x
Annonce
Læserbrev

Hjælp og støt dem, der har størst behov

Læserbrev: I en tid, hvor antallet af syge med coronavirus er stærkt stigende i Danmark, har regionerne gjort respiratorkapaciteten op, og selv hvis det værst estimerede corona-scenarie udspiller sig i Danmark, har de respiratorer nok til de kritisk syge.

Regionerne har lige nu mulighed for at oprette 749 intensivpladser med respirator. Derudover har de private hospitaler 69 og forsvaret 29 respiratorer, der umiddelbart kan stilles til rådighed for sundhedsvæsenet. Dertil kommer 27 apparater, som først skal gøres funktionsdygtige, men som forsvaret også har på lager og stiller til rådighed.

Alt medregnet når den danske beholdning af respiratorer op på 874 apparater og det er nok til at dække belastningen, selv hvis afbødningsstrategien mod forventning skulle fejle og Danmark kommer ud i det røde scenarie oplyser Sundhedsstyrelsen.

Ved at forebygge, kan vi ved fælles hjælp forsinke og mindske smittespredning og derved undgå et pludselig mega voldsomt pres på sundhedsvæsenet.

Midt under corona-krisen er det meget positivt at se, at mange danskere stiller sig til rådighed som børnepassere, indkøbere, medicinbude, nabohjælpere og meget andet, som der kan være stærkt brug for.

De, der kan selv, kan sætte sig selv til side for at hjælpe og støtte dem, der har størst behov, så har vi mulighed for at komme godt igennem den svære periode, vi alle er midt i og er en ufrivillig del af.

Annonce
Annonce
Ringkøbing

Mor til fire: - Det er op til mig at vælge, om jeg sender mine børn afsted

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Liveblog: 5071 danskere testet positiv for corona - men smittetallet kan være op til 70 gange højere

Vestjylland

Regionsrådsformand: Situation i Holstebro er så alvorlig at patienter må sendes til andre hospitaler

Annonce