Annonce
Ringkøbing

Hul igennem til havnens oddere: Havnefoged har savet hul i isen, så de spændende dyr kan komme i vandet

Hop ikke i hullet! Det er forbeholdt havnens oddere! Privatfoto.
Et par oddere har slået sig ned i Ringkøbing Havn; det har fået havnefoged Niels Tarpgaard Nielsen til at gennemføre et lidt usædvanligt vinterbader-tiltag.
Annonce

RINGKØBING: Mere end en havnevandrere i Ringkøbing har vist spærret øjnene op i forbavselse hen over weekenden.

Nede ved Fiskehuset er der nemlig savet et trekantet hul på sådan cirka 25 gange 25 gange 25 centimeter i isen.

Og ved siden af hullet kan man læse et skilt med den indskrift: "Kære vinterbadere. Dette hul i isen er ikke til jer men hullet er i stedet til havnens to oddere, hvis de har lyst".

Oddere? I Ringkøbing Havn??

- Ja, vi har faktisk et par stykker boende i havnen, og de har boet der i længere tid, fortæller havnefoged Niels Tarpgaard Nielsen, der ikke sjældent har set de spændende dyr både i vandet og også engang imellem på land.

- Når jeg har sat skiltet op, er det nu mest som en spøg og som en kommentar til vinterbadningen, fortsætter han.

- Jeg har snakket med en ekspert, og han siger, at odderne nok skal klare sig, selv om havnen er belagt med is; de kan faktisk gå langt på isen for at finde et åbent sted, hvor de kan komme i vandet og finde føde, siger han.

Annonce

Spor i sneen

Faktisk har Niels Tarpgaard Nielsen de senere dage fundet masser af spor efter odderne, der viser, at de kommer omkring i hele havneområdet.


Jeg er ikke bekymret for, om de kan klare sig - det skal de nok. Men det kunne da være sjovt, hvis de benyttede sig af det hul.

Niels Tarpgaard Nielsen, havnefoged i Ringkøbing.


- Så jeg er ikke bekymret for, om de kan klare sig - det skal de nok. Men det kunne da være sjovt, hvis de benyttede sig af det hul, vi har savet til dem, siger han.

Odderen lever sædvanligvis i moser, søer og vandløb. De kan dog også leve langs saltvandskyster, hvilket forklarer, at de har slået sig ned i Ringkøbing Havn.

Normalt er odderen et sky dyr. Men altså ikke mere sky, end et par har slået sig ned i Ringkøbing Havn. Privatfoto.

Normalt er det et sky, der undgår menneske, så Niels Tarpgaard Nielsen undrer sig lidt over, at de har gjort Ringkøbing Havn til deres hjem.

- Det har sikkert noget at gøre med, at der er masser af føde til dem; desuden har de nok vænnet sig til at se mennesker, siger han.

Om man får øje på det slanke, elegante dyr til vands eller endda til lands, når man færdees omkring havnen, afhænger dog af, om man er heldig. Men man skal altså ikke blive overrasket, hvis det pludselig dukker op.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vestjylland

Storfisker vil frifindes for anklage om kvotefusk - seks vestjyske fiskere er også tiltalt

Annonce