Annonce
Tarm

Hoven Friskole står foran lukning: Forældre vil redde børnehus

Et faldende elevtal er årsagen til, at friskolen og børnehuset må lukke, har skolen skrevet i et nyhedsbrev. Det faldende elevtal skyldes blandt andet, at otte børn er har flyttet skole. Arkivfoto: Jørgen Kirk.
Hoven Friskole & Børnehus' bestyrelse vil i forbindelse med den kommende generalforsamling have skolen og børnehuset lukket. En gruppe af forældre vil nu kæmpe for at bevare børnehuset.
Annonce

Rettet 26. juni 10.10: En opmærksom læser har gjort Dagbladet opmærksom på, at der fremgik en fejl i denne artikel. Tidligere stod der, at der var 17,2 kilometer fra Hoven Friskole til Ådum Børneunivers. Det var en fejl. Der er helt præcis 12 kilometer ifølge Google Maps. Dagbladet beklager fejlen.

Hoven: En gruppe forældre med tilknytning til børnehuset i Hoven var torsdag aften samlet for at finde ud af, om der var tilslutning til en bevarelse af byens pasningstilbud for børn i alderen ét til seks år.

Baggrunden for mødet var, at Hoven Friskole & Børnehus' bestyrelse vil lukke sig selv så at sige. På foreningens generalforsamling, der finder sted den 24. juni, har bestyrelsen indstillet til, at friskolen og børnehuset lukker.

Årsagen til dette er tilsyneladende, at der slet og ret er for få elever på skolen. Det har skolen forklaret i et nyhedsbrev, der ligger på dens hjemmeside.

Annonce

"Hoven kæmper videre"

Den gruppe af forældre, der torsdag mødtes for at diskutere fremtidens børnepasning i landsbyen, har dog ikke tænkt sig at lade sig slå ud af et faldende børnetal.

Det skriver de i en mail til Dagbladet under overskriften: "Hoven kæmper videre".

- Vi har informeret friskolens bestyrelse om at medtage et punkt på dagsordenen under eventuelt, hvor arbejdsgruppen vil informere om en mulig fremtid for Børnehuset i Hoven, samtidig med at vi håber at kunne opstarte en dialog med Ringkøbing-Skjern Kommune, så vi kan finde en løsning for børnefamilierne, inden de går på sommerferie, skriver Poul Lodahl på vegne af børnehusets forældre i en mail til Dagbladet.


Vi har informeret friskolens bestyrelse om at medtage et punkt på dagsordenen under eventuelt, hvor arbejdsgruppen vil informere om en mulig fremtid for Børnehuset i Hoven.

Poul Lodahl


Fremmødet var ifølge mailen godt, og der blev nedsat en arbejdsgruppe, som skal sikre et privat dagtilbud.

Annonce

17 kilometer til børnehave

De lokale kræfter skriver endvidere, at de ikke mener, at Ringkøbing-Skjern Kommune kan imødekomme det pasningsbehov, som vil opstå, hvis børnehuset lukker sammen med friskolen.

Der er i alt tale om 25 børn, der kommer til at stå uden pasningsmulighed, hvis børnehuset lukker.

Den nærmeste kommunale børnehave er Idrætsbørnehaven i Ådum. Der er 12 kilometer fra børnehuset i Hoven til Ådum-børnehaven.

Annonce
Annonce
Vestjylland

Fastholder: - Jeg så ulven

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce