Annonce
Udland

Hizbollah trækker soldater hjem fra Syrien

Abdulaziz Ketaz/Ritzau Scanpix
Der er ikke længere behov for, at libanesisk milits er helt så talstærkt til stede i Syrien, siger Nasrallah.

Den libanesisk Hizbollah-milits har skåret ned på antallet af krigere, der er til stede i nabolandet Syrien.

Det oplyser bevægelsens leder, Hassan Nasrallah, i et tv-interview fredag.

Hizbollah har dog stadig krigere over store dele af Syrien, siger han.

- Der er ingen regioner i Syrien som vi er helt ude af, men der er ingen grund til, at antallet forbliver det samme, siger Nasrallah.

Hizbollah-lederen siger ikke, hvor mange mand han nu kalder hjem fra Syrien.

- Vi har reduceret styrkerne baseret på behovet i den nuværende situation.

Den iranskstøttede milits har siden 2013 kæmpet på den syriske præsident Bashar al-Assads side og er - sammen med især Rusland - en af årsagerne til, at Assads regeringshær har formået at genvinde kontrollen med store dele af Syrien.

Assad kontrollerer nu omkring 60 procent af Syrien.

Nasrallah siger videre i interviewet, der blev sendt på Hizbollahs egen tv-kanal, al-Manar, at ingen af hans krigere i øjeblikket er involveret i kampe i den syriske Idlib-provins.

Her har regeringshæren med opbakning fra russiske styrker siden april øget offensiven mod oprørsgrupper.

Tidligere på ugen indførte USA for første gang sanktioner mod et par parlamentarikere fra Hizbollah. Ud over at være en militant bevægelse er Hizbollah også et parti, der sidder med i Libanons regering.

USA betragter Hizbollah som en terrororganisation.

/ritzau/Reuters

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Der er god grund til både at tænke sig om og "wågne" op!

Læserbrev: En tak for Chrisitan Estrups klumme i Dagbladet lørdag 4. april. Hvor er det godt, at du tør tage fat på de problemer, der også er i forhold til den måde, vi bruger verdens ressourcer på. Jeg fik det dårligt forleden aften, da jeg så en udsendelse om "Verdens største blomstermarked" fra Kenya. Her avler man roser i tonsvis til forsendelse - med fly - til forkælede menneskers luksusforbrug bl.a. i Danmark....kæmpestore marker lagt under glas og intensivt dyrket - til luksus: - og forleden var der så en "tårevædet" udsendelse om en stakkels gartner, der måtte smide for millioner af gule kalanchoer ud, fordi markedet herhjemme - og i Tyskland - var stagneret på grund af covid19 - og han skulle have ryddet drivhusene, så de stiklinger, der skulle komme med fly fra Vietnam en af de nærmeste dage, kunne få plads. - og se så i de store fødevarebutikkers frugt- og grøntafdeling - søde kartofler, granatæbler, palmekål, æbler og jordbær helt udenfor sæson og quinoa og 25 forskellige slags ris, hvor man ikke engang kan købe noget så dansk som byggryn ! - og alt det bliver sendt hertil med fly! - og der produceres jo nærmest ikke tøj her i landet mere til trods for, at der for 40 år siden var en "hær" af dygtige strikkere og syersker i Herning og omegn. Det skal alt sammen laves i "langtbortistan", så vi kan få råd til at købe et nyt stykke tøj i hver uge - og det skal alt sammen med fly flere gange. - så er der jo nogen romantikere, der påstår, at det er nødvendigt for at støtte de pågældende lande - altså en form for u-landshjælp - ha, ha, ha - nærmere en form for udnyttelse for at gavne vores overforbrug. Måske var det bedre, at rosendrivhusene blev brugt til at avle mad til befolkningen i Kenya i stedet. - og så er der det overdrevne rejseri. Hvorfor i alverden skal en 8. klasse absolut rejse til Rom for at bruge fem dage på at stå i kø til seværdighederne. Og så i øvrigt ikke engang snakke med en romer. De går i deres egen lille danske "boble" og ser ikke, hvordan folk arbejder- eller bor - og de ved ikke engang, hvor Brønderslev ligger! Nå, jeg kunne blive ved, men I, der læser dette WÅGN SÅ OP og tænk jer om!

Erhverv

Destination Vesterhavet holder sommerhusene åbne i påsken: Så længe gæster opfører sig lige så godt som derhjemme

Annonce