Annonce
Læserbrev

Hjælpende hånd fra EU-domstolen: Problemulve kan fjernes fra husdyr

Læserbrev: Efter en række voldsomme ulveangreb på får, kvæg og heste i Vest- og Nordjylland i de seneste måneder er tålmodigheden hos husdyrholderne ved at være slidt op. Der er tale om specifikke og velkendte ulve med en problematisk adfærd, som over flere år er dokumenteret gennem stribevis af angreb på husdyr i både Jylland og Slesvig-Holsten.

Hvis der skal være forståelse for en vis sameksistens mellem rovdyr og husdyr, er der akut behov for en bedre forvaltning af ulveangreb på husdyr samt en øget tillid mellem husdyrholdere og myndigheder.

Torsdag den 10. oktober kom EU-Domstolen med en hjælpende hånd, da den fastslog, at regulering af ulve kan være lovlig, selv om ulven som sådan er fredet. Den klokkeklare afgørelse fra EU-Domstolen betyder, at miljøministeren ikke behøver at have juridiske betænkeligheder i forhold til de ulve, der alt for længe har udvist problematisk adfærd overfor husdyr i Jylland. Sæt straks den nødvendige bortregulering af problemulve i gang i både Nord- og Vestjylland, så naturpleje, økologi og husdyrhold ikke opgives i de berørte områder.

Annonce
Et dræbt får fra en ellers ulvesikret indhegning i Stråsø Plantage. Foto: Morten Stricker.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Forskelsbehandling: For regeringen er staten vigtigere end børnene

Læserbrev: Regeringen har sammen med støttepartierne vedtaget, at der nu endelig skal sendes penge ud til de trængte børneinstitutioner. Det er også på tide, at vores børn og pædagoger får bedre vilkår. Dog sniger sig en forskelsbehandling ind, som gør det tydeligt for mig, at regeringen og “børnenes statsminister” er mere statens minister end børnenes. Pengene går kun til de offentlige institutioner. Så er du forældre til et barn og har valgt en anden pasning en statens - det kan være, fordi du vil have mindre digitalisering, en særlig kost eller et bestemt værdigrundlag - ja så er dine børn ikke ligeså vigtige for regeringen som dem i offentlig pasning. Regeringen vil med sit forslag sikre, at den statslige opdragelse i den offentlige pasning bliver bedre. Det er altså vigtigere for regeringen at sikre statens opdragelse af børnene end det er at sikre forældrenes frie valg. Nogle vil mene, at forældre selv kan betale for at vælge staten fra. Det gør de også. For mig er det vigtige barnet. Som skattebetaler vil jeg gerne, at skattekronerne går lige til alle børn - uanset hvor de er passet. Det handler om at sikre lige mulighed for alle forældre og alle børn. Det er frihed og børnevelfærd. At favoriserer offentlige institutioner er for mig et tydeligt tegn på en regering, der har mere fokus på staten end på barnet.

Annonce