Annonce
Vestjylland

Hidsigt lavtryk på vej: Vindstød af stormstyrke og varsel om forhøjet vandstand

Mandag eftermiddag rammer kraftig vind fra nordvest den nordlige del af den jyske vestkyst. Arkivfoto: John Randeris
Mandag kommer et heftigt vejrsystem mod landet fra nordvest. Det har resulteret i et varsel om forhøjet vandstand i Limfjorden.

Vestjylland: Efter en våd og blæsende søndag, truer et lavtryk, der lige nu ligger over Norskehavet, med at gøre mandag endnu mere våd og blæsende i det nordvestjyske. Lavtrykket forventes at bevæge sig mod sydøst og ramme den jyske vestkyst mandag eftermiddag, hvor det kan resultere i vindstød af stormstyrke og forhøjet vandstand i den vestlige del af Limfjorden. Det oplyser DMI's vagthavende meteorolog Erik Hansen.

Han forklarer, at en længere periode med kraftig vestenvind allerede har skubbet en del vand ind i Limfjorden, og når vinden i morgen ventes at tage til, vil vandstanden formentlig kulminere med en vandstand på mellem 1,3 og 1,4 over normalen i den vestlige del af Limfjorden ved blandt andet Lemvig og Struer. Derfor har DMI udsendt et officielt varsel om forhøjet vandstand.

Erik Hansen kan dog ikke sige noget om, i hvilket omfang det kan føre til oversvømmelser.

- Det er de lokale beredskaber, der finder ud af, hvad det konkret betyder. Men man kan sige, at det er ikke meget usædvanligt i det område i Limfjorden.

Annonce

Stor usikkerhed

DMI's prognoser tyder i øjeblikket på, at uvejret kommer til at kulminere mandag først på eftermiddagen. Her vil der kunne komme heftige vindstød langs den nordlige del af den jyske vestkyst.

- I øjeblikket lover vi hård kuling med vindstød af stormstyrke, siger Erik Hansen.

Vinden bliver formentlig kraftigst omkring Thyborøn.

Både den kraftige vind og den forhøjede vandstand ventes at aftage i løbet af mandag aften og natten til tirsdag.

DMI har dog svært ved at komme præcise forudsigelser.

- Der er en del usikkerhed på det her lavtryk - både på, hvor intenst det er, og hvilken bane det tager. Faktisk noget større usikkerhed, end vi normalt ser.

Derfor kan både den forhøjede vandstand og den kraftige vind blive enten voldsommere eller mildere, end hvad prognoserne lige nu tyder på.

I resten af landet bliver mandagsvejret knap så heftigt, men det bliver generelt en dag med regnvejr og rusk landet over.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Skandale: Kan livet fortsætte uden Postnord?

Læserbrev: Hvordan har Postnord fundet af, at det kun er brevene, de taber på? De må have fundet løsningen på at skille koldt og varmt vand. Efter det er blandet... Meget fornuftigt har postbudene både breve og pakker med ud. Det er vel heller ingen ulempe for Postnord, at det er brevene, der er befordringspligt på. De har fået serveret en politisk malkeko. Det er ender vel med, at brevene må tage op til en måned om at komme frem... Allerede nu er det betydelig langsommere end med dagvognen på Christian Den Fjerdes tid. Hvem har fået problemerne? Politikerne. Hvem har skabt dem? Politikerne. Der er flere mistænkte. En af de hovedmistænkte er Kristian Jensen. Det passer med hans taktik fra skattevæsenet. De startede med at slagte aktiverne og fordele dem. Derefter trykkede de på digitaliseringsknappen. Så satte de sig ned. Undrede sig over, at svenskerne ikke løste problemet for dem... Man kan sige meget om svenskerne, men speciel dumme er de altså ikke... Det er en skandale med de milliarder, der allerede er pumpet i projektet. Senest har de sendt adskillige personer på permanent ferie, og har planer om at sende endnu flere samme vej. Bare rejsebureauerne har rejser nok til dem... Det er ren kukkeluk at bruge milliarder på det! Udbringning af pakker er der mange, der har kapacitet til. Skildpaddebrevene må kunne løses på anden vis. Quickbreve er næsten lige så dyre som pakker. Derfor kan man vel sende dem som en pakke? Anbefalede breve kan vel håndteres på samme måde? Udbringning af B- breve kunne for eksempel overdrages til kommunerne. Ved at tilføre flere ansatte kunne hjemmehjælperne sagtens løse opgaven. Der bliver hældt millioner/milliarder i Postnord, som kunne bruges til det. Samtidig kunne ældreplejen i eget hjem blive opgraderet. Hvis postbudet, ligesom i gamle dage, havde tjek på om alle var ok. på ruten. Sikken en tryghed, det kunne give. Skildpaddebrevene kunne måske alternativt distribueres sammen med reklamerne på ugebasis. Nu mener nogen i det politiske, at vi skal købe Postdanmark tilbage fra Postnord. Heldigt, at vi ikke har fået malet alle postkasserne endnu. Der bliver udgifter nok til biler, skilte, tøj og til svenskerne. Men big business for dem, der sælger maling og profiltøj. Kan livet fortsætte uden Postnorddanmark? Eller går det i stå?

Annonce