Annonce
Ringkøbing

Hestefamilie var med ved hingstekåring i Herning: Det er som en uhyggelig film

Mette Würtz Green og hendes hesteglade familie deltog på Hingstekåring i Herning. Arkivfoto
Hingstekåringen i Herning får skylden for at Herning Kommune har fleste smittede i Jylland. Hestefamilie fra Ringkøbing undgik smitten, selvom de deltog.
Annonce

RINGKØBING: På Stutteri Schuberts går Mette Würtz Green og passer hestene sammen med sine børn, der ligesom alle andre er sendt hjem fra skole på for at bremse spredningen af coronasmitte. Men i begyndelsen af marts var de som tusindvis af andre hesteinteresserede til Hingstekåring i Herning.

- Vi valgte at blive til hele Hingstekåringen, fordi vi havde mulighed for det. Det gjorde alle, der havde heste i konkurrencen, fortæller Mette Würtz Green, hvis søn, Kristian Würtz Green havde hesten Chuberts Aston med i konkurrencen Unghestechampionatet, der blev afgjort om søndagen.

Mens hestefesten, der også tæller messen Hest & Rytter, var i gang, valgte statsminister Mette Frederiksen nemlig fredag 6. marts at holde pressemøde, hvor regeringen anbefalede, at alle arrangementer med over 1000 deltagere skulle aflyses.

Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning trækker tusindvis af mennesker til. Billedet er taget i 2019. Foto: Scanpix/Celina Dahl
Annonce

Alle er raske

Men under stor debat fortsatte Hingstekåringen, der trækker over 60.000 mennesker fra ind- og udland til Herning. Nu er Herning en af de byer i Danmark, der har flest smittede med coronavirus, og en virusekspert sender skurkepilen i retning af netop Hingstekåringen.

Hos Stutteri Schuberts er der ingen syge.

- Vi fejler ingenting, og jeg kender heller ikke nogen af vores hestevenner, som er blevet syge. Heldigvis, siger Mette Würtz Green.

Annonce

Uhyggeligt

- I dag har vi det dårligt med bare at skulle ud at handle, men det var en anden situation på det tidspunkt, så det er svært at sige, hvad man skal tænke om det. Vi troede ikke, at det ville være sådan. Det er ligesom en uhyggelig film. Vi ser med stor alvor på det nu, og det er da ret uhyggeligt, hvis hingstekåringen er skyld i det, siger hun.

Siden er alle ridestævner rundt om i landet blevet aflyst. Så al hestearbejdet foregår på matriklen.

- Det er kun os selv, der kommer her og i stalden. Vi er superheldige, fordi vi bare skal gå over gårdspladsen, så er vi ved hestene, siger Mette Würtz Green.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: Første tilfælde af brasiliansk variant fundet i Danmark

Annonce