Annonce
Ringkøbing

Godt nyt til borgere i Ringkøbing: Nu er der kommet udendørs hjertestarter ved Fakta

Butikschef i Fakta Ringkøbing, Tine Burhenne, er glad for den hjertestarter, som installatør Niels Østergaard, Ørnhøj El, satte op tirsdag formiddag. Foto: Kaj Poulsgaard
Hjerteforeningen lukker et hul på kortet med en ny hjertestarter ved Fakta.

Ringkøbing: Hjerteforeningen gennemførte i april 2019 arrangementet "Landsuddeling", hvor ca. 6000 frivillige gik sig til en hjertestarter. Den overvældende opbakning resulterede i, at der i alt vil blive opsat 400 hjertestartere.

I langt de fleste tilfælde gik de frivillige sig altså til en hjertestarter. Men der blev også skabt råderum til at sætte hjertestartere op andre steder.

- Da vi i forvejen har et tæt og tillidsfuldt samarbejde med Fakta, var det oplagt at tilbyde 40 hjertestartere, der kan hænge uden for butikkerne. Mange lokalsamfund vil på den måde få ekstra tryghed og sikkerhed, siger Anne Kaltoft, administrerende direktør i Hjerteforeningen.

Annonce

Lukker huller

Fakta og Hjerteforeningen har i fællesskab udpeget de Fakta-butikker, hvor der er længst til en registreret hjertestarter.

Det gjaldt for butikken på Holstebrovej i Ringkøbing, der derfor fik opsat en hjertestarter tirsdag formiddag.

- Vi er meget glade for at kunne tilbyde vores kunder, vores ansatte og lokalbefolkningen den tryghed, det medfører at have en 24-7 tilgængelig hjertestarter på plads lige uden for butikken, siger John Hornbech Christensen, kædedirektør for Fakta.

Som en del af samarbejdet modtager Faktas butiks- og souschefer i de 40 butikker Hjerteforeningens "Hjerteredderkursus - 30 minutters intro i genoplivning", så man er bedre rustet til at træde til, hvis "lynet slår ned".

- Flere kunder har spurgt, om vi ikke skulle have en hjertestarter, så det er rigtig positivt, at vi kom med i denne runde, siger butikschef i Fakta i Ringkøbing, Tine Burhenne.

Samarbejdet udbygges

Dagligvarebutikkerne bliver de formelle ejere af de 40 hjertestartere. Men tegner en serviceaftale med Hjerteforeningen.

Fakta har desuden valgt at være hovedsponsor for Hjerteforeningens Landsuddeling 2020. Det indebærer blandt andet, at deltagerne i landsuddelingen kan hente indsamlingsmaterialer i Fakta helt frem til arrangementet søndag 3. maj.

- I Hjerteforeningen er vi meget taknemmelige for Faktas store støtte til vores arbejde. I forvejen modtager vi mere end en million kroner om året fra Faktas kunder, idet man i alle Faktas butikker kan donere sin returpant til hjertesagen, siger Anne Kaltoft.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Kære transportudvalg: Det er tid til handling på Rute 15

Læserbrev: I Ringkøbing-Skjern Kommune går det godt. Vi har en lav ledighed, erhvervsmæssig vækst - og vi har lige fået bekræftet, at vi er den foretrukne feriedestination for tyske turister i Danmark. Men vi risikerer, at udviklingen stopper, hvis Christiansborg ikke tager ansvar for hele Danmarks infrastruktur. I dag holder Folketingets Transportudvalg møde, og vi har fået 15 minutter til at forklare, hvorfor det er så presserende, at Rute 15 bliver udvidet til en 2+1 vej på strækningen mellem Herning og Ringkøbing. Rute 15 er en af kommunens vigtigste livslinjer til resten af landet. Men tæt trafik, dårlig sikkerhed og tung trafik af blandt andet store vindmølletransporter, mælketankbiler og landbrugsmaskiner sænker fremkommeligheden og gør det både farligt og vanskeligt at overhale. Vi har derfor brug for en bredere, bedre og mere farbar vej. På finansloven for 2019 blev der afsat penge til en såkaldt VVM-redegørelse. Nu har vi brug for, at der også afsættes de nødvendige midler, så arbejdet med at udvide Rute 15 kan gå i gang, så snart VVM-undersøgelsen er afsluttet. I Ringkøbing-Skjern Kommune viser vi år efter år, at vi er konkurrencedygtige og omstillingsparate. Vores virksomheder har landets højeste produktivitet, og vores BNP pr. indbygger er svimlende 23 procent højere end landsgennemsnittet. Men de positive resultater kommer ikke af sig selv. På Dansk Industris måling af erhvervsvenlighed ligger Ringkøbing-Skjern Kommune på en fortjent tredjeplads. Det er vi stolte over, men vi ved også godt, at det er en tredjeplads, som det bliver svært at fastholde i de kommende år. Ikke mindst fordi infrastrukturen trækker os ned i den samlede bedømmelse. I kategorien ”Infrastruktur” ligger vi på en sølle 79. plads ud af de 93 deltagende kommuner. Virksomhederne i kommunen er afhængige af fremkommeligheden på Rute 15, og derfor efterlyser de i høj grad også bedre infrastruktur for at kunne skabe flere arbejdspladser og endnu mere vækst. I fællesskab argumenterer vi for, at hele Danmark skal kobles på den nationale infrastruktur. Vi forlanger ikke motorveje eller hurtigtog, men vi er nødt til at insistere på, at de indfaldsveje, der skal sikre, at vi kan udnytte det store potentiale, der ligger i hele Danmark bliver prioriteret på Christiansborg. Det er dét, vi vil gøre, når vi mødes med Folketingets Transportudvalg i dag.

Ringkøbing-Skjern

Ørskov-sagen: Flertal bakker op om undersøgelse af Trine Ørskov og moderens nye arbejde

Annonce