Annonce
Ringkøbing-Skjern

Hos lægen eller i akutklinikken? Placering af lokal vaccination deler politikere

Ringkøbing-Skjern-borgerne skal kunne vaccineres lokalt - og helst hos den praktiserende læge, mener regionsrådsformand Anders Kühnau (S). Socialudvalgsformand i Ringkøbing-Skjern Lennart Qvist (K) bakker op om at lægge opgaven ud decentralt. Foto: Jens Thaysen
Socialudvalgsformand er tilfreds med regionens melding om at lægge vaccinationen ud lokalt, så borgerne undgår at skulle til Herning. Spørgsmålet er blot, hvor vaccinen skal foregå.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: De første Ringkøbing-Skjern-borgere får i disse dage tilbuddet om at blive vaccineret mod corona på regionens vaccinationscentre i Herning.

Det drejer sig om borgere, der er over 65 år, bor i eget hjem og modtager personlig pleje og praktisk bistand. Hvis borgerne ikke selv kan stå for transporten, træder kommunen til og dækker udgifterne.

Netop placeringen af vaccinationscentrene i de større byer har fået regionsrådspolitikere til at foreslå vaccinationsopgaven lagt ud lokalt, så Ringkøbing-Skjerns borgere undgår turen til Herning. Men hvor vaccinationen mere præcist skal foregå lokalt, deler vandene.

I Dagbladet slår regionsrådsformand Anders Kühnau til lyd for, at vaccinationen gøres så decentral som mulig og ideelt set lægges ud til de praktiserende læger.

Regionsrådsmedlem Steen Thomsen fra Dansk Folkeparti er fortaler for at genåbne akutklinikkerne som test- og vaccinationssteder, da han frygter, at klinikkerne ellers vil forblive lukkede, idet coronaen en rum tid endnu vil skabe travlhed på sygehusene.

Akutklinikkerne er foreløbigt lukkede frem til 24. januar, da sygeplejerskerne er hentet ind som assistance på de coronapressede sygehuse.

Annonce

Kun læger om aftenen

Anders Kühnau holder fast i, at de praktiserende læger er nøglefigurer i den lokale vaccinationsopgave. Og fordi lægerne kun er til stede på akutklinikkerne om aftenen, giver det ikke mening at lægge vaccinationen i akutklinikkerne - det er bedre at lægge opgaven i lægens praksis, mener han.

- Steen Thomsen vil bruge personalet i akutklinikkerne til at vaccinere, men vi har mere brug for akutsygeplejerskernes ekspertise inde på akutmodtagelserne, hvor de ilde stedte covidpatienter ankommer. Det ville være ærgerligt at bruge akutsygeplejerskerne til at vaccinere. Det har vi andre personer til at gøre, siger Anders Kühnau.


Steen Thomsen vil bruge personalet i akutklinikkerne til at vaccinere, men vi har mere brug for akutsygeplejerskernes ekspertise inde på akutmodtagelserne, hvor de ilde stedte covidpatienter ankommer.

Anders Kühnau (S), regionsrådsformand


Regionens forretningsudvalg har netop vedtaget, at hospitalsudvalget skal diskutere muligheden for at flytte vaccinationsaktiviteter ud i akutklinikkerne.

Steen Thomsen undrer sig over Kühnaus afvisning af at bruge klinikkerne.

- Vil det sige, at der ikke er grund til, at hospitalsudvalget drøfter muligheden for at flytte vaccinationsaktiviteter ud i akutklinikkerne alligevel, spørger han.

DF'eren mener, det ville have været passende, hvis Kühnau havde meldt ud, da forretningsudvalget tirsdag drøftede det.

Annonce

Kommunen undersøger muligheder

Uanset hvor vaccinationen placeres lokalt, bliver det hilst velkommen af socialudvalgsformand Lennart Qvist (K). Kommunen vil samtidig selv skubbe på.

- Vi afsøger alle muligheder for også at kunne vaccinere lokalt. Det kunne være at bede private aktører, Falck for eksempel, eller apotekerne. Det kunne også være, at kommunen selv etablerede et vaccinationskorps. Det har vi bedt forvaltningen undersøge, siger Lennart Qvist.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Redningsmand kom til hjælp i klipklapper og fik bøvl for det: Nu er han vandværkets nye driftschef

Debat

Nej tak til ufinansierede skattelettelser

Ringkøbing-Skjern

I næste uge får tusindvis af kommunens borgere nyt internet og tv-signal: Sådan skal du forholde dig

Annonce