Annonce
Debat

Hjemmeplejen: Ledelsen er problemet

Arkivfoto: Morten Stricker

Læserbrev: Torsdag den 18. februar bragte Dagbladet en artikel om hjemmeplejen i Ringkøbing-Skjern kommune, under-overskriften lød: Sygemeldinger og manglende uddannelse er blandt grundene til, at kommunen jævnligt må afskedige sosu-hjælpere, selvom der er mangel på medarbejdere i plejesektoren.

Fredag kunne man læse mit indlæg, der blev bragt under overskriften: Mit liv som hjemmehjælper. Jeg mener nemlig ikke, det er medarbejderne, der er problemet, det er ledelsen! Min artikel blev også bragt på Facebook, sidst jeg kiggede, havde 157 givet et like, og indslaget var blevet delt 17 gange.

I Deadline søndag, der omhandler problemerne for de fødende i sygehusvæsenet, er der et indslag om den nye ledelsesstruktur, som er blevet indført i det offentlige. Her interviewes forhenværende konsulent Jep Loft og tidligere professor Peter Harder, der i fællesskab har skrevet en ny bog med titlen Ledelse på afveje, undertitlen er: Når magt og indsigt skilles ad.


Ledelsen står på broen og leder, men de har ingen forbindelse til maskinrummet.


Her fortæller de to forfattere om den nye ledelse, som er blevet indført i nogle private virksomheder og mange steder i det offentlige. SKAT nævnes som et eksempel på den nye ledelsesform, hvor ledelsen leder uden at have indsigt, og at gælden til det offentlige som en følge heraf er steget fra 79 milliarder til 132 milliarder.

Den nye ledelsesstruktur er decideret farlig, fordi ledelsen ikke behøver at have forstand på det man leder, siger forfatterne. Ledelsen står på broen og leder, men de har ingen forbindelse til maskinrummet.

Jeg citerer: For det menige personale er det svært – hvis ikke umuligt – at råbe ledelsen op. Og ikke alene isolerer ledelserne sig fra virkeligheden; de medvirker også til at sløre tingenes tilstand, bl.a. ved hjælp af misinformation til offentligheden – det mener jeg, udmeldingen fra kommunen torsdag er et godt eksempel på.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Da Dagny Helene Nielsen, Sdr. Vium, købte brudesko for 6000 en-ører hos Kronborg Sko i Tarm - og andre glimt fra før verden gik af lave

Skjern

Falsk coronalyntest lammer Finderup Efterskole: 60 elever sendt hjem i isolation

Erhverv For abonnenter

Kunde fik 300 kroner for et P. S. Krøyer-værk: Er det rimeligt, at antikvitetshandleren nu sælger det for 7.000 kroner?

Ringkøbing-Skjern

Efterskolernes formand om falske coronalyntest: - Det dur ikke med halvandet døgns ventetid på en mere sikker test

Annonce