Annonce
Debat

Hjernevasket? Det kan I selv være

Gudrun Pedersen, ny redaktør i Ringkøbing

Kulturel gift. Angreb på nordisk kultur. En folkefjendtlig kunstner, hjernevasket af jødisk kulturmarxisme ...

Ringer afskyeligheder af den art mon en historisk klokke hos min læser? En klokke, der kimer et tungt budskab om en tid, hvor entartete Kunst, Blut und Boden og endnu værre idéer var på spil?

Så er det sandsynligvis også afsendernes mening.

En gruppe, hvis latterlighed heldigvis ser ud til at være omvendt proportional med deres antal, har i månedsvis svinet lokale byer til med deres klistermærker. Det ubehjælpelige forsøg på propaganda, som ville passe en hel del bedre i 30'ernes Tyskland, end det gør i nutidens Tarm, er blevet set, selvfølgelig. Men de fleste lokale borgere har klogeligt nøjedes med at ryste på hovedet over gruppens sølle forsøg på at få opmærksomhed.

Man kan let forestille sig, hvor irriterende det må være for folk med disse bizarre "budskaber" bare at blive tiet ihjel. 'Øv, Mor; de tager os altså slet ikke alvorligt!'

Hvad gør en sur lille ekstremist så, når ingen gider høre på ham - heller ikke selv om han hopper op og ned, vildt fægtende med armene, for at vække lidt opmærksomhed? Jamen, han sørger selvfølgelig for at finde en begivenhed at klistre sig op ad.

Lidt natligt hærværk mod en kendt og anerkendt kunstners kulturtage, som to byer glæder sig til at indvie; kan det jo være, at man endelig bliver set? Og det bliver man da - i al sin tåbelighed. Velkommen på dagbladet.dk, tabere!

Men bør det egentlig ties eller tales ihjel, når nynazismen stikker sit grimme hoved frem i det offentlige rum? Et meget relevant spørgsmål - og ikke nødvendigvis enkelt at besvare.

Et par dumme klistermærker på gader og stræder fortjener ikke mere opmærksomhed end den lim, der holder dem fast, og som sol og blæst hurtigt får bugt med. Pist; væk med dem. Hærværk, derimod, får ligesom andre ulovligheder omtale og opmærksomhed i Dagbladets spalter.

Er det at gå ekstremisternes ærinde? Nej. Det er at beskrive den hverdag, som berører vores læsere.

Fremmødet og glæden ved fredagens indvielser af Per Arnoldis kulturtage i Skjern og Tarm vidner heldigvis også om, at borgerne begge steder åndeligt talt gav fingeren til de mennesker, som Arnoldi overfor Dagbladet har beskrevet meget præcist med disse ord: "En lille, fortabt skare, som bruger alle skældsordene, men er politisk latterlige".

Udansk og udemokratisk adfærd skal ikke få lov til at bestemme, hvad vi her hos os ser som en kærkommen gave til vores byer.

Og en kommentar til den dér med den hjernevaskede, kulturelle gift? For nu at blive på jeres eget niveau: Det kan I selv være.

Men både Vestjylland og resten af Danmark er simpelthen for kloge til at springe med på jeres antisemitiske vogn. Hjulene er for længst punkteret, hvad lige netop dét budskab angår. Det kommer I måske også til at forstå en dag.

Både Vestjylland og resten af Danmark er simpelthen for kloge til at springe med på jeres antisemitiske vogn. Hjulene er for længst punkteret, hvad lige netop dét budskab angår.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Ukrudtsbrænder satte ild til spa

Annonce