Annonce
Sport

Hos Hjulmands mænd var der kun plads til lille kanin

Kasper Hjulmand havde ikke de store overraskelser i sin EM-trup. Der er iøvrigt også udtaget spillere, der skal stå stand by, hvis en eller flere af de 26 spillere bliver skadet. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)
Kasper Hjulmand fandt plads til Mathiaz Zanka Jørgensen og Anders Christiansen i EM-truppen men ikke til Jens Jønsson, Lasse Schöne og Henrik Dalsgaard.

FODBOLD: Der kom så ventet ikke nogen kaniner op af Kasper Hjulmands trænerhat, da han udtog EM-truppen ved en seance ved Carlsberg, men alligevel var der nogen, som kom til at hænge slemt med ørerne.

På forhånd havde vi her på forhånd vurderet gode chancer for udtagelse til Jens Jønsson, Marcus Ingvartsen og Lasse Schöne, men de gik alle fra udtagelsen med uforrettet sag.

Til gengæld kom den store kraftfulde forward i form af Andreas Cornelius fra Parma til alt held med ind over målstregen og med blandt de 26, hvoraf de tre skal sidde på tribunen fra kamp til kamp.

Annonce

Med ham og Jonas Wind er Danmark godt dækket ind med mere typiske arketyper i boksen.

Og Anders Christiansen fra Malmö FF og Mathias Zanka Jørgensen fra FCK må have været et par af de sidste, der fik billetten.

Mathias Zanka Jørgensen har et stort ego og det er måske hans stærkeste kort og han er samtidig teknisk dygtig og spiller gennem kæderne, men kan være anløben i koncentration og det rent defensive. Det var snert for ham.

Jønsson er ude

Jens Jønsson havde været inde omkring landsholdet og gjort det godt og spillet stærkt for Cadiz, og det samme gjaldt Lasse Schöne, hvis seks måneders pause på et tidspunkt blev kostbart samtidig med, at naturens ubarmhjertige ur havde ramt ham.


Således gik det så også til, at hverken det detroniserede danske mesterhold eller de nykårede mestre fra Brøndby fik en spiller med til EM.


Som ventet kom den bastante type Henrik Dalsgaard ikke med. En sidste aktion for Brentford i weekenden efter fem-seks ugers pause gjorde, at det var nemt for Kasper Hjulmand at foretrække Jens Stryger Larsen i stedet som en type, der kan spille begge backs.

Det var ikke helt nemt at følge med i selve udtagelsen, fordi TV3+  - indrømmet opfindsomt - havde fundet fantasi-kassen frem og frigav navnene visuelt enten som streger i sande, på et vejskilt eller på bagsiden af en mælkekarton.

Det viste sig dog, at M. Jensen var Mathias Jensen og ikke Mike Jensen fra HB Køge....

- Jeg har lagt meget vægt på spillernes indbyrdes relationer, sagde Kasper Hjulmand, der på den måde forklarede fraværet af de helt store overraskelser.

Landstræneren fik et varmt bifald fra tilskuerne til showet, da han sagde:

- Det her landshold har to landstrænere i ryggen og med på banen. Det her burde have været Åge Hareides EM-slutrunde, sagde Kasper Hjulmand, der endda blev konfronteret fra en fan med navnet Philip Zinckernagel fra Watford som et emne til truppen.

Annonce

Sistos fald

Hjulmand ville ikke overraskende give informationer om, hvorfor Jens Jønsson eller andre var fravalgt.

Fra den bunke kunne man også have nævnt Mikael Uhre, Rasmus Falk, Jesper Hansen, Pione Sisto, Alexander Bah, Andreas Maxsø, Erik Sviatchenko, Alexander Scholz, Casper Højer, Lukas Andersen eller Patrick Mortensen.

Den største taber af dem er nok Pione Sisto, der var sprudlende i VM-kvalifikationen op til Rusland-slutrunden for tre år siden, men herefter faldt helt sammen og siden ikke har nået den form, som berettiger til en udtagelse.

Jesper Hansen var længe førstemålmand i Midtjylland, der så lige pludselig hentede Jonas Lössl hjem til heden. Da var Jesper Hansens dage talte både i Herning og på landsholdet.

Således gik det så i øvrigt også til, at hverken det detroniserede danske mesterhold eller de nykårede mestre fra Brøndby fik en markspiller med til EM.

Annonce

Tre FCK'ere med

Til gengæld fik FC København Nicolai Boilesen, Jonas Wind og Mathias Zanka Jørgensen med som nummer tre i Superligaen. Boilesen kan spiller stopper og er eneste venstrebenede back.

Den mest lykkelige var nok Anders Christiansen, der i modsætning til Jonas Wind først i løbet af tirsdagen havde fået den positive besked om, at han var udtager af Kasper Hjulmand, som for år tilbage var hans træner i FC Nordsjælland.

- Jeg fik et positivt chok, og kneb også en lille tåre. Det er uvirkeligt, men jeg starter nok ikke inde i den første kamp. Men jeg passer vel godt ind i den type fodbold, som Kasper Hjulmand og Morten Wieghorst gerne vil spille, sagde Anders Christiansen til TV3+ uden, at gemytterne på noget tidspunkt var kommet i kog.

EM-TRUPPEN

Målmænd:

Kasper Schmeichel (Leicester), Jonas Lössl (FC Midtjylland) og Frederik Rønnow (FC Schalke 04)

Forsvarere:

Andreas Christensen (Chelsea), Jannik Vestergaard (Southampton), Joachim Andersen (Fulham), Simon Kjær (AC Milan), Joakim Mæhle (Atalanta), Nicolai Boilesen (FC København), Daniel Wass (FC Valenica), Mathias Zanka Jørgensen (FC København), Jens Stryger Larsen (Udinese).

Midtbane:

Christian Eriksen (Inter), Mathias Jensen (Brentford), Pierre Emile Højbjerg (Tottenham), Thomas Delaney (Dortmund), Anders Christiansen (Malmö FF), Christian Nørgaard (Brentford).

Angribere:

Andreas Skov Olsen (Bologna), Jonas Wind (FC København), Martin Braithwaite (FC Barcelona), Robert Skov (Hoffenheim), Yussuf Poulsen (RB Leipzig), Mikkel Damsgaard (Sampdoria), Andreas Cornelius (Parma), Kasper Dolberg (Nice).

Landsholdets program:

2. juni, 21.00 Tyskland-Danmark i Innsbruck - testkamp

6. juni, 18.00 Danmark-Bosnien i Brøndby - testkamp

12. juni, 18.00 Danmark-Finland i Parken - EM-slutrunde

17. juni, 18.00 Danmark-Belgien i Parken - EM-slutrunde

21. juni, 21.00 Danmark-Rusland i Parken - EM-slutrunde

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Restauranter i Søndervig og Hvide Sande lider under taxa-mangel: - I yderste tilfælde har vi selv kørt gæster hjem

Vestjylland

Sygeplejersker strejker fra på lørdag: Her er de midtjyske afdelinger, der bliver ramt

Annonce