Annonce
Navne

Hjernen bag grovfoderteam har 25-års jubilæum

Specialiseret rådgiver i Grovfoder og Mink: Tove Holm Vistedsen fejrer 25 års jubilæum hos Vestjysk. Pressefoto
Hos vestjysk er Tove Holm Vistedsen i dag specialiseret rådgiver især på områderne for Grovfoder og Mink. Samt den koordinerende kraft bag nyhedsbrevet MARK NYT.

Ringkøbing: Hjernen bag grovfoder-teamet og dedikeret grovfoder-specialist Tove Holm Vistedsen fejrer 11. oktober i år 25-års jubilæum som planterådgiver hos Vestjysk. Selv vil Tove aldrig nogensinde omtale sig selv, som "sindssyg god" til at sætte retningen i grovfoder-teamet eller fremhæve, at hun er en "faglig skarp, dedikeret og strømlinet rådgiver". Men stik mod vestjysk fåmælthed, så holder hverken landmænd eller kolleger sig meget tilbage, når det gælder pæne ord om Tove. Tove betegnes som en rigtig god organisator, og som altid hjælper, selvom hun selv har travlt.

"Vi går aldrig forgæves til Tove om hjælp. Men vi har dog fundet ud af, at når hun bliver lidt rød i hovedet - ja, så er grænsen ved at være nået", lyder det.

Annonce

Tilfældigt speciale

At det blev vestjysk for den unge dimittend med speciale i planter fra den Kgl. Veterinære Landbohøjskole i København, var en tilfældighed. Ligesom uddannelsen som agronom, også var det. - Agronom er den første uddannelse i bogen: "Hvad kan du blive". Jeg nåede aldrig længere...., klukler Tove Holm Vistedsen på sin varme underspillede facon, som mange landmænd i det jyske har lært at sætte så stor pris på. Hos vestjysk er Tove Holm Vistedsen i dag specialiseret rådgiver især på områderne for Grovfoder og Mink. Men hun er også den koordinerende kraft bag nyhedsbrevet MARK NYT, og gennem årene har hun tillige engageret sig i mange tiltag, der har været med til at skabe arbejdspladser på landet.

For eksempel i forbindelse med de senere års tilskudsordninger for landdistrikter har Tove blandt andet været involveret i vådområder, gårdbutikker og det store jyske pileeventyr.

Fasters grise

Til trods for en opvækst midt i Ulfborg by, så har landbruget altid været en naturlig del af Toves liv.

På den fædrene side er stort set alle landmænd, og mange ferier blev holdt hos faster, der havde grise. Senere kom hun selv i huset på landet og passede også efterfølgende grise. - Hvordan det lige blev planter, kan jeg ikke forklare, siger Tove Holm Vistedsen, men tilføjer, at hun altid har været optaget af biologi. Fordi biologi er uforudsigeligt. - Naturen ændrer sig hele tiden og sørger for at gøre én klogere. Tove blev gift med Kurt Vistedsen, som er fra Brædstrup. Han flyttede uden at tøve med til det vestjyske, og parret købte siden en lille ejendom ved No. Herefter fulgte børnene Frederik, Johanne og Katrine, og i dag driver familien et hobbybrug med 8 hektar og 10 limousine ammekøer.

Årene flyver

Tove har svært ved at forklare, hvor årene er blevet af. - Måske er det en floskel, men 25 år flyver af sted. Jeg synes, at forandringerne i jobbet har gjort, at jeg hele tiden bliver udfordret. Det gør arbejdet afvekslende og spændende, siger hun. Privat holder Tove sig heller ikke i ro. Hun elsker naturen. Enten på cykelture i området, eller på længere rejser til for eksempel Australien og Canada. I lokalsamfundet er en hun også en samlende naturkraft og har i årevis været initiativtager og kok til populære fællesspisninger for 60-100 borgere i No Forsamlingshus. Fem år i træk afviklede hun desuden en madskole for 15-20 skolebørn i sommerferien. Formålet er at lære nye generationer om vigtigheden af at vælge gode råvarer, og hvor de kommer fra.

Fremtiden er lys

Om fremtiden er Tove fortrøstningsfuld. - Landmænd er de fødte optimister. De har mange ideer og er gode til at se muligheder, selvom tiderne kan være svære. - Derfor er der mange spændende virksomheder i landbrugserhvervet, som udvikler sig hele tiden. Det skal man huske, pointerer Tove Holm Vistedsen. Vestjysk er vært ved en reception den 11. oktober 2019 for landmænd, forretningsforbindelser, kolleger, naboer, venner og familie.

/EXP

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce