-årige kunstner.

- Det gør ikke noget, at vi er mange udbydere, for der er også mange kunder, siger Ayoe Lise Lysgaard Pløger. Foto: Johan Gadegaard

Ayoe Lise Lysgaard Pløger er uddannet grafiker, og et par dage om ugen arbejder hun inden for sit fag hos Danish Bottling Company i Brande, mens resten af tiden går med olie og akryl på lærred.

Annonce

Optaget af naturen

Ayoe Lise Lysgaard Pløger har været kunstner i 20 år, og hun er meget optaget af naturen - med afsæt i menneskelige følelser og egenskaber.

Galleriet i Hvide Sande blev åbnet i starten af august, og kvinden bag værkerne er 'bestemt godt tilfreds med både besøgs- og salgstal' i sit Atelier Ayoe:

- Kunst skal man jo købe med hjertet. Det gør ikke noget, at vi er mange udbydere, for der er også mange kunder, siger Ayoe Lise Lysgaard Pløger.

Hun har den holdning, at 'man skal kun male, hvis man føler, man har noget, man vil ud med':

- Vi skal passe på hinanden, og vi skal passe på jorden. Det er min intention, at mine malerier skal være fortællende og eksperimenterende. Jeg vil gerne udfordre beskuerens billedverden og fantasi.

I sine værker vil Ayoe Lise Lysgaard Pløger gerne udfordre beskuerens billedverden og fantasi. Foto: Johan Gadegaard

Der er beboelse i huset i Søndergade, hvor indehaveren har base fra tirsdag til søndag. Der er åbent for publikum og potentielle kunder fra onsdag til søndag i Atelier Ayoe, hvor der også er et udvalg af keramik, akryl på papir og silketørklæder.

Annonce

Et værk til efterskole

Herretøjsmærket Bertoni i Aarhus har tidligere gjort brug af Ayoe Lise Lysgaard Pløgers kunstneriske evner, da hun blev bestilt til at skabe et to en halv gange otte meter stort bjerglandskab til en fotooptagelse.

Lige nu arbejder hun på et større billede til Vesterlund Efterskole, lige som Ayoe Lise Lysgaard Pløger for tiden også har en større bestillingsopgave fra et plejehjem i Brande - et værk, der kommer til udfolde sig over 11 kvadratmeter.

I sit nye domicil i Hvide Sande indbyder Ayoe Lise Lysgaard Pløger til åbningsreception i uge 42.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Minkavlere sværtet uden grund: Statens Seruminstitut sendte ikke spørgeskema til avlernes e-bokse

Ringkøbing

Lærervikar smittet med corona: Ringkøbing Skole sender flere end 100 hjem

Annonce