Ringkøbing-Skjern

Hjerteforeningen samler ind til hjertestartere

Hver eneste krone i forbindelse med Hjerteforeningens årlige indsamling vil blive brugt på at give danskerne hjertestartere. Arkivfoto

Ringkøbing-Skjern: Hjerteforeningen vender i år idéen om en landsindsamling søndag 28. april på hovedet og gør det til en landsuddeling, hvor hver eneste indsamlede krone bliver brugt på at give danskerne hjertestartere.

Hver gruppe, der går 15 indsamlingsruter får foræret en hjertestarter til en værdi af 21.000 kroner med et tilhørende varmeskab placeret lige dér, hvor gruppen mener, hjertestarteren gør mest gavn.

Der er blevet taget godt imod ideen om opsætning af hjertestartere i det område Hjerteforeningen Ringkøbing dækker.

Formanden, Mogens Elming oplyser således, at der er startet 10 hjertestarter grupper op. 4 af disse grupper (i Tim, Lem, Gl. Sogn og Tulipanhaven i Ringkøbing) er enten fyldt op eller tæt på at være fyldt op med 15 indsamlere i hver gruppe.

Der mangler indsamlere til 3 hjertestartere i Ringkøbing (midtbyen), 1 hjertestarter ved Baneledet i Ringkøbing, 1 hjertestarter i Hvide Sande og 1 hjertestarter på Lodbjerg Hede.

Hvis du har mulighed for at hjælpe med at gå en indsamlingsrute bedes du telefonisk kontakte Mogens Elming eller Frode V. Thomsen.

Hjerteforeningen Skjern-Tarm-Videbæk har tilmeldt 6 grupper som gerne vil have del i uddelingen af hjertestartere. Men det kræver at den enkelte gruppe samler ind på mindst 15 ruter.

Støt derfor op om en af grupperne ved at melde dig som indsamler, en rute tager ca. 2-3 timer. Der er brug for alle gode kræfter, siger Marius Trip, der er formand for Hjerteforeningen Skjern-Tarm-Videbæk

0/0
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hvide Sande

Fanø har taget principiel kamp: Nu fjernes forlist Hvide Sande-kutter i 11. time

Skjern

Forbudt med slag og spark: Ny judoklub slår dørene op i Skjern

Vestjylland For abonnenter

Ormefiskeriet i Varde Å vil formentlig blive begrænset

Vestjylland For abonnenter

Varmen og orm er værre end antallet af genudsættelser af vardelaks

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

112

Dåsekaster i BMW fik kolde fødder: Meldte sig selv til politiet

Vestjylland For abonnenter

Leo fra Vemb blev 80 år: - Han var en klippe

Tarm

Har du skjulte skatte? Så vil TV2 Fri gerne se dig til Markedsdage i Tarm

Skjern

Flere vil i de ukendtes grav - kirkegård åbner ny afdeling med anonyme grave

Annonce