Annonce
Skjern Håndbold

Hovedsponsor i 29 år - det er bare en del af vores DNA i Skjern Bank

Smilene var brede hos fra venstre Jørgen Dalgaard, Carsten Thygesen, Per Munck og Helle Gidsel, da Skjern Bank og Skjern Håndbold kunne fortælle, at Skjern Bank fortsætter som hovedsponsor i endnu to år. Foto: John Thomsen
Skjern Bank er fundamentet under Skjern Håndbold. Derfor er klubben stolte og glade over, at banken nu har forlænget deres aftale som hovedsponsor med endnu to år.

Skjern: De kan slet ikke undvære hinanden - Skjern Bank og Skjern Håndbold.

Derfor var smilene brede på begge sider af bordet, da parterne kunne fortælle, at Skjern Bank - selvfølgelig - forlænger aftalen med klubben om at være hovedsponsor de næste to år.

- Det må være historisk. Skjern Bank har været vores hovedsponsor i 27 år, og nu kommer der to år mere. Mere end halvdelen af spillerne i truppen var ikke en gang født, da det her samarbejde begyndte. René Rasmussen var et år. Det er lidt vildt, siger Skjern Håndbolds bestyrelsesformand Carsten Thygesen.

På en måde har det slet ikke været et tema i Skjern Bank, om man skulle fortsætte det, direktør Per Munck kalder et partnerskab.

- Partnerskabet med Skjern Håndbold er en stor del af vores DNA. Den slags vælger man ikke fra. Det har slet ikke været inde i vores tankerække, fortæller Per Munck.

Han peger på, at partnerskabet har stor værdi for Skjern Bank. Også uden for Skjern by.

- Vi kan mærke det selv i vores filial i Virum. Der snakker både ansatte og kunder også om Skjern Håndbold. Der er en masse synergi i det her. Synergi mellem Skjern Bank, Skjern Håndbold og Skjern Bank Arena. Vi kan tydeligt mærke, at vores netværk har stor sympati for de værdier, man står for i Skjern Håndbold. Partnerskabet er ikke kun mellem os her i Skjern og så Skjern Håndbold. Det er hele bankens partnerskab, fortæller Per Munck.

Carsten Thygesen kalder forlængelsen for en fantastisk julegave til alle i og omkring Skjern Håndbold.

- Skjern Bank er jo fundamentet under vort produkt i Skjern Håndbold. Det giver os i bestyrelsen en vis tryghed omkring økonomien. Vi skal huske at anerkende bankens store bidrag, lige som vi skal huske at anerkende de mange andre utroligt loyale sponsorer, der bidrager til driften af Skjern Håndbold. Det er absolut ikke nogen selvfølge, at vi har den fantastiske opbakning fra så mange sider, og at de er med år efter år. I den sammenhæng er Skjern Bank er forbillede for mange. Kontinuiteten over partnerskabet er vigtigt for os i eksempelvis kontakten med nye kunder. Nye sponsorer fortæller ofte, at de godt vil være med i det her produkt, fordi banken signalerer stabilitet over foretagendet. Vi kan også mærke det, når vi snakker med nye spillere, som vi jo altid gør på den her tid af året. Kontinuiteten skaber tryghed, og nye spillere spørger aldrig, om der nu også er sikkerhed for, at de får deres løn til tiden. Det ved de bare, at det gør man i Skjern Håndbold, fortæller Carsten Thygesen.

Men hvor mange penge drejer partnerskabet sig så om? Hvor stort er beløbet?

- Det samme som sidste år, siger Per Munck med et smil.

Han svarer heller ikke på, hvor stort beløbet har været alt i alt hen over de nu 27 år.

- Jeg har jo kun været i banken i 20 år, så jeg ved det slet ikke, fortsætter Per Munck smilende.

IT- og Marketingchef Jørgen Dalgaard kommer til undsætning.

- Beløbet er fortroligt mellem os og klubben. Sådan er det i alle de aftaler, vi indgår. Men når vi nu har kunnet blive enige i så mange år, så er det nok det helt rigtige beløb set fra begge sider af, siger Jørgen Dalgaard.

Aftalen er afhængig af Skjern Håndbolds resultater på banen.

- Så hvis jeg skal gå med guldhat igen, som vi gik med efter DM, så bliver det dyrt. En anden grund til, at vi ikke vil fortælle det, er, at det sikkert bare vil give en voldsom snak, siger Per Munck.

Da Skjern Bank var i krise, blev der selvfølgelig sat spørgsmålstegn ved partnerskabet fra forskellige sider.

- Det var helt naturligt. Men vi var enige om, at der var andre steder, vi skulle spare mere. Styrken i det her partnerskab er, at vi kan se hinanden i øjnene og snakke om tingene. Derfor blev beløbet tilpasset efter vores situation i de år, fortæller Per Munck.

