Sport

Holger Rune slår colombianer i Challenger-debut

Anne Parker/Ritzau Scanpix
Holger Rune skulle bruge tre sæt på at slå colombianeren Nicolas Barrientos i Challenger-turnering.

Det danske tennistalent Holger Rune vandt mandag i sin debut i en ATP Challenger-turnering.

16-årige Rune havde dog lidt problemer undervejs, da han slog den dobbelt så gamle colombianer Nicolas Barrientos i første runde i den franske by Blois.

Danskeren endte med at vinde 6-1, 3-6, 6-3 efter mere end halvanden times tennis.

Efter sejren i juniorernes French Open tidligere i juni blev Holger Rune tildelt et wildcard til turneringen i Blois, hvor den unge dansker spiller på de voksnes næstøverste niveau.

Han viste hurtigt, at han var berettiget til at være med.

Første sæt blev en ensidig affære på 27 minutter.

Holger Rune åbnede med at bryde Barrientos' serv, men danskeren tabte derefter sit eget første serveparti. De følgende fem partier blev alle vundet af Rune, som dermed var godt på vej mod en sejr.

Danskeren kom dog ned på jorden i andet sæt, hvor Barrientos begyndte at holde serv. Efter tre colombianske servegennembrud og kun et enkelt modsvar, skulle kampen ud i et tredje og afgørende sæt.

Her tiltvang danskeren sig overtaget ved at bryde colombianeren i første forsøg, og da Holger Rune senere brød til 4-1, så sejren ud til at være hjemme.

Det var den så officielt, da danskeren på sin tredje matchbold atter brød colombianeren og vandt tredje sæt med 6-3.

Der venter på papiret vanskeligere modstand i anden runde. Her skal Holger Rune møde tiendeseedede Constant Lestienne.

Turneringen har en samlet præmiesum på 46.600 euro, hvilket svarer til knap 350.000 danske kroner

/ritzau/

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing

Mildere klima stiller vestjyske æbler bedst: - Det ser fornuftigt ud, siger lokal avler

Hvide Sande

Farlige fund i Fiskeriets Hus: Storebror ville ikke røre krabberne - men femårige Anker er ikke bange

Ringkøbing IF For abonnenter

RIF jagtede to angribere – nu ser det svært ud: Realistisk set tror jeg ikke på det, siger sportschef

Vestjylland

Verdensstjerner lægger nok engang vejen omkring Nørre Vosborg

Vestjylland For abonnenter

Leo fra Vemb blev 80 år: - Han var en klippe

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

Hvide Sande

Vesterhav Syd: Snart går svejsningen af røde rør ved Holmsland Klitvej i gang

Ringkøbing-Skjern

Søren Elbæk til nye ministre: Kom og se, hvorfor vi har brug for en 2+1-vej

Hvide Sande

Klitter ryddes for invasiv art: Klegod erklærer rynket rose krig

Annonce