Annonce
Sport

Hold da helt op - sikke dog en "bronze-bommert"

Ansigtsudtrykkene siger det hele. Danmark floppede fælt i søndagens bronzekamp ved EM mod Kroatien, der med meget enkle midler vandt en sikker sejr over et dansk hold, der stivnede totalt i anden halvleg. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Nu var chancen der endelig igen for en medalje til de danske håndboldkvinder, men bronzekampen mod Kroatien blev en gigantisk skuffelse. Oplivende momenter var der stort set ingen af.
Annonce

Hvis ordet "bronze-bommert" ikke allerede findes, findes det i hvert fald nu.

Da de danske håndboldkvinder for første gang i rigtig lang tid stod med muligheden for at stikke lappen ind i skabet med medaljer, rystede de så meget på hånden, at det hele løb ud i sandet.

Danmark har generelt spillet en rigtig fin slutrunde og givet prøver på, at der kan være noget stort på vej i de kommende år, når landstræner Jesper Jensen har haft mere tid til at sætte sit præg på tingene.

Men i bronzekampen mod Kroatien dumpede danskerne med et brag og tabte kampen mod en ellers overkommelig modstander med 25-19.

Gejsten var der måske nok, men der var ingen power i gennembruddene, ingen kvalitet i afslutningerne, og der var heller ikke den snert i tacklingerne i forsvaret, som der har været i mange af de andre kampe.

Brozekampen i tal

Danmark - Kroatien 19-25 (11-11)

Stillinger undervejs

3-4, 7-4, 7-8, 18-18, 18-21, 18-25.

Mål, Danmark: Mette Tranborg 4, Anne Mette Hansen 4, Lærke Nolsøe 3, Mie Højlund 2, Mia Rej 2, Kathrine Heindahl 1, Kristina Jørgensen 1, Louise Burgaard 1, Rikke Iversen 1.

Udvisninger

Danmark 1, Kroatien 2

EM-slutrundens All Star-hold

Målvogter: Sandra Toft (Danmark). Venstre fløj: Camilla Herrem (Norge). Venstre back: Vladlena Bobrovnikova (Rusland). Playmaker: Stine Bredal Oftedal (Norge). Højre back: Nora Mørk (Norge). Højre fløj: Jovanka Radicevic (Montenegro). Stregspiller: Ana Debelic (Kroatien). Bedste forsvarsspiller: Line Haugsted (Danmark).  Mest værdifulde spiller: Estelle Nze Minko (Frankrig).

Kroaterne spillede simpelt. Såre simpelt. De rodede rundt og fik frikast på frikast - og så endte det som regel med et mål. Enten via indspil til stregen eller på straffekast. Det var nedslående at sidde og se på, at danskerne ikke var i stand til at få sat en prop i, men det var ikke desto mindre tilfældet.

Annonce

Stivnede totalt

Det var skuffende. Det var mega-skuffende, og DHF-sportschef Morten Henriksen sad da også med hænderne foran ansigtet og rystede stille på hovedet, da han kunne se, hvilken vej det gik.

I bronzekampen var Danmark klar favorit, men holdet formåede på ingen måde at stå for forventningspresset. Faktisk stivnede danskerne totalt - og det siger vel egentlig alt om præstationen - eller manglen på samme - at Danmark i en periode på 17 minutter i anden halvleg blot formåede at score et enkelt mål.

Uafgjort 17-17 ni minutter ind i anden halvleg blev til 25-18 til Kroatien - og så var lågen til skabet med medaljer endnu en gang klappet i for næsen af de danske kvinder.

Absolut intet fungerede i den periode.

Jesper Jensen forsøgte det meste. Selvfølgelig gjorde han det. Det er ligesom hans job at finde løsninger, når tingene går skævt, men i bronzekampen var han alt, alt for længe om at trække syv mod seks-kortet. Når der blev spillet seks mod seks, var det stort set ligegyldig, hvem der blev sendt på banen.

Annonce

Intet brugbart

Det var lige dårligt og lige ineffektivt hele vejen rundt.

Hvad enten der blev forsøgt med nye spillere i bagkæden, en bagspiller ude på fløjen, eller to stregspillere, eller noget helt fjerde.

Intet var brugbart.

Og til sidst troede de danske kvinder ikke længere på det. Gejsten sivede ud af dem i takt med, at slutfløjtet nærmere sig.

Nu troede man jo ellers lige, at man kunne forvente noget mere.

Knebne nederlag mod EM-finalisterne fra Norge og Frankrig. Det er til at acceptere og derudover ellers lutter sejre.

Annonce

Kæmpe tilbageslag

Men at tabe en bronzekamp mod Kroatien, der er niveauer under både Norge og Frankrig, det er ikke i orden.

Det er et kæmpe tilbageslag.

Der er ingen tvivl om, at det havde betydet rigtig meget for de danske spilleres selvforståelse, hvis de havde haft en medalje med hjem i bagagen, når de spredes for alle vinde.

Sådan gik det ikke - og det skal man selvfølgelig lære af.

Hvorfor stivnede danskerne? Hvorfor var stort set ingen af spillerne i stand til at præstere på et acceptabelt niveau, når nu man stod med en gigantisk mulighed for endelig igen at vinde en medalje?

Svarene skal findes, så det ikke gentager sig næste gang.

Og selvfølgelig kan der komme en næste gang. Det har slutrunden vist.

Men kampen mod Kroatien var en "bronze-bommert".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce