Annonce
Ringkøbing

Hjemmeplejen får hul igennem: Køber mobiler for 1,2 millioner

De gamle mobiltelefoner i hjemmeplejen er nu skiftet ud. Det skal gøre arbejdslivet lettere for de ansatte. Tegning: Nex

Utidssvarende mobiltelefoner har længe gjort arbejdslivet surt for hjemmeplejen. Men det skal nye telefoner og tablets lave om på.

Ringkøbing-Skjern: I foråret var socialudvalgsformand Karsten Sørensen (S) klar til at skrotte kommunens teleselskab for at løse de store udfordringer med mobilforbindelserne, som de ansatte i hjemmeplejen gennem lang tid havde oplevet.

Men det bliver ikke nødvendigt. I stedet har kommunen nu valgt at købe nyt og mere tidssvarende udstyr. I alt der er købt 550 mobiltelefoner og 110 tablets til en værdi af 1,2 millioner kroner til medarbejderne. For telefonernes vedkommende bliver der opgraderet fra Samsung Xcover 2 til Samsung Xcover4.

- Vi må erkende, at den hardware vi har, ikke har så lang levetid, som vi forventede. Udviklingen går rigtig stærkt, og derfor skal vi også i fremtiden være bevidste om, at der skal ske hurtigere udskiftning, end vi har været vant til, siger næstformand i social- og sundhedsudvalget Hans Østergaard (V).

Sagen om de dårlige mobilforbindelser har været længe undervejs. For halvandet år siden beskrev et kommunalt notat, hvordan det blandt andet kneb med at tjekke medicinoplysninger og gennemføre dokumentation, når de ansatte var hos borgerne, fordi forbindelsen forsvandt.

Sidste forår blev dårlig mobildækning udpeget som synderen. Og det fik i første omgang socialudvalgsformanden til at true med at skifte teleselskab. Forsøg i hjemmeplejen havde nemlig vist, at det kunne løse nogle af de daglige problemer.

Magasinet MereMobil.dk pegede dog på, at der nok snarere var tale om gammelt udstyr end dårlig dækning. Den mest udbredte mobiltelefon i hjemmeplejen kunne nemlig ikke benytte sig af den 4G-dækning, som kommunens teleselskab ellers kunne levere efter at have vundet et stort anlagt kommunalt tele-udbud.

Der blev efterfølgende holdt møder med teleselskabet - og nu er løsningen altså blevet at skifte telefoner frem for teleselskab.

Udskiftningen har vist sig at være mere end nødvendig. I dag, den 1. december, ville de gamle mobiltelefoner nemlig ikke kunne benytte en ny version at programmet mobil omsorg, og dermed ville hjemmeplejen blandt andet være afskåret fra at søge journaloplysninger via mobiltelefonen.

Helt undgå mobilhuller vil næstformand Hans Østergaard dog ikke give personalet en garanti for.

De nye telefoner har ifølge kommunen en levetid på to år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce