x
Annonce
Navne

Hotel Falken går et niveau op

Hotelchef Tove Bækgaard og souchef Martin Hedegaard er i gang med en løbende opgradering og renovering af Hotel Falkens værelser, restaurant og køkken. De er rigtig glade for at have fået en erfaren kollega i køkkenet. Foto: Kaj Poulsgaard
Hotel Falken i Videbæk bliver et bedre og bedre hotel. Seneste forbedring er, at hotellet nu har fået en yderst erfaren køkkenchef med på holdet. Flemming Haunstrup er udlært på Hotel Eyde og har efterfølgende været på A Hereford Beefstouw og hos Brdr. Price.

Videbæk: - Vi skal ind og konkurrere med de gode spisestederne i Herning. Vi har flere store virksomheder i Videbæk. Håndværkere udefra og lokale indbyggere i Videbæk skal ikke køre til Herning for at kunne spise godt til rimelige priser.

Sådan siger den nye køkkenchef på Hotel Falken, Flemming Haunstrup.

Og, hvis der er nogen, der kender til spisestederne i Herning, så er det ham. Den i dag 53-årige kok kom i lære på Hotel Eyde allerede som 17-årig. Siden er det blandt andet blevet til 27 år på A Hereford Beefstouw og sidst et par år som køkkenchef hos Brdr. Price.

- Det har været rigtig fint at arbejde de steder. Jeg tager noget med fra begge steder, især arbejdet med kvalitetskød, friske råvarer og så mange lokalt producerede fødevarer i køkkenet som muligt, siger Flemming Haunstrup.

Til gengæld tager han ikke 60 timers arbejde om ugen med til Videbæk.

- Jeg er på ingen måde færdig med at lave mad, og der må stadig meget gerne ske noget spændende og nyt i "mit" køkken. Men jeg har nået en alder, hvor der skal være lidt mere tid til min hustru og mine tre døtre samt til kultur- og koncertoplevelser med mere, siger Flemming Haunstrup.

Den indstilling er hotelchefen Tove Bækgaard og souschefen, Martin Hedegaard, helt med på.

- Der må gerne være travlt på et hotel og i et køkken. Så er det sjovt at gå på arbejde. Men vi gør meget ud af personalepleje, og af, at arbejde som et team, så man også kan få fri, når man skal noget en aften eller en weekend, siger Martin Hedegaard.

- Nu har vi været her i fem et halvt år, og det har været spændende år. Der har været meget at tage fat i, og vi har arbejdet mange timer. Men når man kan se hvor pænt hotellet bliver og samtidig at gæsterne kommer, så er det alle timerne værd. Vi står op for hinanden, og vi får løbende et bedre hotel på alle områder. Og med Flemming på holdet går vi endnu et niveau op. Det er vi rigtig glade for, siger Tove Bækgaard.

- Vi er netop ved at færdiggøre renoveringen af en stor del af vores 43 værelser. Det bliver rigtig godt, og vil også være med til at løfte niveauet og omdømmet af Hotel Falken, siger Martin Hedegaard.

Annonce
Kok Flemming Haunstrup er klar til at løfte køkkenet på Hotel Falken til et nyt niveau. Foto: Kaj Poulsgaard

Stegt flæsk, ben og wienerschnitzel

Restauranten på Hotel Falken har især succes med retterne stegt flæsk, Videbæk-ben og wienerschnitzel. Det bliver der ikke lavet om på.

- Når vi har stegt flæsk ad libitum hver onsdag, så kommer der næsten 100 mand i restauranten. Det er skønt, siger Martin Hedegaard.

- Der kommer ingen revolutioner med mig i køkkenet. Vi skal stadig have danskernes favoritter på menukortet. Men ud over "Dagens Menu" vil der også komme et nyt a la carte-menukort, og vi vil løbende prøve noget nyt, blandt andet flere retter med fisk. Det har der ikke været før på Hotel Falken, siger Flemming Haunstrup.

- Vi har fokus på at få mange gæster i restauranten - også på hverdagsaftener. Vi er rigtig glade for, at der er mange lokale, der giver os en chance for at bevise, hvad vi kan. Vi ændrer ikke strategi, selv om vi nu går et niveau op i køkkenet, og også løbende opgraderer vores lokaler. Vi vil stadig være et spisested med god mad til rimelige priser, siger Martin Hedegaard.

- Ja, vi laver vores ting fra bunden af. Vi laver for eksempel selv vores ben, og alt tilbehør laves også fra bunden af. Vi kommer også til at udvide køkkenhaven, så vi kan hente endnu flere friske urter der. Hotel Falken skal tilbyde god mad til fornuftige priser, siger Flemming Haunstrup.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Stemmer fra coronalandet: Såvejr, savn og mangel på svar

Leder For abonnenter

De hjælper bare for at hjælpe: Det er Danmark, når vi er bedst

Vi har jo oplevet anmeldere, der er kommet galt afsted ved at mene noget om bøger, de ikke har læst, og om koncerter, de ikke har hørt. Derfor denne varedeklaration: TV2’s ”Danmark står sammen” blev først sendt efter, at denne avis gik i trykken. Alligevel siger vi: Hvor var det godt. Det handlede nemlig om Danmark, når det er bedst, og om de danskere, der er bedst. Dem, der uden kold kalkule gør noget for deres medborgere. Vi har dem også til hverdag. Hundredtusindvis af frivillige i foreninger og socialt arbejde, men nu popper endnu flere op. Allermest selvfølgelig vores helte i sundhedssektoren suppleret af de tusinder af pensionerede læger og sygeplejersker, der sammen med medicinstuderende melder sig til tjeneste. De, der bringer mad til isolerede. Skolelæreren fra Varde, der kører rundt og hilser på sine elever. De, der arrangerer fællessang i baggårdene. Alle de, som på utallige måder hjælper bare for at hjælpe. Det er ikke bare godt. Det er også rørende, fordi det rammer lige i hjertet af det fællesskab, der trives i bedste velgående trods mange forfaldsmyter om, at vi lever i egoistiske tider. Og det er bare mere bevægende, når nogen gør og opnår noget sammen, end når det sker hver for sig. Vi kender det også fra sport. Det er enestående, når Viktor Axelsen og Mads Pedersen bliver verdensmestre med ketsjer og på cykel, men det giver ikke rigtigt en klump i halsen og fugt i øjenkrogen. Det gør det derimod, når vores håndboldmænd går amok i glæde over at være blevet verdensmestre, eller for den sags skyld, når et hold fodbolddrenge skriger glæden ud over at have vundet deres kreds i den laveste række. Fordi de hver især har gjort deres yderste for at vinde noget sammen. Sådan er det i hvert fald for denne skribent. Formentlig har mange andre det på samme måde. Det rører hjertet, når vi gør noget sammen og for hinanden. Derfor var det et fremragende program, TV2 sendte i aftes om et Danmark, der står sammen.

Annonce