Debat

Hold fokus på de voldsparate

Ytringsfrihed: Man skal altid kigge på årsager, og hvad er egentlig årsagen til Paludans manifest med korankast og afbrændinger. Hvad har fået ham til at tage denne udsatte og livstruende position?

Om man er enig eller uenig, så tilgår han det demokratisk og udstiller netop dem der - også før Paludan kom til - alene bruger trusler og vold som middel til at opnå deres mål. Derfor er det også beskæmmende at læse om en politimand, der mener, at Paludan er problemet i stedet for at fokusere på årsagen - roden til problemerne - nemlig de "utilpassede" og voldsparate, drevet af en yderligtgående ultrakultur, nemlig Islam.

Vi har i Danmark rigtig mange velfungerende muslimer, der dyrker deres tro, som mange danskere dyrker vores, nemlig temmelig afslappet og pragmatisk. Deres frihed begrænses netop af disse fra ultrakulturen i deres religion. Kun ved hårdt og konsekvent at ekskludere disse kan vi give frihed for de mange til at blive reelt inkluderet.

Det er beskæmmende, at vi som samfund ikke støtter dem, der vil Danmark, men bruger al vores fokus og økonomi på alle dem, der ikke vil Danmark (udover friheden, pengene og mulighederne).

I Danmark har vi: Demokrati, lighed, frihed og ikke mindst ytringsfrihed! Dette skal beskyttes og blev senest bevist, da Hitz But Tahrir - uden at blive stenet eller angrebet på andre måder end verbalt - holdt bøn foran Folketinget. Vi er mange, der ikke sympatiserer med dem, men de fik deres manifestation, som vort demokrati tillader (upåagtet at de kæmper for at nedlægge demokratiet). Dét er i den grad demokratisk sindelag!

Dette sindelag ikke bør, men skal alle betjente udvise, også Abaz. De er sat i frontlinjen for bl.a. at beskytte demokratiet og alle vores frihedsværdier.

Som tidligere soldat og FN-udsendt i Kroatien ved jeg, at når den første viser tøven, flygter eller giver op, så svækkes netop den kraft, der holder vores samfund sammen; fællesskabet.

På et tidspunkt bryder linjen sammen, og vi løbes over ende, med alle de konsekvenser det medfører.

Så kære Abaz, hold kæden, forsvar det demokrati du er ansat af og fordøm - med rette - i stedet de mørke kræfter, der er årsagen til, at du og dine kollegaer må stå forrest i skudlinjen for at forsvare Paludan. Glem, at det er Paludan, der står der, for det er demokratiet, I står og forsvarer!

Rolf David Gøtze
0/0
Annonce
Klumme For abonnenter

Klumme: Mens mange kæwler om valg, kigger jeg på æwler

Annonce
Annonce
Klumme

Midt i en konfirmationstid: Talen, som en farfar aldrig fik holdt til sit ældste barnebarn

Klumme

Hvad har Kasper Søndergaard, min cykel og sammenhængskraft til fælles?

Debat

Den fødende kvinde

Leder For abonnenter

Buddingen på væggen og møllerne ved kysten: Kan den realpolitiske tyngdekraft ophæves?

Valgkamp er ren magi. I nogle få, berusende uger virker hverdagens grå, realpolitiske tyngdekraft til at være ophævet. Alt synes at kunne lade sig gøre; drømme og visioner leviterer lystigt op mod det himmelblå. Nogle gange sker det i en koordineret parti-indsats. Andre gange er det båret af hin enkelte kandidat, som i mødet med den ene eller den anden vælgervirkelighed kommer til at se tingene gennem andre briller end dem, som partiet normalt har på. Et lokalt eksempel kunne opleves ved mandagens vælgermøde i Søndervig. Temaet var turisme. Publikum var blandt andet lokale aktører fra et erhverv, der med en årlig omsætning på 3,5 milliarder kroner ikke bør overses. Mølleparken, som står til at skulle sættes op blot fire til ti kilometer ud for kysten mellem Hvide Sande og Søndervig, var derfor et uundgåeligt emne. Flere feriehusudlejere undrede sig over, at politikere siger nej til et soppebassin på stranden, til restauranter med havudsigt eller til handicapstier, fordi vi skal passe på naturen - men at de samtidig kan sige ja til Vesterhav Syd. Det lokalt valgte folketingsmedlem Andreas Steenberg (R), der sad med i panelet, har jævnligt markeret sig som en varm tilhænger af de kystnære møller. I november 2016 sagde han til Dagbladet: "Det er godt for klimaet og det er godt for Vestjylland, at projektet bliver realiseret. Og heldigvis er der flertal for at fastholde de kystnære møller." Interessant at høre, at det før så positive folketingsmedlem nu erklærer sig betænkelig ved placeringen af kæmpemøller tæt på kysten. Men før flagene stryger til tops på klitten, skal det understreges, at Andreas Steenberg trods sin skepsis ikke mener, der er politisk opbakning til at aflyse projektet. Det tror da pokker. For mindre end en måned siden sendte hans partifælle, partiets energiordfører Ida Auken, en regulær skideballe af sted mod vest i et samråd med ministeren om de kystnære mølleparker: ”Uklædeligt, at man som byrådsmedlem i Ringkøbing-Skjern ikke stiller sig op og står på mål for det her”, lød det blandt andet i bredsiden, der også indeholdt ord som "rendt fra deres ansvar" og "gummiarm". Et par dage senere blødte hun ganske vist op og sagde, at hun har "stor fidus til byrådet i Ringkøbing-Skjern". Det var, kunne man forstå, mere partiet Venstre, der var mål for kritikken. Ida Aukens nu afdøde morbror, Svend, som gennem mange år gav Socialdemokratiet en markant stemme, sagde engang, at radikal politik er "som at sømme budding op på en væg". Det skal blive interessant at se, om det lokalt valgte radikale folketingsmedlem Andreas Steenberg efter valget 5. juni får held til at sømme sit partis politiske budding bedre fast, når det gælder Vesterhav Syd, end det hidtil er lykkedes. Indrømmet; det ville ligne ren magi. Men vi er håbefulde. Det skal man være i en valgkamp.

Klumme

Alle hører til et sted og har to vigtige valg!