Annonce
Ringkøbing

Hotel Ringkjøbing: Virussen er fastslået - men smittekilden mangler

Hotel Ringkjøbing. Arkivfoto

Ringkøbing: Fødevarestyrelsen er nu helt sikre på, hvad det var for en virus, der gav mere end 60 gæster dårlig mave for to uger siden på Hotel Ringkjøbing. Det var norovirus, i folkemunde kendt som roskildesyge, der gjorde de mange gæster syge. Det har en analyse vist, skriver TV Midtvest.

Roskildesyge var da også det første, som Fødevarestyrelsen rettede sin mistanke imod, da symptomerne opkast, diarré og hovedpine passede på gæsternes dårligdomme.

Man har dog stadig til gode at fastslå smittekilden til udbruddet af norovirus. Den har Fødevarestyrelsen nemlig ikke kunnet finde endnu.

Annonce

Stammer næppe fra mad

Maden på hotellet var under mistanke, men da der var to udbrud med dages mellemrum, passer det ikke med den teori, fortalte Nikolas Hove til Dagbladet efter det andet udbrud i løbet af uge 46.

- Vi havde først antaget, at smitten kunne stamme fra noget mad, der var tilberedt og serveret hen over weekenden.

- Men i og med at nye gæster i denne uge også er blevet ramt, så må det være noget andet, siger Nikolas Hove.

Derfor kan virussen muligvis stamme fra en gæst, som har smitte de andre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Læserbrev

En ommer: Lad dog Skjern Produktforretning få lov at udvide

Læserbrev: Hvad er det, teknik og miljøudvalget spænder ben for? I disse grønne omstillingstider, endelig er der en virksomhed, der vil vækste, som I så vil bremse. Hvorfor kan produktforretningen ikke få lov at udvide med en ny hal? Jeg forstår da godt dit synspunkt, John Christensen, med at det er træls, at man har investeret i industrigrunde, som ikke er i brug. Det kunne ellers blive et flot syn med 4-6 meter høje rustne metalskrot-bunker i Skjern industrikvarter, har I tænkt på dette? Hvad så, hvis Ådum autoophug og Ringkøbing autoophug også vil udvide? Så skal de jo også flytte ind i industrikvarteret, som jo så snart ville blive for lille, men fantastisk farvestrålende at se på. Nej prøv for en gangs skyld ikke at se på kroner og øre, men brug den fornuftige del af hovedet. Er der nogle, der kan finde bedre placeringer til disse industrier end der, hvor de nu ligger? Hvem generes af Skjern produkthandel, hvor den er i dag? Jeg har læst om en tidligere miljømedarbejder ved kommunen, at der aldrig har været problemer med miljøet, så hvorfor prøve at tvinge dem til at flytte. Måske ud af kommunen, og væk er både arbejdspladser og skattekronerne. Men det har I jo prøvet før med HV transport i Hover. Synes I, det var en god ide? Hvor mange arbejdspladser og skattekroner kostede det? At man kan fejle én gang er da ikke ensbetydende med, at kommunen skal blive ved med dette. Jeg tror ikke, der er ret mange, som kører forbi Ringkøbingvej 17, der er klar over, hvad der ligger fantastisk flot gemt bag beplantede jordvolde og træer, nej lad blot dem udvide, hvis de har brug for dette. Måske til et par nye medarbejdere, som så kunne betale skat i kommunen. Og det kunne måske også være tænkeligt, at virksomheden også kunne lave mere overskud, som så kunne komme kommunekassen til gode. Det ville i hvert fald ikke ske, hvis den skulle flytte til industrikvarteret. Det er en ommer, teknik og miljøudvalg. Brug den fornuftige del af hovedet denne gang.

Annonce