Annonce
Ringkøbing IF

Horribelt dårligt forsvarsspil: Tre klokkeklare fejl kostede Ringkøbing IF to point

Simon Brogaard har stået ganske godt i foråret for Ringkøbing IF, men målmanden så godt nok skidt ud, da Kolding fik reduceret til 3-2. Arkivfoto: Ole Nielsen.
Det er helt rigtigt, når RIFs træner Claus Christiansen siger, RIF skal koncentrere sig om at undgå nedrykning. For når man kan smide to point mod bundholdet Kolding, så hører man i hvert fald ikke til i toppen af danmarksserien.

Ringkøbing: Fejl på fejl på fejl.

Tre stykker kostede tre scoringer til Kolding Boldklub.

Alligevel skulle Ringkøbing IF have vundet den kamp i stedet for at spille 3-3.

Annonce

For havde RIF ikke spillet fallit rent defensivt, så havde Kolding ikke haft en chance for at få point i den kamp. Kolding er bundhold, og de spillede som et bundhold.

Det værste er, at RIF ikke fik lukket kampen. Det var der nemlig masser af muligheder for. Især med føring på 3-1 efter omkring en times spil oven på en første halvleg, RIF dominerede klart.

Starten var ellers forfærdelig. Den første fejl kom nemlig allerede i det tredje minut. Anders Vestergaard Larsen blev tørret på selve baglinjen. Det gav plads til et hårdt skud. Ja fra det sted var der vel mest tale om et indlæg.

- Men bolden ramte mig på indersiden af højre ben, hvor fra bolden sprang i mål ved forstolpen. Jeg nåede slet ikke at reagere, fortalte målmand Simon Brogaard efter kampen.

Efter Anders Vestergaard Larsens fejl kom RIF fint med. Kolding fik en enkelt kontramulighed i første halvleg, hvor de skød over mål, men mere så man ikke til gæsterne.

Klaus Moesgaard i hopla på højrekanten

RIF havde masser af plads at spille på. Kolding stillede op med tre i bagkæden, og det efterlod meget rum til Klaus Moesgaard at løbe i på højrekanten, hvor fra RIF kørte de fleste angreb frem.

Efter 11 minutter var der gode kombinationer, der gav en stikning frem til Lauge Olesen omkring hjørnet af feltet. Lauge Olesen driblede forbi en mand, og det skaffede plads til en fri afslutning og scoring med venstrebenet.

Kort efter et nyt flot mål. Opspil i højre sendte Klaus Moesgaard til baglinjen, og hans indlæg endte hos en fri Johan Sørndergaard Larsen, der flugtede i mål med højre inderside til 2-1.

Det mål skyldte Johan Søndergaard Larsen, der havde haft tre ok muligheder forinden uden resultat.

Føringen skulle have været udbygget inden pausen. RIF havde bolden meget. Der var mange dødbolde, hvor det brændte på foran Koldings mål, men der blev ikke scoret yderligere.

I anden halvleg sad man med forventning om, at RIF ville lukke kampen, hvis der kom en scoring mere. Spillet var dog faldet gevaldigt i kvalitet, men ud af ingenting kom målet så efter omkring en times spil. Mikkel Kjeldstrup sendte en velspillende Klaus Moesgaard af sted på højrekanten, og friløberen blev sikkert omsat til scoring til 3-1.

Annonce

Føring på 3-1 burde være nok

Så skulle de tre point have været hjemme. Tre point der havde sendt RIF op på en delt andenplads otte point efter førerholdet Hedensted, som RIF skal besøge onsdag aften.

Men nej. Den vej skal RIF slet ikke kigge. Det sørgede de selv for.

For to fejl inden for to minutter kostede to point.

Først sendte Klaus Moesgaard et frispark ind midt på egen banehalvdel til en presset Anders Vestergaard Larsen, der ikke fik sparket væk. Bolden ramte en modstander, og det gav en slags friløber. Ikke alarmerende for målmand Simon Brogaard nåede først på bolden ude i kanten af feltet. På en eller anden måde fik Brogaard fumlet bolden under og forbi sig selv, og det gav en gave af de store med afslutning i tomt mål.

