Annonce
Skjern

Holly fra successerien 'Ulven kommer' klar til ny udfordring: Flora Ofelia indtager hovedrolle i gyser ude på landet ved Borris

Flora Ofelia Hofmann Lindahl trådte i 2015 ind i danskernes stuer, da hun vandt MGP med sangen 'Du, du, du.' I dag har den 15-årige pige fra Sydsjælland på ny slået sit navn fast takket være rollen som den tvangsfjernede pige Holly i dramaserien 'Ulven kommer' på DR, hvor det sidste af otte afsnit blev vist søndag aften. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Fem unge filmfolk har udset sig landejendom ved Borris som hovedscene i en psykologisk gyser, der skal optages i starten af december.
Annonce

Skjern: Hvordan får man lige overtalt et strålende skuespillertalent, der for tiden høster masser af roser for sine præstationer i successerien 'Ulven kommer' på DR1, til at spille hovedrollen i en gyser langt ude på landet i Vestjylland?

- En fra holdet havde været i kontakt med hende tidligere, så vi havde hendes nummer og prøvede bare lykken. Hun er blevet hot i mellemtiden, så vi vidste godt, at vi satsede. Men det vil hun gerne være med til.

Sådan siger Siff Bak Petersen, producer på kortfilmen 'Og i hendes øjne så jeg lyset,' der dermed har et fint navn i hovedrollen i skikkelse af 15-årige Flora Ofelia Hofmann Lindahl.

- Hun er simpelthen så skøn, tilføjer Siff Bak Petersen om det unge stjernefrø, der i 'Ulven kommer' spiller den tvangsfjernede pige Holly.

'Og i hendes øjne så jeg lyset' handler om Helena, der bor på en gård sammen med sin mor. Hun er i sorg over at have mistet sin mand, og forholdet til datteren bliver mere og mere distanceret.

En fredag aften, hvor Helena er alene hjemme, bliver der pludseligt banket hårdt på døren. Gennem brevsprækken modtager den 14-årige pige et polaroidfoto, der langsomt fremkaldes i hendes hænder. Teenageren opdager til sin skræk, at det er et billede af hende selv - taget ude fra haven.

Annonce

Fotografen er fra Skjern

Den seks minutter lange kortfilm skal optages i landlige omgivelser ved Borris. Det geografiske valg hænger sammen med, at fotografen på 'Og i hendes øjne så jeg lyset,' 23-årige Victor Vejstrup Sloth, er opvokset i Skjern.

I bestræbelserne på at finde den helt rigtige gård med tilhørende stald og åbne vidder har det fem mand store filmhold nydt godt af assistance fra filmkonsulent ved Ringkøbing-Skjern Kommune, Rebecca Molders, der har en vis erfaring med at finde gode lokationer:

- Rebecca og kommunen har stillet så meget til rådighed. Der er mange lokale, der hjælper os. Det er så fedt, siger producer Siff Bak Petersen.

Hun er 24 år, og som de andre i teamet er hun studerende på Multiplatform Storytelling and Production, der er en tre et halvt år lang uddannelse på VIA University College i Aarhus.


Drømmen er helt sikkert også at få den sendt ud til nogle filmfestivaler

Siff Bak Petersen, producer


Ud over en økonomisk håndsrækning fra Ringkøbing-Skjern Kommune bliver projektet med at skabe kortfilmen bakket op af vestjyske sponsorer, der blandt andet byder sig til med forplejning og indkvartering.

Annonce

Angst som tema

'Og i hendes øjne så jeg lyset' bliver optaget fra torsdag 3. til lørdag 5. december, og ifølge produktionsplanen er første udkast af kortfilmen klar et par uger senere.

Siff Bak Petersen fortæller, at der sikkert bliver kræset lidt for detaljerne efterfølgende, og at der arbejdes på en visning i Ringkøbing Biograf i april næste år:

- Drømmen er helt sikkert også at få den sendt ud til nogle filmfestivaler, siger produceren om kortfilmen.

Med den psykologiske gyser har det unge filmhold en vision om at skabe opmærksomhed omkring og give indsigt i de følelser, der opstår, når man oplever angst på tæt hold:

- Generaliseret angst og angst i forskellige former er en stigende realitet blandt flere unge i dag. Det er en vigtig men desværre tabubelagt tematik, som mange, der har oplevet det, har svært ved at forholde sig til - og som tilsvarende kan være svær at sætte ord på, tilføjer Siff Bak Petersen.

Der er endnu ikke sat navn på den kvinde, der skal spille Helenas mor.

Annonce
Sport For abonnenter

Tommy Jepsen har været fodboldtræner i 42 år: - Jeg har da forsøgt at holde pause, men det er aldrig rigtig blevet til noget

Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Tre personer anholdt for afbrænding af statsministerdukke: En mistænkt er stadig på fri fod

Annonce