x
Annonce
Skjern

Himmeldans og dyrene i landskabet

Fotoudstilling med Linda Elvira Nielsdatter Gravesen.

Skjern: Kig forbi biblioteket se de to fotoserier ”Himmeldans” og ”Dyrene i landskabet”, der begge har deres oprindelse i Skjern-området.

Udstilleren Linda Elvira Nielsdatter Gravesen er opvokset i Skjern og har haft sin skolegang på Amagerskolen. Som ung flyttede hun til Nørrebro i København, og her bor hun stadig. Hun arbejder i dag som folkeskolelærer i det indre København (ved Rådhuspladsen).

Hun har altid fotograferet, men først som voksen fik Linda rigtigt øje på naturen. Måske fordi hun lever adskilt fra den i dagligdagen. Hun nyder meget at være i naturen og at tage stemningen med sig hjem i billedform, som man kan se i de to fotoserier ”Himmeldans” og ”Dyrene i landskabet”.

Naturen er konkret, men den er også poetisk. Himlen er kulissen, og landskabet er scenen, hvor livet starter, slutter og udspiller sig. Naturen er menneskets ophav, den er vort levebrød, vort livsgrundlag, og størst af alt er den vidunderlig smuk.

Udstillingen kan ses i perioden fra 24. februar til 8. april.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Alt udsolgt midt i corona-hjemsøgelsen

Dagens gode lokale erhvervsnyhed i går var, at Lalandia nu har solgt samtlige 440 feriehuse i den kommende feriepark i Søndervig. Nogle af os husker sikkert, hvordan de første ferieparkplaner i Søndervig blev stoppet af finanskrisen i 2008, og det tog årevis og et gigantisk benarbejde fra projektmager Keld Hansens side at få pustet nyt liv i projektet igen. Sådan ser det heldigvis ikke ud til at ende denne gang. Ingen af os ved, hvor landet lander økonomisk, når corona-krisen engang er slut; sjovt bliver det ikke, så meget er sikkert. Men folk har altså ikke mistet modet til at investere i feriehusprojektet i Søndervig, og det er positivt af flere grunde. For det første er det med til at sikre, at projektet bliver gennemført, og det er endnu vigtigere, end det var før coronakrisen; det vil tilføre turismen i vort område et kvalitetsløft, vi får brug for i efter-corona-verdenen. Lalandia vil være endnu en grund til at vælge at tage på ferie i vort område frem for andre steder. For det andet bidrager Lalandia-byggeriet og de investeringer i infrastrukturen i området, som det medfører, til at skabe aktivitet i lokalsamfundet, både i byggefasen og i den efterfølgende driftsfase. Det er vigtigt, for vi må regne med, at arbejdsløsheden stiger voldsomt, i alt fald i en periode, og derfor har vi brug for alle de arbejdspladser, vi kan skaffe. For det tredje - og det er ikke det mindst vigtige - vil synet af, at der sker noget, at der er gang i byggeaktiviteterne, være med til at løfte optimismen og troen på, at samfundet ikke er kastet ned i en afgrundsdyb depression. Noget af det mest nedslående ved finanskrisen i 2008 var netop, at alt i en periode gik i stå. Der er ingen grund til at besmykke virkeligheden. Lige nu står vi midt i den værste krise, økonomisk og sundhedsmæssigt, nogen af os kan huske. Hvordan verden ser ud på den anden side af tunnellen, ved vi selvsagt ikke. Derfor er det også så vigtigt at glæde sig over det, der trods alt peger hen imod fremtidig vækst og udvikling i vort område. Hvem ved - måske god plads og masser af frisk luft fremover vil være et af de bedste turistmæssige salgsargumenter. Det kan vi alt fald byde på her i Naturens Rige.

Ringkøbing

Mor til fire: - Det er op til mig at vælge, om jeg sender mine børn afsted

Annonce