Danmark

Historisk stort vælgermøde i Odense: 10.000 borgere ventes til Valgfolkemøde på Kvægtorvet

Valgfolkemødet finder sted i TV2's hovedsæde på Kvægtorvet i Odense. Foto: TV2
Kvægtorvet i Odense bliver stedet, når TV2 holder Valgfolkemøde i samarbejde med blandt andre Fyens Stiftstidende. 10.000 mennesker ventes at komme forbi mødet, hvor der vil være debatter om valgets vigtigste emner, politisk parterapi og mulighed for at møde politikerne.

Valgkamp: Sæt kryds i kalenderen ud for søndag 19. maj. Her bliver Kvægtorvet i Odense indtaget af partiledere, spidskandidater og almene fodsoldater fra hele det politiske spektrum. Og alle de danske vælgere er inviteret med.

- Vi vil gerne genoplive og genopfinde den gammeldags demokratiske debat. Det gør vi ved at lave et kæmpestort vælgermøde, siger Ulla Pors Nielsen, der er chef for TV2/News og TV2 Event, der står for det såkaldte Valgfolkemøde.

- Det vil være en hel dag med politiske debatter. Der vil blive debatteret sundhed, klima, forholdet mellem by og land og meget, meget mere. Vi tager fat om alle de vigtigste emner i valget, og så kan borgerne selv vælge, hvad de vil følge med i.

Valgfolkemødet

Søndag den 19. maj afholdes der Valgfolkemøde på Kvægtorvet i Odense. Her vil der blive sat fokus på de vigtigste emner i valgene til Folketinget og Europa-Parlamentet.

Området, hvor valgfolkemødet holdes, åbner klokken 9.00 og lukker klokken 19.00. De første aktiviteter på pladsen begynder klokken 10.00.

Adgang er gratis, men tilmelding er nødvendig af hensyn til bespisning og sikkerhedsmæssige forhold.

Af sikkerhedsmæssige grunde kan det i perioder være nødvendigt at lukke for yderligere adgang, hvis antallet af gæster bliver meget stort.

På eventportalen https://app.tame.events/valgfolkemoede kan man få information om indretningen af valgfolkemødepladsen, dagens program mv. Det er også via denne portal, man kan bestille en gratis billet til Valgfolkemødet.

Kilde: TV2

Sender live hele dagen

Det er TV2 og tv-stationens regioner, der i samarbejde med Altinget, Radio24syv og Fyens Stiftstidende har arrangeret dagens program, der også tæller indslag som "Citatquiz" med kendte politikere og "Politisk Parterapi", hvor modstridende politiske fløje skal prøve at finde fælles fodslag.

Dertil kommer, at partierne hver har fået en halv time i "Det politiske værksted", hvor de helt selv kan bestemme, hvad der skal ske. Og så ville det selvfølgelig ikke være et vælgermøde uden et møde med vælgerne.

- Hvert parti vil have et rum - "Parti-garagerne", kalder vi det - hvor man hele dagen kan komme forbi og få en snak og en kop kaffe med de forskellige partier, siger Ulla Pors Nielsen.

Hun understreger dog, at festen ikke kun er for dem, der møder personligt op på Kvægtorvet den 19. maj.

- TV2 sender live fra Valgfolkemødet hele dagen, og det samme gør TV2/News, men kanalerne vil dække forskellige debatter. Desuden vil der blive oprettet en kanal på TV2 Play, der også vil sende debatter. På den måde kan folk hjemme i stuerne også følge med i det, de nu er interesseret i.

Begrænsede pladser

På dagen vil der køre busser til Kvægtorvet fra alle regioner, og ønsker man at deltage, opfordres man til at tilmelde sig på forhånd. Også selv om man selv sørger for transport. Der er nemlig begrænsede pladser, og arrangøren forventer stor tilslutning til begivenheden.

- Vi regner med, at der kommer 10.000 mennesker forbi Valgfolkemødet i løbet af dagen. For at sikre, at vi kan håndtere det, har vi allieret os med Roskilde Festival, der hjælper os med både opbygning og afvikling. Desuden har vi et rigtig godt samarbejde med Odense Kommune, der vil sørge for at oplyse om parkering, siger Ulla Pors Nielsen og tilføjer:

- Vi koordinerer desuden med de sikkerhedsinstanser, der er involveret i valgkampen, så vi er helt sikre på, at vi nok skal få et godt og sikkert Valgfolkemøde.

Valgfolkemødet vil udfolde sig på en række scener, som alle vil have indslag hele dagen. Grafik: TV2
0/0
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Testmøllesag i nye problemer: Skal finde 20 millioner til lovet lufthavnsudstyr

Sommerland

’Lille Louisiana’ ligger i Videbæk: Jeg blev helt imponeret, da jeg så bygningen

Hvide Sande

Hvide Sande-fisker fangede torsk med plastikemballage i maven

112 For abonnenter

Sejler du en lille smule, når du sejler? Sådan er reglerne for berusede sejlere

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Den indre varulv hyler, og det lyder ikke kønt

Da den sidste danske ulv i 1813 blev skudt ved Estvadgård lidt sydvest for Skive, var der næppe én, der fældede en tåre i den anledning. Da slet ikke de bønder på egnen, hvis får nu kunne være i fred. I et mangelsamfund som det danske for 200 år siden var der ganske enkelt ikke plads til ulven. I de mellemliggende par århundreder har næppe nogen skænket ulven en tanke - endsige savnet den. Den var ikke længere en del af den danske fauna. At den skulle vende tilbage, var der meget få, der havde fantasi til at forestille sig. Ikke desto mindre var det, hvad der skete omkring 2009, og lige siden har ulven forårsaget en slags kulturel borgerkrig i Danmark, der er helt ude af proportioner i forhold til dyrets indvirkning på den danske natur og dens formodede trussel eller mangel på samme mod mennesker. Skal man være lidt grov, kan man sige, at ulven har fået den indre varulv bragt frem i mange danskere. Det er ikke kønt. Som Anette Lund Andersens store reportage i Dagbladet i dag dokumenterer, er det rent ud forbløffende, i hvilket omfang og med hvilken lidenskab, mennesker engagerer sig i striden om ulven. Man tager sig til hovedet i vantro over en "ulvehader", der skyder en ulv med riffel ud af vinduet på sin bil. Og man flår sig i håret af frustration over en "ulveelsker", der truer folk på livet, og begår hærværk mod en lokal kirke for at understrege sit synspunkt. Mellem disse yderligheder er der alle mulige holdninger, der dog generelt tenderer mod det stadigt mere polariserede - hovedsageligt på grund af de forbistrede asociale medier, der nærmest pr. automatik synes at forstærke alle holdninger i ekstremistiske retninger. Det billede, Anette Lund Andersen tegner i sin reportage, er dybt forstemmende. Det fortæller om en debat og dens deltagende aktører, der synes at have mistet al proportionssans, evne og vilje til at lytte til andre menneskers synspunkter. Lederskribenten her føler sig fristet til at citere sin gamle, afdøde fars tilbagevendende kommentar, når medmennesker af den ene eller den anden grund bevægede sig ud ad en tangent: "Har de ikke andet at gå op i?!?" Det er måske dér, problemets rod ligger.

112

Ung sejler blev reddet i land - nu mangler båden

112 For abonnenter

Der gælder ingen promilleregler for små både

Ringkøbing-Skjern

Kram til alle i uniform fra mor og far, da 20-årig blev fundet i live i vandet på Ringkøbing Fjord

Vestjylland

DNA-test fastslår: Det var en ulv som dræbte stor kvie ved Råsted

Annonce