Annonce
Læserbrev

Huller i cykelstien: Hvor svært kan det være?

Læserbrev: Jeg kan godt forstå, at folk undrer sig over, at Ringkøbing-Skjern Kommune ikke kan finde ud af at færdiggøre underføringerne på cykelstien mellem Hemmet og Vostrup.

Hvor svært kan det dog være? Hvorfor kan man ikke blot rørlægge de famøse gennemløb. Der må være nogen i forvaltningen, der har glemt at spørge den erfarne mand i samme forvaltning som har stået for udførelsen af de tre rørgennemføringer under vejen over Skjern enge (Ånumvej-Kodbølvej). Her er der udført tre underføringer med pvc-rør, her er endda tung trafik.

Hvad angår diverse telekabler, så findes alle oplysningerne i det landsdækkende ledningregister.

Den eneste undskyldning kan kun være en eventuel forekomst af blød bund, men den har ikke været på banen!

Arbejdet kan udføres på en enkelt dag pr underføring. Telefirmaerne kommer gerne og påviser i marken, hvor kablerne er. Skulle der af forskellige årsager ske en mindre sætning efterfølgende, så kan det ordnes med lidt asfalt.

Det havde dog været lidt smart hvis det havde været på plads i efteråret 2018, hvor maskinerne var der i forvejen. Mon ikke det er på tide, at der kommer nogle politikere på banen og hanker op i de ansvarlige?

Annonce
Hvor svært kan det dog være? Hvorfor kan man ikke blot rørlægge de famøse gennemløb, spørger læserbrevsskribenten
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Lad centrene, der trækker borgerne i byen, blive i byen

Læserbrev: Indlægget “Lad der ikke gå sognepolitik i sagen” om Innovests husning af de kommunale arbejdspladser havde nogle gode pointer, der førte til den rigtige konklusion i et dilemma. Der savnes nogle tal på økonomien, og jeg kan betvivle, kommunalbestyrelsen har det vigtigste; det tabte skatteprovenu og følgeomkostningerne ved den mistede omsætning i detailhandelen. Butikkerne vil miste omsætning. Ikke blot til nabobyerne, men også til storcentrene i de større byer og til netbutikkerne udenfor kommunen. Det vil koste arbejdspladser, give tomme butikslejemål og tomhed i bymidten. Så på den måde et paradoks, når et erhvervscenter er omdrejningspunktet for at trække kunderne væk fra de små lokale erhvervsdrivende. Vi har jo lige fulgt kampen for købmanden i Stauning, og her er det så i større målestok. Du kan blot se til Esbjerg, hvad det har betydet i Kongensgade, at kontorer er flyttet på havnen. Og omvendt, hvad de gør i Billund for at trække folk til midtbyen. Så byrådet bør have det tabte skatteprovenu og følgeomkostningerne ved den mistede detailomsætning i kommunen med i ligningen. Det er ikke nok med en kort tilbagebetalingstid på investeringen i Excel-arket. Så jeg er enig med Jacob Agerbo i, at der ikke skal gå sognepolitik i sagen. For det handler ikke kun om finansiering og besparelser, men også om tabt detailhandel. Ikke “bare” i Skjern midtby. Men i kommunen. For der ingen garanti for, at omsætningen affødt af butiksdøden bliver i Skjern/Tarm, eller for den sags skyld i kommunen. Så derfor vedkommer det også borgerne udenfor Skjern ... Så herfra skal opfordringen lyde; lad centrene, der trækker borgerne i byen, blive i byen.

Skjern Håndbold For abonnenter

Kasper Søndergaard rundede 350 kampe – nu venter efterårets vigtigste opgør: Vi er ikke i god forfatning

Annonce