Annonce
Sport

Hovedstødsstyrke sikrer United triumf på Stamford Bridge

Matthew Childs/Ritzau Scanpix
Manchester United brugte hovedet og havde VAR på sin side, da holdet dukkede Chelsea i London.

Tallet to kunne siges at være temaet, da Chelsea havde besøg af Manchester United i mandagens Premier League-kamp i London. Og tallet var ikke i Chelsea favør.

Annonce

To Chelsea-skader i første halvleg, to Chelsea-mål annulleret af VAR og to hovedstødsmål af Manchester United var ingredienserne, da gæsterne hentede en sejr på 2-0.

De tre point bringer United op på 38 point på syvendepladsen - kun tre point fra Chelsea på den fjerdeplads, som giver Champions League-deltagelse i næste sæson.

Sejren er samtidig Uniteds blot fjerde på udebane i ligaen i denne sæson.

Allerede efter ti minutters spil måtte Chelsea-manager Frank Lampard foretage en udskiftning.

Jernmanden og arbejdshesten Ngolo Kanté satte sig i græsset med en skade og måtte udgå tidligt i en første halvleg, der ikke holdt ret højt niveau spillemæssigt.

Der var tilløb til chancer i begge ender, men slutproduktet manglede kvalitet i de fleste tilfælde.

Både Michy Batshuayi og Anthony Martial i hver sin ende gav prøver på sløje afslutninger, indtil sidstnævnte i halvlegens sidste minut sendte gæsterne til pause med en føring.

Højrebacken Aaron Wan-Bissaka leverede gode driblinger på kanten og sendte et perfekt indlæg ind i feltet. Martial timede sit løb ligeså perfekt og pandede føringsmålet ind i det lange hjørne.

Set med danske briller bød første halvleg også på ærgrelse. Landsholdsstopper Andreas Christensen blev ramt på næsen, men gjorde halvlegen færdig.

Han kom dog ikke ud til anden halvleg, og det kunne måske ligne en brækket næse.

Sad man og håbede på, at scoringen kunne løfte niveauet efter pausen, blev man i første omgang skuffet.

Spillet fra begge hold var mere rodet end et teenageværelse.

Andreas Christensens afløser, Kurt Zouma, troede, at han fik udlignet, men hans mål efter et hjørnespark blev korrekt annulleret for et frispark, efter at VAR-teamet havde kigget situationen igennem.

Uniteds nyindkøb Bruno Fernandes smækkede et frispark på stolperoden, inden en sjælden målscorer sendte gæsterne på yderligere kurs mod tre point.

Anfører Harry Maguire mødte et hjørnespark, og med stor kraft headede han 2-0-scoringen ind og sendte Ole Gunnar Solskjær i retning af en tiltrængt ligasejr.

Indskiftede Olivier Giroud nåede med et kvarters tid igen nok en gang at bringe Chelsea-fansene til jubel - blot for at se hans flotte hovedstødsscoring blive VAR-annulleret på grund af en halv fodlængdes offside.

Unge Mason Mount stadfæstede Chelsea uheld på aftenen med et frispark på stolpen i kampens slutning.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev For abonnenter

Kamp mod corona berettiger meget, men: Der er også en grænse

Regeringer verden over krænker fundamentale frihedsrettigheder for at bekæmpe corona. Værst i lande med udemokratiske regimer, men også Danmark kan være med. Det er en farlig udvikling. Krisen er så enorm, at vi selv i åbne demokratier må acceptere, at nogle af vores frihedsrettigheder sættes på pause. Det kan være retten til at måtte forsamle sig og bevæge sig frit. Det afgørende er ikke at gå for langt. Det har mange gjort. I Kina var og er det ikke sundt at kritisere diktaturets indsats mod corona. I Cambodia er 17 anholdt for at sprede "falske nyheder". I Tyrkiet er 19 anholdt for blandt andet at skrive, at corona var mere udbredt, end myndighederne sagde. I Ungarn er premierminister Viktor Orbán nu reelt diktator, efter at parlamentet har bemyndiget ham til på ubestemt tid at kunne regere per dekret, altså uden politisk flertal. Samtidig vedtog parlamentet en lov, som giver op til fem års fængsel for at offentliggøre "falske informationer". Så vidt er vi ikke i Danmark, men Mette Frederiksens regering er to gange blevet stoppet i forsøget på at gå for langt. I sit udkast til den første hastelov foreslog regeringen at bemyndige sundhedsministeren til at lade myndigheder trænge ind i private hjem uden dommerkendelse, hvis der var mistanke om smitte. I udspillet til den anden hastelov, som blev vedtaget sent tirsdag aften, ville regeringen give Styrelsen for Patientsikkerhed adgang til borgernes dankorttransaktioner for at spore potentielt coronasmittede – også uden dommerkendelse. Også dét blev heldigvis stoppet. I begge tilfælde demonstrerede Socialdemokratiet, hvad det har gjort siden sin valgsejr: Man er tilhænger af en meget stærk stat, som gerne må gribe dybt ind i borgernes private liv, hvis det tjener, hvad partiet opfatter som fællesskabets bedste. Men det sætter Grundloven faktisk grænser for, og det er godt, at nogle partier i Folketinget stadig har den som ledestjerne. Coronakrisen berettiger mange indgreb, men der er også en grænse.

Annonce