Annonce
Danmark

Hjemmeskolen fortsætter hos familien Enemark: - Øv, men vi havde set den komme

Familien Enemark Petersen mærker på lige fod med alle andre konsekvenserne af coronavirus. Børnene Maja på 18 og 14-årige Jonas er sendt hjem fra henholdvis gymnasie og skole. Begge forældre - Marlene og Jacob - er fysioterapeuter. De går stadig på arbejde, men ikke for at behandle patienter. Dagene går med administrative opgaver, herunder at aflyse behandlinger. Foto: Peter Leth-Larsen
Familien Enemarks teenagere må se langt efter det sociale samvær, de savner. Både skole og sommerens festivaller. Mor og far har fået en lille åbning til lidt mere arbejde og dermed indtægt.
Annonce

Hele familien Enemark Petersen så med, da statsminister Mette Frederiksen (S) tonede frem klokken 20 i aftes. Nu skulle de have at vide, hvad det egentlig vil sige at åbne Danmark langsomt op, og hvad det betyder for deres lille familie.

Det stod ret hurtigt klar, at Maja, der går i 1. g, og Jonas, der går i 8. klasse, ikke skal på skolebænken igen foreløbigt. Og heller ikke være sammen med flere venner på én gang eller dyrke sport.

Storesøster Maja er ikke spor overrasket over udmeldingen.

- Jeg har en klar forestilling om, at jeg nok først skal i skole igen i 2.g efter sommerferien, siger hun.

Det er ikke fordi, hun er glad for det, for hun savner at være sammen med sine klassekammerater på gymnasiet og andre steder. Men værre er det, at statsministeren med ét ødelagde en af de ting hun virkelig har glædet sig til: Årets Jelling Festival.

- Jeg købte allerede billetten 1. december, og min gamle efterskole skulle mødes der, som vi gjorde sidste år, så jeg glædet mig. Det er selvfølgelig træls, men sådan er det bare. Og der kommer jo en ny festival næste år, siger Maja Enemark Petersen.

Familien Enemark

Jacob Enemark Petersen, 48 år.Er fysioterapeut med egen klinik, Spenco Fysioterapi, hvor han er specialiseret i sportsskader og desuden sælger ergonomiske sandaler og laver specialtilpassede såler til sandaler og andet fodtøj. Er desuden tilknyttet Idrætsefterskolen i Vejle. Er også elitetræner og sportschef i Middelfart Volleyball Klub (MVK).Marlene Enemark Petersen, 44 år.Er fysioterapeut hos Middelfart Fysioterapi, hvor 11 selvstændige terapeuter deler lokaler. Er desuden aktiv i Middelfart Volleyball Klub, hvor hun også har spillet.Jonas Enemark Petersen, 14 år.Går i 8. klasse på Vestre Skole i Middelfart. Spiller i MVK på U16-holdet. Er desuden frivillig og passer det elektroniske kampskema eller er bolddreng, når eliteholdet spiller.Maja Enemark Petersen, 18 år.Går i 1. g på Middelfart Gymnasium, har kørekort og er aktiv i MVK. Hun spiller både på U18-holdet og på et seniorhold i 2. division hos ASV Aarhus, der samarbejder med MVK. Har fritidsjob hos Kvickly.
Annonce

Lidt liv på klinikken

Lillebror Jonas var heller ikke overrasket over, at en normal skoledag med de andre i 8. klasse ligger langt væk.

- Den havde jeg set komme, siger han og har efterhånden affundet sig med hjemmeundervisning.

- Jeg savner nok mest at dyrke sport med andre, siger han.

Både mor og far, der begge er selvstændige fysioterapeuter, er glade for, at der allerede har vist sig små åbninger, så de kan begyndte at tage nogle patienter ind igen. Dem, som bliver hårdt ramt, hvis de ikke kan få hjælp fra en fysioterapeut må nu gerne behandles.

- Vi må tage akutte samt klienter der kan få funktionstab, hvis de ikke får behandling. Men det skal selvfølgelig være under skarp overvejelse af smittefare og under skarpe restriktioner, siger Jacob Enemark Petersen.

På Marlene Enemark Petersen overvejer de lige nu, om de kan tilbyde videokonsultation, som der netop er åbnet mulighed for at tilbyde klienter, som ikke kan eller må komme på klinikken.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Skjern

Landboformand er betænkelig ved naturnationalpark: Kan det lade sig gøre?

Annonce