Ringkøbing

Hos jem & fix er fleksjobberne populære

Der er fleksjobbere ansat i halvdelen af byggemarkedskædens 118 butikker. Foto Jørgen Kirk

Der er fleksjobbere ansat i halvdelen af byggemarkedskædens 118 butikker.

Vejle: Vi har et socialt ansvar, som vi påtager os. Og vi har arbejdsopgaver, som passer perfekt til fleksjobbere.

Sådan siger HR- og driftschef Peter Nyboe hos byggemarkedskæden jem & fix, som har fleksjobbere ansat i halvdelen af kædens 118 butikker.

- Vi har haft fleksjobbere i en del år med stor succes. Indgangsbarrieren til nogle jobfunktioner i jem & fix er lav, og det passer godt til fleksjobbere. Vi har arbejdsopgaver, som er lette at gå til. Det kan være vareopfyldning eller lettere rengøring, der ikke kræver så meget oplæring. Samtidig er det arbejdsopgaver, som tager et par timer hver dag, hvilket passer fint til fleksjobberen, som netop arbejder få timer, siger Peter Nyboe.

Jem & fix har et godt samarbejde med kommuner og jobcentre, som er gode til at finde egnede fleksjobbere til jem & fix, forklarer han.

- Jobcenteret vurderer, hvor meget den pågældende kan arbejde. Vi tager så en dialog om, hvordan vedkommende kan passe ind hos os. Vi stiller jo også nogle krav. jem & fix er jo en detailbutik, og man kommer til at omgås kunder, så man skal være præsentabel og være i stand til at kommunikere med kunderne. Vi skal også bruge ressourcer på at lære vedkommende op. De er en del af bemandingen, og de skal vide, hvordan vi er som arbejdsplads, siger Peter Nyboe.

Fleksjobbere er sidestillede med almindelige medarbejdere i Jem & fix og har samtidig en særlig beskyttede.

- Vi tager folk ind på præmissen om, at de har nogle fysiske eller psykiske problemstillinger, og det skal vi som arbejdsgiver kunne rumme. Der er plads til, at fleksjobberen kan være mere ustabil end almindelige medarbejdere. Måske har man noget, man kæmper med på den private front og derfor er i en svær periode. Det er vi nødt til at behandle med respekt, siger Nyboe.

Jem & fix har også blik for, at fleksjobbere kan arbejde sig op i tid og lære at mestre flere arbejdsopgaver.

- Vi har medarbejdere, som kom ind som vikarer i jobrotationsordingen, og som har arbejdet sig op til ansættelse på fuld tid. Vi udvider antallet af butikker løbende og har behov for nye, engagerede medarbejdere. Dér kigger vi også på fleksmedarbejdere, siger Peter Nyboe.

0/0
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Hilde-sagen diskuteret i udvalg: Loven er overholdt siger udvalgsformand

112

Veteranbil ødelagt af ild: Folkevognsrugbrød brød i brand

Ringkøbing For abonnenter

"Hvor er hampen?": Ringkøbing-par har hejst Christiania-flag over en del af haven

Ringkøbing-Skjern

Nu kommer der flere byggegrunde i Ringkøbing-Skjern Kommune

Tarm For abonnenter

Sebastian har fået bevis på, at han kender de uskrevne regler på en arbejdsplads

Læserbrev

Tre gode råd: Hold ferie når du har ferie

Læserbrev: Sommerferien nærmer sig. Uanset om du foretrækker aktiv ferie eller afslapning, uanset om du foretrækker Søborg eller Sardinien, så er det tid til at holde fri fra dit arbejde. Der er stadig opgaver, du skal have færdiggjort, den sidste ferieplanlægning skal på plads, og måske er tiden efter din ferie allerede godt belagt med møder og opgaver. Her får du 3 råd, der kan hjælpe dig til at holde ferie, når du har ferie: Forbered dit fravær - At gå på ferie med løse ender, ubesvarede mails eller opgaver, der måske ikke kan lande nogle steder, er ikke et godt udgangspunkt for en afslappende ferie. Sørg for at planlægge løsningen af opgaver, der skal afsluttes inden ferien, og få overdraget opgaver til kollegaer, der skal overtage ansvaret i din fravær. Lav gerne en liste over opgaver, du skal prioritere, når du vender tilbage, så de ikke rumsterer unødigt i din ferie. Begræns din tilgængelighed i ferien - Du er vant til at holde dig ajour med de arbejdsmæssige opgaver via email. Du er på sms og på de sociale medier, og hverdagen er præget af høj tilgængelighed og et stort informationsflow. Beslut, hvad der er væsentligt for dig i din ferie. Hold dig fra arbejdsmailen og tænk over, i hvor høj grad du egentlig har brug for det sædvanlige informationsflow din ferie. Vi mennesker er forskellige, og du skal finde ud af, hvad der virker for dig. For nogle fungerer det at tjekke arbejdsmailen i ferien, men vær opmærksom på, at du nemt vender tilbage i arbejdstænkning. Kom godt tilbage - Hvis det overhovedet er muligt, så sørg for at afsætte tid til at følge op, når du kommer tilbage. Det er forskelligt for os hver især, hvor store bunkerne er, når vi vender tilbage, men du kender sikkert fornemmelsen af at skulle i gear igen. Men ved du, at du har tid til lige at lande i jobbet og opgaverne på en god måde efter ferien, så giver det dig en bedre ferie og en bedre opstart. Hold helt ferie fra dit job, når du har ferie. ...Og ha’ så en rigtig god ferie

Hvide Sande

Vært på nyt boligprogram på TV 2: Jeg er tosset med Hvide Sande

Hvide Sande

Nu skal Hvide Sande-vraget på Fanø fjernes - ellers koster det

Hvide Sande

Strid om fødevarefestival i Hvide Sande: Arrangør sætter advokat på sagen