Annonce
Erhverv

Hotel Fjordgården: Kom på fredag og se hvad det er, vi går og bygger

Sådan kommer byggeriet til at se ud, når det er helt færdigt.
Hotellet holder rejsegilde, og viser Kurbad Fjordgården frem for alle interesserede.

RINGKØBING: Kunne du tænke dig at se nærmere på det spændende byggeri, der lige nu rejser sig ved Hotel Fjordgården, så får du chancen, hvis du kigger inden for på byggepladen fredag den 8. november mellem klokken 13.00 og klokken 15.00.

- Alle interesserede er velkomne til rejsegilde på Kurbad Fjordgården; vi vil gerne vise Ringkøbing og omegn, hvad det er, vi laver, siger hoteldirektør Brian Madsen.

Der bliver mulighed for at kigge på det spændende byggeri ved Vonå, og ejeren af hotellet vil blandt andet fortælle om, hvad visionen for byggeriet er. Kurbad Fjordgården bliver et 1000 kvadratmeter stort kurbad, som står færdigt foråret 2020.

Man kommer heller ikke til at gå sulten hjem, fortæller Brian Madsen.

Der serveres en klassisk rejsegilde-menu bestående af pølser med brød samt øl og vand.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Der går fisk i den på den gode måde

Det kan godt være, at fiskerierhvervet ikke er helt, som det har været. En tur forbi havnen i Hvide Sande viser selvfølgelig, at der ikke ligger så mange RI-kuttere ved kajen længere, og den udvikling er der sandsynligvis ikke meget at gøre ved. Til gengæld er der masser af gang i den på kajen rundt omkring havnebassinet. I den forgangne uge har der her i Dagbladet været to gode eksempler på, at det ikke er så tosset endda. For et år siden købte selskabet Amanda Seafood Hvide Sande-virksomheden Knud Søndergaard Fiskeeksport. Siden købet har der højest været 25 ansatte på fabrikken, men nu har Amanda Seafood meldt ud, at der bliver brug for det dobbelte antal, fordi der på Tungevej skal fremstilles fisk til en af landets største dagligvarekæder. Selv om de fisk, der skal bearbejdes, nok ikke vil blive landet i Hvide Sande alle sammen, er det altså noget af en god nyhed, at der pludselig bliver 25 nye arbejdspladser på havnen. Som om det ikke var nok, har Vestfisk, der også holder til på Tungevej - og ja, navnet kommer fra fisken tunge - meldt ud, at der skal skrues op for salget af frisk fisk på nettet. Webshoppen har fået nyt navn, der klinger bedre og skal være med til at lokke flere kunder indenfor. Selv om indehaverne et par gange har overvejet at lukke for netbutikken, er der nu plus på bundlinjen, og med Hvide Sande-fiskeskipper Verner Møller til at levere råvarerne fra kutteren RI468 Juli-Ane, er der i hvert fald sikkerhed for, at det er fisk leveret af lokale, der bliver solgt. Når udgangspunktet med den nye hjemmeside også er at give kunden en fornemmelse af at stå på kajen og handle fisk, og målet er at blive danskernes foretrukne fiskehandler, ser det ud til, at folkene bag friskfangetfisk.dk mener det alvorligt. Det kan godt være, at de to nævnte eksempler ikke får fiskerierhvervet tilbage til en havn, hvor kutterne lå tæt for at få plads ved kajen, men mindre kan også gøre det. I hvert fald ser det ud til, at der i det små er gået fisk i den på den gode måde.

Ringkøbing For abonnenter

Lærere om overgangen fra modtageklasse til dansk klasse: - Det er barskt, men de glæder sig altid

Annonce