Annonce
Ringkøbing

Holmsland-børn kickstarter kulturåret 2017

<p>Børn fra hele Region Midtjylland var samlet i Viborg for at kickstarte kulturåret 2017. Foto: Preben Madsen</p>

Kulturåret 2017 blev kickstartet, da næsten 150 børn var på workshop i Viborg med blandt andre sangeren og musikeren Alberte Winding. De skulle sammen skabe deres ønskeland.

Annonce

Det kommer til at kunne mærkes i hele regionen, når Aarhus i 2017 er europæisk kulturhovedstad. Til januar vil børn i titusindvis stå for børneåbningen af året, men allerede i denne uge begyndte forberedelserne i Viborg.

Næsten 150 børn var tirsdag mødt op for at deltage i en workshop, som skulle give musikere med Alberte Winding i spidsen inspiration til sangen og dansen om Ønskelandet, som skal danne rammen om børneåbningen.

Blandt børnene var tredje klasse fra Holmsland Skole.

Annonce

»I må alt«

Auditoriet er efterhånden ved at være godt proppet, og lyden af spændte børnestemmer fylder rummet. De omkring 150 børn kommer fra forskellige kommuner i hele regionen, og er blevet udvalgt til at deltage i workshoppen. Da en af arrangørerne går på scenen og præsenterer dagens program, er der helt stille i salen.

Ikke engang en sagte hvisken høres blandt de mange børn, da musiker Alberte Winding træder ind på gulvet. Hun skal med sine to guitarister spille et par sange for børnene for at få dem i gang med den kreative proces.

»Kender I det med, at man er for lille til et eller andet?« spørger hun børnene, som samlet svarer: »Jaa!«

»I dag skal vi skabe Ønskelandet, og det er jer, der bestemmer, hvordan det skal se ud, og I må alt,« siger hun, hvorefter hun, bandet og børnene bryder ud i sangen 'Tju Bang Chokolademand'.

Annonce

Børn gjorde indtryk

Børnene drog derefter på en fantasirejse ind i deres Ønskeland, som er temaet for børneåbningen af kulturåret. Med billeder og udsagn gav børnene i løbet af tirsdagen musikerne en masse idéer, som de skal samle til en sang med tilhørende dans, som vil blive brugt til kulturårets åbning i januar. De mange børns engagement gjorde indtryk på Alberte Winding.

»Vi har lavet en lille skitse til sangen, men vi kan jo ikke skrive den, før vi har været sammen med børnene her. Og hvor er de gode. Det var virkelig rørende og fantastisk at se, hvor meget de var med, da vi spillede. Det var helt vildt,« siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Dagbladet har fået aktindsigt: Læs 140 høringssvar om planlagt lukning af X-bus

Annonce