Hvide Sande

Hospice støttes af Smukfest: Nu er der mulighed for at tage på havnen og få en 'hotter'

På et seminar skal de frivillige på Anker Fjord Hospice diskutere, hvad de 20.000 kroner fra Smukfonden helt præcist skal bruges til. Arkivfoto: Jørgen kirk/Scanpix

Smukfonden, der udspringer af Danmarks næststørste festival i Skanderborg, har netop udpeget Anker Fjord Hospice i Hvide Sande til at modtage et stort støttebeløb.

Hvide Sande: Mette Aggerholm er en kvinde, der gør en forskel - på blandt andet Smukfest i Skanderborg og på Anker Fjord Hospice i Hvide Sande, hvor hun begge steder yder en frivillig indsats.

Og nu er det hele ligesom gået op i en højere enhed: Smukfonden, der årligt modtager en femtedel af overskuddet i Skanderborg Festivalklub, har netop belønnet en ansøgning fra Mette Aggerholm med et beløb på 20.000 kroner.

Pengene skal bruges til at tage hånd om børn og unge, der ind i mellem bliver indlagt på det vestjyske hospice sammen med en syg far eller mor:

- Jeg er glad og stolt over, at Smukfonden vil være med til at understøtte det fantastiske arbejde, der bliver udført på Anker Fjord Hospice. Jeg er specielt stolt over, at vi nu har rigere mulighed for at passe ekstra godt på de børn og unge, som står i en svær situation og skal rumme en syg pårørende og sin egen sorg, siger Mette Aggerholm, der gerne indrømmer, at hun er "piv-stolt."

En fisketur på havnen

Annie Marian Pihlmann, der er koordinator for de frivillige på Anker Fjord Hospice, forklarer, at de mange penge fra fonden i Skanderborg blandt andet skal bruges til at skabe et smykkeværksted - med mulighed for eksempelvis at fremstille et smykke til den person, som man indenfor kort tid skal sige et sidste farvel til.

- Vi har nu også mulighed for at tage børn og unge med en tur ned på havnen i Hvide Sande med fiskestangen og hygge os med en hotdog - og en lille snak, siger Annie Marian Pihlmann.

Hvordan, pengene helt præcis skal bruges, skal i nærmeste fremtid diskuteres på et seminar for de frivillige på Anker Fjord Hospice.

Fra Smukfondens side er der her i starten af 2019 uddelt i alt én million kroner til 21 gode og hjertevarme projekter. Det suverænt største beløb, en halv million kroner, er gået til et Hus Forbi-projekt, der hedder "Red røven."

Blandt andre modtagere er Kirkens Korshær, Fredericia Krisecenter, Aids Fondens ungegruppe og Natteravnene i Odder.

0/0
Annonce
Samlerne For abonnenter

Cola-Kenneths afhængighed blev til en hobby: Samler på colaer, du aldrig har hørt om

Annonce
Annonce
112

Brandvæsenet måtte rykke ud: Grill-aske hældt ud i knastør natur

112

Uheld i påsketrafikken: Tre kørt til observation

Kultur

Vores Smag: Bondegårdsæg med smag af vestkysten

Hvide Sande

Nyt spisested: Så er der tapas på tallerkenen

Hvide Sande

Lokal i kunstnerboligen: - Jeg har indset, at jeg må tage væk for at kunne lege

Hvide Sande

Hvide Sande Havn leverer nyt millionoverskud

Ringkøbing

- Hvis man står stille og roligt nede i bageriet, kan du høre, at de skriger inde over køl og frost

112

Vidner søges: Tre nødblus sendte helikopter i luften