Annonce
Erhverv

HSHansen højt til vejrs: Skal lave facaden på 14 etagers højhus i Aarhus

Det er dette højhus i Åbyhøj, HSHansen skal beklæde. Foto HSHansen.
Facadeentreprenøren i Lem skal "beklæde" 60 meter højt hus i Aarhus.

LEM: HSHansens folk kommer høj til vejrs, når de skal følge Lem-virksomhedens seneste ordre til dørs.

Facadeentreprenøren har nemlig landet en kontrakt til en værdi af 32 millioner kroner på fadebeklædning af et 60 meter og 14 etager højt hus i Aarhus.

Det er BASE Erhverv, der opfører kontorhuset som om- og tilbygning til et eksisterende byggeri i Aarhus-bydelen Åbyhøj; det er tegnet af ERIK Arkitekter, og bygherren bag er Ejendomsselskabet Olav de Linde.

Huset skal huse it-virksomheden Systematic, der i dag holder til i bygninger på begge sider af Søren Frichs Vej, men som gerne vil have samlet aktiviteterne.

Det er dog ikke første gang, HSHansen kommer til tops. Firmaet har fået flere ordre på facadebeklædning af højhuse, blandt andet i København.

- Vi er stolte af at få endnu et højhus. Vores koncept, Hansen UnitAl, er ideelt til blandt andet at bygge i højden i de indre byger, hvor både tiden og pladsen er trang, siger Jesper Madsen, salgs- og marketingschef hos HSHansen.

Klaus Meidahl Højen, projektchef hos Base Erhverv, er også godt tilfreds med samarbejdet.

- Det har været en lang proces fra første tilbud, til kontrakten kom i hus. HSHansen har været meget professionelle i hele forløbet på denne facadelukning på godt 32 millioner kroner, siger han.

- De har det rigtige koncept til sådan en sag. De møder talstærkt op til projekteringsmøderne, laver hurtige opfølgninger og er medvirkende til, at alle deadlines holder. De er gode til at give feedback på løsninger, vi foreslår, samt både forklare fordele og konsekvenser.

- At man har brugt UnitAl-konceptet i lignende projekter giver en tryghed for os i hele processen og det er bestemt en fordel med præfabrikation når vi bygger på så trang en plads.

Projekteringen af Systematics nye hovedsæde er i fuld gang, og montagen af facaderne starter allerede i juni.

Virksomheden har rundet 1000 mand, og har kontorer flere steder i udlandet.

Systematic står blandt andet bag det landsdækkende fælles bibliotekssystem samt den elektroniske patientjournal i Region Midtjylland.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Skandale: Kan livet fortsætte uden Postnord?

Læserbrev: Hvordan har Postnord fundet af, at det kun er brevene, de taber på? De må have fundet løsningen på at skille koldt og varmt vand. Efter det er blandet... Meget fornuftigt har postbudene både breve og pakker med ud. Det er vel heller ingen ulempe for Postnord, at det er brevene, der er befordringspligt på. De har fået serveret en politisk malkeko. Det er ender vel med, at brevene må tage op til en måned om at komme frem... Allerede nu er det betydelig langsommere end med dagvognen på Christian Den Fjerdes tid. Hvem har fået problemerne? Politikerne. Hvem har skabt dem? Politikerne. Der er flere mistænkte. En af de hovedmistænkte er Kristian Jensen. Det passer med hans taktik fra skattevæsenet. De startede med at slagte aktiverne og fordele dem. Derefter trykkede de på digitaliseringsknappen. Så satte de sig ned. Undrede sig over, at svenskerne ikke løste problemet for dem... Man kan sige meget om svenskerne, men speciel dumme er de altså ikke... Det er en skandale med de milliarder, der allerede er pumpet i projektet. Senest har de sendt adskillige personer på permanent ferie, og har planer om at sende endnu flere samme vej. Bare rejsebureauerne har rejser nok til dem... Det er ren kukkeluk at bruge milliarder på det! Udbringning af pakker er der mange, der har kapacitet til. Skildpaddebrevene må kunne løses på anden vis. Quickbreve er næsten lige så dyre som pakker. Derfor kan man vel sende dem som en pakke? Anbefalede breve kan vel håndteres på samme måde? Udbringning af B- breve kunne for eksempel overdrages til kommunerne. Ved at tilføre flere ansatte kunne hjemmehjælperne sagtens løse opgaven. Der bliver hældt millioner/milliarder i Postnord, som kunne bruges til det. Samtidig kunne ældreplejen i eget hjem blive opgraderet. Hvis postbudet, ligesom i gamle dage, havde tjek på om alle var ok. på ruten. Sikken en tryghed, det kunne give. Skildpaddebrevene kunne måske alternativt distribueres sammen med reklamerne på ugebasis. Nu mener nogen i det politiske, at vi skal købe Postdanmark tilbage fra Postnord. Heldigt, at vi ikke har fået malet alle postkasserne endnu. Der bliver udgifter nok til biler, skilte, tøj og til svenskerne. Men big business for dem, der sælger maling og profiltøj. Kan livet fortsætte uden Postnorddanmark? Eller går det i stå?

Danmark For abonnenter

Hun blev mishandlet og indespærret: - Jeg ville stikke af, men jeg kunne ikke

Annonce