Videbæk

Homoseksuelle Andreas undertrykte signalerne: Nu vil han lære unge at handle anderledes

Lærerstuderende Andreas Ploug Tang Steffensen har tidligere holdt et oplæg om det at være homoseksuel, da han i 2018 besøgte VGT, hvor han havde sin gymnasietid. Nu holder han så et oplæg på Spjald Skole i håbet om at gøre det lettere for unge at tale om seksualitet. Foto: Jørgen Kirk

Andreas Ploug Tang Steffensen har tidligere holdt oplæg på VGT, og nu er turen kommet til Spjald Skole, hvor han i Uge 6 vil skabe forståelse for, at man kan leve som andet end heteroseksuel.

Spjald: Teenageårene indtraf, og de jævnaldrende drenge begyndte at tale om, hvor lækre pigerne var. Andreas forstod aldrig rigtig de andre drenges sprog. Han så i hvert fald ikke, hvorfor lige nøjagtig dé pigers bryster var så meget flottere end andre pigers.

I dag som voksen forstår han bedre, hvorfor han og drengene ikke så det samme. For Andreas Ploug Tang Steffensen er homoseksuel.

Da han gik i specialklasserne i Spjald Skole, forsøgte han at slå det hen eller at grine ad det, når klassekammerater hentydede til, at han ikke var helt ligesom dem. Han blev aldrig kaldt deciderede skældsord, men han følte, at hvis de havde ret i, at han var anderledes, og at hans seksualitet ikke var som de flestes, ja så ville han ikke længere blive accepteret.

Den forestilling vil den lærerstuderende Andreas Ploug Tang Steffensen nu gerne gøre op med. Derfor holder han i forbindelse med folkeskolernes Uge 6, som hvert år danner rammen for seksualundervisning, et oplæg på Spjald Skole.

Oplægget foregår torsdag 7. februar og bliver for eleverne i 7. til 9. klasse. Andreas Ploug Tang Steffensen håber, foredraget kan være med til at gøre det lettere at tale åbent om forskellighed inden for seksualitet. Den form for hjælp kunne han selv have haft gavn af, da han var i de ældste folkeskoleår.

- Dengang kunne jeg godt have brugt, at der kom en ud at fortælle, at man godt kan leve sit liv som andet end heteroseksuel, og det er egentlig ikke forkert eller så meget anderledes i forhold til andre menneskers liv. Jeg kunne godt have brugt, at nogen havde sendt mig i en retning. Jeg håber, der blandt eleverne bliver en forståelse af, at det kan blive nogle af deres fremtid, at det kan blive rigtig godt, og at det ikke behøver at være svært, siger Andreas Ploug Tang Steffensen.

0/0
Ringkøbing

- Hvis man står stille og roligt nede i bageriet, kan du høre, at de skriger inde over køl og frost

Videbæk

Madstedet Spjald fortsætter i Grønbjerg Forsamlingshus

Videbæk

Velbesøgt veterantræf på Autogården

Videbæk

Velbesøgt sangaften i Vestjyllands Kunstpavillon

Videbæk

Sprit og manglende kørekort giver bøder

Videbæk

Hundepension slår nu officielt dørene op: Byder på hotdogs til åbningsfest

Videbæk

Se billederne: Zoo åbner til jubilæums-sæson med ny indgang

Videbæk

Økodagen giver en masse arbejdsglæde