Tarm

Hoven kirke holdt jagtgudstjeneste

Varde og Omegns Jagthornslaug spillede festligt til gudstjenesten. Privatfoto

Hoven: Både i Hoven og Ådum sogne er der gode muligheder for at gå på jagt, og der er jagtforeninger med godt medlemstal begge steder. I den sammenhæng er der opbygget en tradition med at byde den nye sæson velkommen med en fælles jagtgudstjeneste i Hoven kirke.

En af de sidste aftener i januar mødtes jægere, pårørende og interesserede til gudstjeneste med jagttema i Hoven kirke ved sognepræst Hans Petur Kirkeggaard, som selv er aktiv jæger og i sin prædiken havde forskellige glimt med fra jagtens historie, endda helt tilbage til kejser Wilhelm den Anden sidst i 1800-tallet. Vist nok er han den kejser, der har nedlagt flest hjorte.

Præsten omtalte med parallel til livet og af egen jagterfaring, hvor svært det er at holde retningen i tåge på en tidlig morgen og om at følge reglerne, som gælder også, når kun hunden er vidne!

Blæserne afsluttede aftenen ved kaffen i konfirmandstuen. Privatfoto

Festlige toner

Blæserne fra Varde og Omegns Jagthornslaug, Anna Kirks orgelspil og menighedens fællessang medvirkede til en afvekslende aften. Blæserne imponerede med både musikstykker og jagtsignaler. Flere indslag blev der nikket genkendende til.

Indslagene kunne nydes i gudstjenestens forløb: Begrüssung, Sommer Bukken, Jægerkoret fra Elverhøj, Kronhjortens død, Tiroler Jägermarch, På Gensyn og Jagtgudstjeneste forbi.

Der var fyldt godt op i kirken, og omkring tres fulgte med over i konfirmandstuen til kaffe og hjemmebagt brød og hyggeligt samvær samt et sidste indslag fra Jagthornslauget.

0/0
112

For lidt samfundstjeneste giver fængselsophold

112

Bilister slap uden skader efter trafikuheld

Tarm

Husholdningsforening besøgte Samstyrken

112

47-årig anholdt mand mistænkt for narkokørsel

Skjern Å

Martin vandt konkurrence med sin første laks: Jeg har stadig kriller i kroppen

112

Tyve kørte ny Mercedes til Tinghedevej