Annonce
Ringkøbing

"Hotelkampen" førte ungt kunstnerpar til Ærø

Gertrud Hjelm Kongshøj og Jacob Fuglsang Mikkelsen har nu købt det hus i Ærøskøbing, hvor de har indrettet B&B for TV2. Det hedder selvfølgelig "Hundehuset". Arkivfoto.

Ung ringkøbingenser og hendes kæreste skifter København ud med Ærøskøbing - og arrangerer kunst- og musikfestival.

RINGKØBING/ÆRØSKØBING: Gertrud Hjelm Kongshøj og hendes kæreste Jacob Fuglsang Mikkelsen har travlt lige nu.

Fredag går Ærø Dog Days nemlig i gang på Det Gamle Værft i Ærøskøbing; og det unge par står som projektledere for kunst- og musikfestivalen, der blev holdt for første gang sidste år.

Men det er ikke den eneste grund til, at de har travlt. De er lige flyttet til Ærøskøbing fra København, og er pludselig blevet de glade ejere af et bed & breakfast-sted på den smukke ø.

Gertrud Hjelm Kongshøj flyttede fra Ringkøbing tilbage i 2004, og har boet siden i Aarhus og København. Hun lever af at være grafisk designer og musiker.

At hun og kunstner-kæresten nu har valgt at skifte storbyen ud med en anden -købing, der også er kendetegnet ved røde tage, skyldes TV2 Fri og det kommende program "Hotelkampen".

Livsstilsprogrammet, der kører over otte afsnit, får premiere i slutningen af august og følger tre par, der dyster om, hvem der er bedst til at drive et lille hotel i bed & breakfast-størrelsen.

Kunstnerparret Jacob Fuglsang Mikkelsen og Gertrud Hjelm Kongshøj slår sig nu permanent ned på Ærø.

Forelsket i huset

Gertrud Hjelm Kongshøj indrømmer, at det måske virker lidt spøjst, at et alternativt kunstnerpar som hun og Jacob melder sig til et livsstilsprogram.

- Men vi syntes, det kunne være sjovt at prøve - ikke mindst, fordi Jacob har en stor del af sin familie på Ærø. Hans far har drevet restaurant og vandrehjem der, og vi kan dårligt gå en tur på gaden uden at møde nogen fra hans familie, siger hun.

I to måneder arbejdede de på at indrette huset i Nørregade 16 i Ærøskøbing som bed & breakfast i ægte ærøsk stil.

- Da vi var færdige, var vi blevet så forelskede i huset, at vi besluttede os for at købe det, flytte ind i det og drive det som bed & breakfast, fortæller Gertrud Hjelm Kongshøj.

De er selvfølgelig forpligtet til ikke at afsløre vinderen, før "Hotelkampen" har været sendt.

Men indtil da har de også nok at se til - nemlig Ærø Dog Days.

Her vil man blandt andet kunne opleve funkbandet Super Hero Jam fra London og Sveriges svar på Leonard Cohen, Kerim Arhan.

Men hvorfor "hundedage på Ærø"?

Lige nu har de travlt med Ærø Dog Days, hvis højdepunkt er afbrænding af en gigantisk pap-hund. Privatfoto.
Annonce

Den brændende hund

- På Ærø købte sømændene engelske porcelænshunde med hjem til deres koner, når de var på langfart. Og der går den historie, at når hundene blev vendt, så de kiggede ud ad, var det et tegn til lokale mænd om, at ægtemanden var bortrejst, og at konerne godt ville have besøg for at få lidt varme, fortæller Jacob Fuglsang Mikkelsen.

Hundetemaet går igen i hele festivalen, der i øvrigt ikke bare byder på musik, men også kunst og poesi.

- Vi har for eksempel en hot dog spisekonkurrence, og der er også en "skønhedskonkurrence", hvor lokale kan komme og vise deres hund frem, siger Jacob Fuglsang Mikkelsen.

Højdepunktet bliver Burning Dog - et sidestykke til den berømte amerikanske Burning Man-festival:

En kæmpestor hund, lavet af papkasser, bliver antændt og afbrændt på en tømmerflåde, der flyder i havnen.

Forresten afspejler hundetemaet sig også i konceptet bag deres nye B&B.

- Det hedder "Hundehuset"; hos os er det hundene, der er velkomne til at tage deres mennesker med, siger Gertrud Hjelm Kongshøj.

Programmet for Ærø Dog Days, hvis plakat er designet af Gertrud Hjelm Kongshøj.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Tage Elkjærs følelsesladede tur på knallert til Herning i 1960: Da otte danske landsholdsspillere mistede livet bare få timer før en landskamp i Herning

Sport

Genlæs livebloggen: Danmark taber 1-2 efter formidabel præstation  

Annonce