Annonce
Vestjylland

Hjælp med at finde kandidater til to kulturpriser

Kultursamarbejdets KulturPris er tidligere gået til Ingeborg Svennevig fra De Kulturhistoriske Museer i Holstebro Kommune. PR foto

Midt- og Vestjylland: Kultursamarbejdet i Midt- og Vestjylland uddeler for 13. gang to kulturpriser for at hædre de, der bidrager til kulturlivet i Midt- og Vestjylland. Frem til 24. februar kan alle komme med forslag til, hvem, der skal modtage de to priser.

Kultursamarbejdets KulturPris tildeles for en bemærkelsesværdig indsats for kulturen i det midt- og vestjyske. Prisen skal ses som en påskønnelse for indsats samt virke til inspiration for andre. Prisen er på 15.000 kr. og et diplom. Prismodtageren kan bo i en anden kommune end Kultursamarbejdets syv medlemskommuner.

Kultursamarbejdets KulturVækstPris tildeles unge kulturiværksættere eller -talenter, ungdomsforeninger eller -organisationer fra det midt- og vestjyske. Prisen skal ses som en påskønnelse af indsatsen og sætte fokus på unge kulturiværksættere og talenter. Prisen er på 10.000 kr. og et diplom. Prismodtageren skal bo og virke i Midt- og Vestjylland.

Man kan indstille en kandidat ved at sende en mail med begrundelse til kultur@holstebro.dk senest mandag 24. februar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Videbæk

Jens Andersen om Kim Larsens liv

Leder

Dagbladet mener: Man bliver stolt over de fastboendes 'folkebevægelse'

Man bliver flov overfor turisterne. Sådan lyder den korte, kontante begrundelse for et initiativ, der forleden fik 20 lokale frivillige til at trække i gummistøvlerne og trodse møgvejret for at bruge deres lørdag på at samle de store mængder affald op, som i månedsvis har skæmmet grøfterne langs Klitvejen. Bag initiativet står Hvide Sande-parret Heidi Broe Vrist og Lars Anker Hansen. Det er dem, der har følt sig så flove over at se den smukke Margueritrute omdannet til en skamfuld skralderute, at de har valgt at tage affaldssækken i egen hånd og gøre noget ved sagen. I første hug blev 74 sække fyldt med øldåser, flasker, slikposer og meget andet skidt. 74 sække! Men der er såmænd tilstrækkeligt med skrald tilbage til, at man kan samle lige så meget op og mere til, når succesen gentages lørdag 29. februar - selvfølgelig forudsat, at der også denne gang dukker en pæn flok frivillige kræfter op, som vil bruge lidt af weekenden på en fælles forskønnelse af grøftekanten. De store mængder affald dukkede op til overfladen, da kommunens folk for nogle måneder siden rensede grøfterne op for at gøre dem i stand til bedre at kunne tage de store mængder af regnvand. Der var røster fremme om, at kommunen burde rydde op efter oprensningen, men afdelingsleder for Vej og Park Kristian Korsholm måtte med beklagelse afvise, at det kunne komme på tale. Det ville kræve mandetimer, der ikke er budget til, forklarede han. Det er sund fornuft, at kommunens ressourcer lige nu gør bedst fyldest ved at blive brugt på at skaffe afløb for de enorme vandmængder. Og det er udtryk for et beundringsværdigt borgersind, når private mennesker som Heidi Broe Vrist og Lars Anker Hansen ikke nøjes med at brokke sig over kommunen eller måske rense lidt på egen matrikel, men i stedet går forrest i en hel lille 'folkebevægelse'. Herfra letter vi på sydvesten og bukker i stor respekt for initiativet. Mennesker som jer er der god grund til at være stolt af! Der er mulighed for at blive en del af 'bevægelsen', hvis man møder op på parkeringspladsen ved genbrugsstationen i Hvide Sande lørdag 29. februar klokken 10. Det er ganske gratis at deltage. Og hvis andre byer skulle lade sig inspirere, fortæller vi gerne om det i Dagbladet.

Annonce