Annonce
Tarm

Hestefolk drømte om en rideklub: Nu galopperer succesen ud over stepperne

Lea Nagpur Kristoffersen med shetlandsponyen Blurea. Med sine 26 år er det den ældste hest, der skal på banen i weekenden. Foto: Christian Baadsgaard
I den kommende weekend holder Tarm og Omegns Rideklub sit første stævne. Det er gået hurtigt med at få stablet en rideklub på benene.
Annonce

ÅDUM: - Her er så meget, der lukker, men vi prøver at åbne.

Selvom det er en regnvejrsdag og coronaen længe har haft sit tag i alle menneskers hverdagsliv, så er der intet, der gør Lea Nagpur Kristoffersen mismodig.

Derimod sprudler hun af optimisme, når hun viser rundt på Stald Tanholm ved Ådum, for det er her, områdets nye rideklub holder til.

I daglig tale hedder den TOR - Tarm og Omegns Rideklub - og her er Lea Nagpur Kristoffersen blevet næstformand.

Weekenden bliver historisk, for her skal TOR for første gang være vært for et ridestævne. 82 starter på lørdag, og søndag er der 42 starter, hvilket betyder, at det lige nu er en stor kabale at få alt til at gå op.

For der er også coronaen at tage hensyn til. Det betyder mundbind, handsker og masser af håndsprit, og der bliver kun plads til tre tilskuere. Hver rytter kan tage sin familie med ind, og når turen på hesten er færdig efter fem minutter, er det næste rytter, der får lov til at tage tre tilskuere med ind.

Annonce

Nemt at få medlemmer

Sådan er det lige nu, og det er der ikke noget at gøre ved. Til gengæld glæder klubben sig over en enorm opbakning fra lokale sponsorer, der har bidraget med præmier, og til gengæld har klubben handlet ind lokalt. Et flot præmiebord er noget, der tiltrækker hestefolk.

- Vi havde slet ikke regnet med så mange deltagere, for vi havde fået at vide, at folk først skal lære en klub at kende, inden de kommer, men der har vi været heldige med, at de er kommet hurtigt, fortæller Lea Nagpur Kristoffersen.

Tilskuerrækken er begrænset til tre pladser, og det er på grund af coronaen. Til gengæld kommer der rigtig mange til stævnet - hver for sig. Foto: Christian Baadsgaard

Gennem 10 år har hun haft sin hest opstaldet på Stald Tanholm, og blandt hesteinteresserede var der snak om, at Tarm-området manglede en rideklub.

Tidligere på året besluttede en flok sig for at gøre noget ved det, og på kort tid var der samlet 50 medlemmer. Klubben har som noget af det første fået et nyt dommertårn, som DGI og DIF har hjulpet med at få realiseret, og nu handler det om at få nogle penge i kassen, så klubben kan udvikle sig.

Derfor har klubben også arrangeret efterårsridt, der foregår på tre distancer. Det specielle er imidlertid, at ridtet ikke nødvendigvis kommer til at foregå i nabolaget.

Indtil videre har 24 ryttere tilmeldt sig, og de bor rundt om i hele landet. De opfordres til at sende billeder ind af efteråret, som de oplever det på turen og deltage i en fotokonkurrence, udskrevet af klubben. Til gengæld for at deltage i efterårsridtet og dermed støtte klubben kommer postbuddet med en rosét fra TOR til præmiehylden.


Vi havde slet ikke regnet med så mange deltagere, for vi havde fået at vide, at folk først skal lære en klub at kende, inden de kommer, men der har vi været heldige med at de er kommet hurtigt.

Lea Nagpur Kristoffersen, næstformand i Tarm og Omegns Rideklub.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Coronasmittede mink lukker samtlige plejehjem i Ringkøbing-Skjern

Ringkøbing-Skjern

Ringkøbing-Skjern er blevet mørkerød: - Det er noget, der ligner anden bølge

Danmark

Få overblikket: Her er de nye restriktioner, der gælder fra mandag

Annonce