Annonce
Hvide Sande

Huller i strømmen: 100 procent belægning i sommerhusområderne, minus 10 grader og transformer-skift giver RAH udfordringer

Der kom blus på sommerhusene, da vinterferiegæsterne ankom i lørdags; det udfordrede det i forvejen udfordrede elnet på Klitten. Foto John Randeris.
RAH er lige nu ved at skifte én af de to transformerstationer i Hvide Sande ud; da strømforbruget samtidig er eksploderet, har det i perioder ført til spændingsfald på elnettet.
Annonce

HVIDE SANDE: I den forløbne weekend har en del strømforbrugere oplevet, at deres elforsyning har gispet lidt efter vejret.

Nogle har eksempelvis konstateret, at lysstyrken i deres pærer faldt, andre at der i korte perioder har været "huller" i strømmen.

Det er der en god grund til, fortæller teknisk chef hos RAH, Per Nielsen.

- Lige nu er vi ved at udskifte den ene af de transformere, der er i Hvide Sande; det har betydet, at vi har kørt med reduceret drift i Hvide Sande, forklarer Per Nielsen.

Normalt ville det ikke betyde noget videre, og elforbrugerne ville ikke bemærke noget. Men situationen lige nu er ikke helt normal, understreger han.

- Lørdag blev der 100 procent belægning i sommerhusområderne. Samtidig var der minus 10 grader, så folk fik straks tændt for elvarmen og alt det andet elektronik, da de ankom til deres sommerhus. Da den ene af vore transformere var ude af drift, betød det lavere spændingsniveau, at der kunne være korte afbrydelser af strømmen, siger den tekniske chef.

Annonce

Usædvanlig situation

Også i den nordlige del af Hvide Sande har man i en periode haft strømproblemer, der har ført til kortvarige strømudfald.


Lørdag blev der 100 procent belægning i sommerhusområderne. Samtidig var der minus 10 grader, så folk fik straks tændt for elvarmen og alt det andet elektronik, da de ankom til deres sommerhus.

Per Nielsen, teknisk chef, RAH.


- Vi har oplevet noget elektrisk på nettet, der formentlig udsendes af en virksomhed i området; vi har hidtil kunnet isolere det på den ene af de to transformere, men det kan vi ikke, så længe vi er i gang med at udskifte den ene af dem, og det har nogle oplevet som kortvarige strømudfald, siger Per Nielsen.

Alt elektronisk udstyr medfører støj i nettet, der forplanter sig, og som kan påvirke kompo-nenter i nettet og forstyrre det elektriske signal, og det er altså det, der er sket i Hvide Sande.

- Vi har endnu ikke kunnet identificere kilden til støjen, men vi arbejder på at finde den, siger Per Nielsen.

Han regner med, at RAH er klar til at tage den nye transformer i Hvide Sande i brug på torsdag, så nye gæster i sommerhusområderne vil opleve normale tilstande.

- Men det er altså en usædvanlig situation, at så høj belægning i sommerhusområderne og lave temperaturer falder sammen med, at vi skifter en transformer ud. Det kommer vi ikke til at se igen lige med det første, siger Per Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Skjern

Skjern får sin egen tv-kanal: Underholdningsshow, natur, kultur og butikker skal fylde sendefladen

Ringkøbing-Skjern

Søndagens coronatal: Ingen nye smittede dagen før afgangseleverne vender tilbage skole

Skjern For abonnenter

Vestjylland skulle være Henris ferieflirt: Nu er han Skjern-mand og starter en lokal tv-kanal

Annonce