Annonce
Vestjylland

Hoven Friskole lukker om en måned: Nyt privat børnehus er tæt på realisering

En gruppe af forældre håber at kunne bruge det nuværende børnehus' lokaler til en ny privat børnehave og vuggestue. Foto: Jørgen Kirk
Det er nu officielt, at friskolen i Hoven lukker. Det ser dog ud til, at byen fortsat kan have en daginstitution. På den måde håber folkene bag daginstitutionen at holde liv i drømmen om igen at åbne en friskole i fremtiden.
Annonce

Hoven: På en generalforsamling onsdag aften stod det klart, at Hoven Friskole lukker ved udgangen af juli.

Årsagen til lukningen er, at der er for få elever i indskolingen - 0. til 2. klasse, skriver bestyrelsesformand Jens Dalager Sørensen i en mail til Dagbladet.

Der var dog ikke kun dårlige nyheder på dagordenen på generalforsamlingen, for under punktet "eventuelt" kunne en arbejdsgruppe fortælle, at kommunens børne- og familieudvalg i denne uge havde godkendt en ansøgning om at oprette en ny privatinstitution, der vil gå under navnet "De grønne spirer".

Annonce

Holder liv i skoledrøm

Håbet er, at man ved at bevare en daginstitution i byen kan holde liv i drømmen om en ny friskole i fremtiden.

- Det er snart det sidste, vi har tilbage i byen, og hvis det forsvinder, har vi slet ingenting, og så har vi absolut ingen chance for at kunne starte en skole op igen. Vi håber lidt, at vi måske kan få opbakning til at starte en skole igen om nogle få år, når vi har børnehuset, siger Poul Lodahl, der står i spidsen for arbejdsgruppen bag De grønne spirer.

Annonce

Rykker hurtigt

Der er ikke tid til meget slinger i valsen, for planen er, at "De grønne spirer åbner", når Hoven Friskole & Børnehus lukker, men selvom børnehus-planerne kun er en uge gammel, ser det ud til, at målet om at åbne den 1. august holder vand.


Det er snart det sidste, vi har tilbage i byen, og hvis det forsvinder, har vi slet ingenting, og så har vi absolut ingen chance for at kunne starte en skole op igen.

Poul Lodahl, talsmand for arbejdsgruppe


Mandag kunne arbejdsgruppen i 11. time få ansøgningen om at åbne privatinstitutionen med på dagsordenen til tirsdagens møde i børne- og familieudvalget, der var det sidste møde inden sommerferien.

Samtidig er finansieringen kommet på plads, da Hoven Energi- og Udviklingsfond har givet tilsagn om et lån, der skal sikre opstarten.

- Vi får masser at se til hen over sommeren. 8. juli holder vi stiftende generalforsamling, og så konstituerer vi os den 22. juli, så vi kan nå at blive klar til 1. august, siger Poul Lodahl.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing

Vig bag mig, Satan!

Annonce