Danmarksserien pulje 3

Ringkøbing IF-Kolding Boldklub 3-3 (2-1)

Mål: 3. minut: 0-1. 11. minut: 1-1 ved Lauge Olesen. 20. minut: 2-1 ved Johan Søndergaard Larsen. 61. minut: 3-1 ved Klaus Moesgaard. 69. minut: 3-2. 70. minut: 3-3. Advarsler til RIFs Lauge Olesen.

RIFs holdopstilling: Simon Brogaard, Lennard Lauridsen, Anders Vestergaard Larsen, Tobias Jensen, Kristian Bilberg, Lauge Olesen (86. minut: Casper Hagde Jessen), Mikkel Kjeldstrup, Dennis Juelsgaard, Klaus Moesgaard, Johan Søndergaard Larsen (80. minut: Christian Pinholt), Johannes Paustian (66. minut: jeppe Graversen).

RIF nåede ikke at ryste det af sig, inden der blev udlignet. Indlæg gav hovedstødsmål i en situation, hvor Kristian Bilberg bare stod passivt og lod sin direkte modstander score uden at presse ham det mindste eller bare hoppe op efter bolden.

3-3. Farvel to point.

For RIF gik nærmest i panik. Boldomgangen var elendig. Selv simple tæmninger og afleveringer mislykkedes. Derfor kneb det at spille sig frem til ret meget. Farligst var RIF på hjørnespark eller Klaus Moesgaards lange indkast. Det ene indkast sendte målmanden videre op på egen overligger, uden RIF fik afsluttet på riposten.

RIF sendte Christian Pinholt på banen i slutfasen. Nok for sent. RIF fik ikke skabt noget, der kunne sikre en sen sejr.

Annonce

I kø for at tage skylden for mål

Det var de godt trætte af efter kampen, hvor spillere nærmest stod i kø for at tage ansvaret for fejl.

- Målet til 3-2 tager jeg. Jeg skulle være klogere end at sende indkastet ind i midten, sagde Klaus Moesgaard.

- Nej det var min. Jeg skulle have sparket væk, sagde Anders Vestergaard Larsen.

- Jeg ved ikke, hvad der skete. Men træls jeg ikke fik fat i den bold, sagde Simon Brogaard.

Han var træt af, at RIF ikke bare kørte sejren hjem.

- Desværre lavede vi fejl, og det satte sit præg på resten af kampen. Efter en fin første halvleg leverede vi en skidt anden halvleg. Det var som om, vi ikke havde hovedet med i tingene, og så gik det galt, fortsatte Simon Brogaard.


De to ekstra point kunne vi godt have brugt i en tæt række. Men når vi forsvarer os så horribelt dårligt, som vi gjorde, så må spillerne kigge indad. Det var simpelthen for dumt det her.

Claus Christiansen, cheftræner i Ringkøbing IF


Træner Claus Christiansen var godt træt af pointtabet.

- De to ekstra point kunne vi godt have brugt i en tæt række. Men når vi forsvarer os så horribelt dårligt, som vi gjorde, så må spillerne kigge indad. Det var simpelthen for dumt det her, sagde Claus Christiansen.

Han ved godt, RIF skal forsvare sig langt bedre på onsdag ude mod topholdet Hedensted.

- En helt anden kamp. Der bliver ikke råd til fejl af den her slags. Omvendt giver Hedensted nogle rum at spille i, så måske kan vi snige os til et eller andet, sagde Claus Christiansen.

Han må undvære Lauge Olesen - ude med skade og karantæne. Det betyder, Andreas Bonde Jespersen formentlig glider ind i truppen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Nu er opgravningen af minkene i gang

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Over tusind kroner for en tur på sygehuset: Ældre frygter kæmperegninger for flexture til Gødstrup

Annonce