Annonce
Skjern

HTX-elever tog på virtuel uddannelses-tur til coronaramt Aarhus

1.g'erne på HTX i Skjern måtte aflyse en byvandring om fattigdom i Aarhus på grund af coronaen. I stedet fik de en virtuel byvandring. Privatfoto
Annonce

SKJERN: Aarhus flyttede torsdag ind på HTX-gymnasiet i Skjern. De nye elever i 1.g. måtte nemlig aflyse en tur til storbyen på grund af corona. I stedet fik de en virtuel byvandring gennem byen, hvor de blev taget ved hånden af en tidligere hjemløs på en Poverty Walk.

De 70 nye elever er i gang med et grundforløb, hvor der indgår produktudvikling. Her skal eleverne identificere og undersøge et problem i samfundet, hvorefter de skal lave en analyse og ideudvikle for at finde et produkt, som kan løse problemet. Projektet har overskriften ”Hjemløse i Danmark”.

I stedet for at gå fattigdomsturen på egne ben, blev de taget ved hånden gennem Aarhus af en tidligere hjemløs, den 26-årige Josefine Skjødt, som allerede fra 12-års alderen boede på gaden. I dag arbejder hun for den socialøkonomiske virksomhed Gadens Stemmer i København, som tilbyder byvandringer og foredrag med personlige fortællinger om et liv på bagsiden af samfundet. Under det virtuelle foredrag så eleverne nogle af de vigtigste tilbud og mødesteder for udsatte i Århus og hørte Josefine Skjødts historie.

HTX-eleverne lyttede og stillede masser af spørgsmål under det virtuelle foredrag i Skjern, som viste, at det stadig er muligt at komme ud i virkeligheden, selvom det foregår virtuelt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tarm

Fra i morgen kan du testes for coronavirus i Tarm

Ringkøbing-Skjern

Torsdagens smittetal: Der er ikke fundet nye smittetilfælde i Ringkøbing-Skjern det seneste døgn

Annonce