Annonce
Sport

Holger Rune slår colombianer i Challenger-debut

Anne Parker/Ritzau Scanpix
Holger Rune skulle bruge tre sæt på at slå colombianeren Nicolas Barrientos i Challenger-turnering.

Det danske tennistalent Holger Rune vandt mandag i sin debut i en ATP Challenger-turnering.

16-årige Rune havde dog lidt problemer undervejs, da han slog den dobbelt så gamle colombianer Nicolas Barrientos i første runde i den franske by Blois.

Danskeren endte med at vinde 6-1, 3-6, 6-3 efter mere end halvanden times tennis.

Efter sejren i juniorernes French Open tidligere i juni blev Holger Rune tildelt et wildcard til turneringen i Blois, hvor den unge dansker spiller på de voksnes næstøverste niveau.

Han viste hurtigt, at han var berettiget til at være med.

Første sæt blev en ensidig affære på 27 minutter.

Holger Rune åbnede med at bryde Barrientos' serv, men danskeren tabte derefter sit eget første serveparti. De følgende fem partier blev alle vundet af Rune, som dermed var godt på vej mod en sejr.

Danskeren kom dog ned på jorden i andet sæt, hvor Barrientos begyndte at holde serv. Efter tre colombianske servegennembrud og kun et enkelt modsvar, skulle kampen ud i et tredje og afgørende sæt.

Her tiltvang danskeren sig overtaget ved at bryde colombianeren i første forsøg, og da Holger Rune senere brød til 4-1, så sejren ud til at være hjemme.

Det var den så officielt, da danskeren på sin tredje matchbold atter brød colombianeren og vandt tredje sæt med 6-3.

Der venter på papiret vanskeligere modstand i anden runde. Her skal Holger Rune møde tiendeseedede Constant Lestienne.

Turneringen har en samlet præmiesum på 46.600 euro, hvilket svarer til knap 350.000 danske kroner

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Pas på vores by: Stor risiko for domino-effekt i Skjerns bymidte

Læserbrev: Som medlem af Gentænk Skjerns ”handelsgruppe” har jeg været med til at vende og dreje mange muligheder for at få ungdommen fra skolebyen ind til centrum for her at skabe liv ved deres tilstedeværelse, samt mange andre ideer for at skabe aktivitet i byen. Det er en svær opgave, og nu vil man med et snuptag fratage centrum over 100 arbejdspladser og cirka 3000 ugentlige besøgende (ifølge Dagbladet lørdag). Om tallet er 3000 eller blot det halve, og om disse handler eller blot bevæger sig rundt i byen, så vil enhver handelsby juble over at have en ”så stor butik” i deres midte. Eksperter fra blandt andet Dansk Erhverv og formanden for Ringkøbing-Skjerns handelsråd fraråder på det kraftigste at flytte en så stor magnet væk fra centrum og forudser endnu mere butiksdød og et mindre attraktivt centrum. Kommunens planlægning frarådede tilladelse af en Rema 1000 udenfor bymidten, politikerne overhørte dette. Jeg er spændt på at høre planlægningens forudsigelser af konsekvensen i Skjern centrum ved en udflytning af ”rådhuset”. Detailbutikkerne alene i byens midte beskæftiger løst anslået over 200 personer, det er dog en anseelig arbejdsplads, mange flex-jobbere, personer i jobtræning og praktikanter har stor glæde af at have mulighed for at arbejde i byens butikker, en årlig besparelse på (måske?) 750.000 kroner kan hurtig blive opslugt af flere ledige og et ødelagt bybillede. Vil byen være attraktiv at bosætte sig i, hvis centrum bliver ødelagt, eller flytter det ”grå guld” til andre byer eller andre kommuner? Politikernes beslutning om at nedlægge vort gamle rådhus kan blive en lang glidebane, flere butikker er ikke medlem af handelsforeningen andre har meldt sig ud for at spare penge, og mister vi flere butikker, vil en sådan udvikling hurtigt betyde, at der ikke er råd til en bychef, julebelysning, open-by-night. Annoncer i ugeaviser bliver måske også sparet væk, så vil det være svært at have økonomi i ugeaviserne osv. osv. Detailhandlere bruger langt mere tid end en almindelig 37 timers arbejdsuge for måske at kunne tjene en gennemsnitlig løn, det er ikke nogen nem opgave, som nogle fejlagtigt tror. Vi vil alle gerne have butikker og et godt udvalg, men detailhandelen har ikke haft megen medgang i de senere år og er følsom over for alt, hvad der fjerner potentielle kunder. En udflytning af det gamle rådhus, eller blot noget af det, giver en meget stor risiko for at udløse en domino-effekt som beskrevet, og alle med forstand på detailhandel og bycentre fraråder det på det kraftigste. Jeg har forståelse for at den almindelige kommunalpolitiker ikke kan være ekspert på alt, og håber derfor, at man beslutter sig ud fra de råd og oplysninger, der er givet, netop fra eksperter. Rådhuset er jo i øvrigt en af byens seværdige bygninger, og det er godt for bymidten at have en offentlig administrationsbygning, så føler vi os stadig som en købstad. Alt ovenstående er ”for egen regning” men ordene er hørt mange gange.

Annonce