Partnerskabet startede, da Skjern Håndbold skrev kontrakt med Anders Dahl-Nielsen.

- Dengang gjorde vi det med hjertet. Nu har det udviklet sig på en måde, så begge parter får meget ud af det. Og det her partnerskab, det er altså stort for os. Det er noget, alle i Skjern Bank er stolte af, siger Jørgen Dalgaard.

Aftalen er således ikke bare et spørgsmål om få et beløb overført til Skjern Håndbolds konto i Skjern Bank.

- Nej det er virkelig et samarbejde. For mig er Skjern Banks medarbejdere nærmest kolleger til os i Skjern Håndbold. Vi sparrer hele tiden med hinanden i et meget tæt samarbejde. Det her kører slet ikke på autopilot. Det er helt naturligt, vi tænker hinanden ind i forskellige sammenhæng. Seneste eksempel var vel her, hvor vi i Skjern Håndbold ville lancere en ny app. Der var det helt oplagt for mig at ringe til Jørgen Dalgaard, om det var en mulighed, vi skulle se på sammen, fortæller Event- og Marketingchef i Skjern Håndbold Helle Gidsel, der tager sig af alt det i partnerskabet, der ikke lige har med penge at gøre.

Selv om parterne arbejder tæt sammen, så er der ting, som Skjern Bank ikke har indflydelse på.

- Det sportslige. Det klarer klubben bedst selv. Det indrømmer jeg gerne, fortæller Per Munck, der dog flittigt forsøger at sætte sit præg på det sportslige ved at hjælpe dommerne på rette vej under kampene.

Carsten Thygesen kalder partnerskabet unikt.

- Hvis projektet Skjern Håndbold skal kunne lade sig gøre, så skal alle løfte i flok. Det er en kultur her i Vestjylland. Det er ikke kun noget, man siger. Her gør man det. I den sammenhæng er Skjern Bank unik. De giver nemlig plads til alle - også direkte konkurrenter. Samme loyalitet møder vi hos eksempelvis et el-firma, der gerne byder andre el-firmaer velkomne som sponsorer, selv om det også er en direkte konkurrent. Her løfter vi virkelig i flok, og det er Skjern Bank det bedste eksempel på, siger Carsten Thygesen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En forbistret regnefejl

Formanden for Vestjysk Landboforening, Søren Christensen, er vred. Det har han god grund til at være. Når politikerne igen og igen foretager miljøindgreb i landbruget, må indgrebene i det mindste ske på et solidt videnskabeligt grundlag. Det ser bare ikke altid ud til at være tilfældet Først blev det afsløret, at Aarhus Universitet har undervurderet det areal, der i Danmark dækkes af lavbundsjorder. Universitetet regner nu med cirka 171.000 hektar kulstofrige landbrugsjorde i Danmark i stedet for 108.000 hektar. Senest er det kommet frem, at Aarhus Universitet har fejlberegnet og overvurderet landbrugets udledning af kvælstof med 3000 tons. Begge udregninger har direkte konsekvenser for landbruget. Tallet om lavbundsudtagning kan have store konsekvenser for klimaindsatsen, hvis Danmark skal blive klimaneutral. Udtagning af lavbundsjorder bidrager både til sikring af biodiversitet, reduktion af kvælstofudvaskning og lavere udledning af drivhusgasser; undervurderes arealet, får indsatsen ikke den forventede effekt. Med hensyn til kvælstofudledningen foretog regeringen kort før jul et lynindgreb mod landbruget, hvor der blev stillet krav om målrettede efterafgrøder på 380.000 hektar. Regnefejlen på de 3000 ton svarer til effekten af 326.000 hektar med efterafgrøder. Regeringsindgrebet betød et krav til landbruget om langt flere efterafgrøder allerede i år - men altså på et helt fejlagtigt grundlag. Ikke underligt, at Søren Christensen tordner mod "myndighedernes troværdighed". Regnefejlene er - for at sige det mildt - uheldige både for miljøet og for landbrugserhvervet. De politiske indgreb rammer et i forvejen presset erhverv, der er udsat for benhård konkurrence på verdensmarkedet, og som oven i købet i stigende grad møder uvilje fra en "klimabevidst" offentlighed. De to regnefejl kan godt foranledige skeptikere til at spørge, om andre beregninger så også er fejlbehæftede. Bygger kravene til landbrugets miljøindsats på et solidt videnskabeligt grundlag hele vejen igennem? Det lyder ærligt talt, som om hele vandmiljøområdet bør kulegraves - af hensyn til både landbruget og miljøet.

Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Annonce