x
Annonce
Digitalt

Huawei B525 med internet fra 3 er en god trådløs ven: Nem og lige til

Huawei B525 har været en fuldgod erstatning for det almindelige kablede modem med indbygget WiFi-funktion i vores anmelders hjem. Foto: Silas Bang

Et mobilt modem kan ofte være løsningen, hvis du bor til leje eller ikke vil bruge tid og penge på at trække kabler. Vi har testet 3's trådløse internetløsning "internet til hjemmet" med Huawei B525, og det er uhyre nemt at komme i gang med og at bruge

Teknik, som bare virker, uden man behøver at læse en manual af A til Z, vinder ofte de fleste forbrugeres hjerter.

Huaweis 4G-router B525 udmærker sig ved, at den lever op til påskriften på den hvide pap-emballage: "Bare indsæt et SIM-kort og tænd". Det er dansk for plug and play, og Huaweis router lever fornemt op til dette. I testen her har vi brugt 3's "internet til hjemmet", som er et abonnement netop til dette formål.

Skulle man have brug for - eller lyst til - at blive klog på alle detaljer, så følger der en forholdsvis kort og præcis brugervejledning med på dansk. Der findes også en meget brugervenlig app, som gør det muligt nemt at justere indstillinger direkte på mobilen.

Routeren udmærker sig ved både at være en traditionel WiFi-router og et mobil-model. Bor man til leje i kortere periode, er man på camping eller er den lykkelige ejer af et sommerhus, så er lige netop Huawei B525 en god ven. Det eneste, routeren kræver er strøm og et SIM-kort (micro), og så ligger den digitale motorvej ellers åben.

B525s har også en velfungerende WPS-funktion, som sikrer, at man hurtigt og sikkert kan koble sine enheder til det mobile netværk, uden at der skal vælges netværk og indtastes adgangskode. WPS-knappen er praktisk placeret oven på, og den er sammen med tænd og sluk-knappen eneste synlige mekaniske funktion på routeren.

At teste mobilforbindelsen er naturligvis afhængig af den mobile dækning i området. Så hvis man skal i sommerhus, hvor der ikke findes mobldækning, er routeren i sagens natur på en umulig mission. Men testet hjemme i villakvarteret med god og stabil dækning har Huawei B525 været en fuldgod erstatning for det almindelige kablede modem med indbygget WiFi-funktion og har i de fleste test-situationer leveret en bedre mobil båndbredde.

Pris og tilgængelighed: 3’s internet til hjemmet koster 230 kr. om måneden og inkluderer 1 TB data pr. måned. Der medfølger en wi-fi-router fra Huawei. Huawei B525 kan også købes for sig selv for 1.190 kr., og så skal der købes abonnement til.

Specifikationer - Huawei B525s

Størrelse: 16,3 x 5,2 x 22,6 cm

Netværk: Gigabit Ethernet

Trådløs standard: WiFi 5 - 2,4/5 GHz

Porte: 4 stk.

USB-port: 1 stk.

Telefon-tilslutning

Der er ikke meget i kassen. Bare routeren og et strømstik. På Huaweis hjemmeside er en nem vejledning til opsætning. Foto: Silas Bang
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Rådhuset har tilsyneladende brug for en pop op-bog om inhabilitet

Hele sagen er kørt fuldstændig efter bogen. Sådan lød det fra kommunaldirektør Jens Peter Hegelund Jensen, da Dagbladet i februar skrev om Ørskov-sagen. Kort fortalt handler den om, at formand for børne- og familieudvalget Trine Ørskovs mor fik en af de lederstillinger, der blev oprettet som følge af ændringer på det specialiserede område. I samme interview faldt der i øvrigt hug til Dagbladet for at lave 'tabloid-historier' om emnet. "Relationen er alment kendt. Jeg synes ikke, det er fair over for udvalgsformanden, og det anfægter også vores professionalisme", lød det fra kommunaldirektøren. Noget tyder på, at der er brug for en ny bog på rådhuset i Ringkøbing. Det kunne passende være en pop op-bog, hvor det springer i øjnene på enhver politiker eller embedsmand, som åbner den, at man skal være på vagt overfor inhabilitet. Det skal man, fordi befolkningen altid skal kunne have tillid til, at beslutninger træffes både fagligt, sagligt og på en professionel måde - uden at personlige interesser spiller ind. For selv om Trine Ørskov har forklaret, at hun ikke anede, at moderen stod til at få en af de lederstillinger, hun kæmpede en politisk kamp for at få oprettet, så gør det ingen forskel. KL's konsulenter, som kommunen har bedt om at vurdere sagen, konkluderer, at Trine Ørskov var inhabil helt fra begyndelsen, og at hun hverken skulle have deltaget i behandlingerne i børne- og familieudvalget eller i byrådet. Et byrådsmedlem har selv ansvar for at gøre opmærksom på det, hvis der er tvivl om habiliteten. Men et embedsværk har nu også ansvar for at klæde politikerne på med den nødvendige viden. Det kan undre, at fagchefen på området, Flemming Nielsen, ikke fortalte sin udvalgsformand, at han ville ansætte hendes mor i en af de nye stillinger. En sådan viden ville - forhåbentlig da - have fået inhabilitets-alarmen til at lyde. Fagchefens rolle i sagen bliver, ligesom KL-konsulenternes redegørelse, behandlet på økonomiudvalgets møde i næste uge. Vi venter spændt på udvalgets konklusioner. Men der kan næppe være tvivl om, at der visse steder på rådhuset er brug for en professionel opfriskning af reglerne for inhabilitet. Det er tilsyneladende ikke helt tilstrækkeligt, at en familierelation er alment kendt.

Annonce