Håndbold

Herrerne kan nå det - det kan damerne ikke

Mathias Skræddeergaard fik en dyb flænge i læben, så han skulle lige en tur på skadestuen, inden han kunne komme til sponsorfest om aftenen. Foto: Mads Dalegaard
En stor håndbolddag i Rækker Mølle Håndbold blev sluttet af med kæmpe sponsorarrangement med 80 deltagende sponsorer, hvilket understregede den store opbakning har i lokalområdet.

Rækker Mølle: Herrerne kan nå det - damerne kan ikke.

Det er konklusionen på en stor håndbolddag i Rækker Mølle Håndbold. En dag der også blev til nat, for lørdag aften var der stort sponsorarrangement på Restaurant Stauning Havn.

- 80 sponsorer, 30 spillere og så trænere og ledere. Det er en helt fantastisk opbakning, vi har hver eneste gang, vi arrangerer noget. Jeg er virkelig stolt af, at 80 sponsorer deltager sådan en aften, sagde formand Jens Jacob Østergaard.

Der er ingen tvivl om, at herretruppen var i ekstraordinært godt humør efter deres sejr over GOG.

- Ja det skal da fejres, vi nu er i en situation, hvor vi selv kan afgøre, om vi skal op eller ej. Det er sjovt lige nu, sagde Mathias Skræddergaard inden festen.

Han giver Rækker Mølle fine muligheder for i det mindste at komme ud og spille om oprykning.

- Vi er svære at slå lige nu, og det har vi været et stykke tid. Kun pokalkampen mod Give var en svipser. Spillet hænger sammen. Det er måske ikke så kønt hver gang, men det fungerer. Hvis vi rykker op, vil det være fortjent, for det er godt nok en hård pulje den her. Og lad os bare rykke i 1. division igen. Stammen er på plads til næste sæson, sagde Mathias Skræddergaard.

Damerne kan til gengæld ikke længere nå noget som helst. Else Jensen lovede dog at feste igennem alligevel.

- Det kan godt være, vi tabte i dag, men vi er ikke langt fra at kunne snakke med om oprykning til 1. division. Vi har basis i et brølstærkt offensivt forsvar, som virkelig kan gøre de fleste hold i 2. division møre. Det, vi mangler, er bedre spil i angrebet. I dag scorede vi langt fra nok. Vi skal sørge for ikke at brænde så meget. Det er noget, vi har meget fokus på til træning, så det skal nok blive bedre, sagde Else Jensen, der har masser af rutine fra blandt andet tre sæsoner i norsk håndbold og før det i Ikast/Bording.

Hun ærgrer sig sammen med Jannie Alstrup og Mia Hansen over blandt andet to unødvendige nederlag mod bundholdene TPI Odense og Ansager.

- De fire point kunne vi godt have brugt. Så havde vi været med helt fremme, sagde Jannie Alstrup.

Mia Hansen drømmer om 1. division. Ikke længere i denne sæson men på sigt.

- Det er ikke umuligt. Efter en svær start som oprykkere har vi altså spillet en flot sæson. Der er sket meget siden premieren. Vi er mere og mere sammensat som hold, og kan vi bygge lidt på sådan rundt omkring, så kan vi spille med om oprykning næste sæson og måske endda nå 1. division. Det kunne da være sjovt, sagde Mia Hansen.

Damernes sidste kampe har ikke længere den store betydning, men det har herrernes to kampe. Først venter et opgør mod rækkens nummer et fra Skovbakken, og så kommer en kamp hjemme mod Nyborg.

- Hvis nu Skanderborg taber deres næste kamp, så kan vi overtage førstepladsen ved at vinde næste uge. Hvis Skanderborg vinder, og de slår os, så er de oppe, men så vil vi alligevel stadig have chance for at komme i oprykningskampe. Det er sjovt lige nu, og det skal vi nok få en masse snak om i aften, sagde træner Rasmus Hansen.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Hvide Sande

Fanø har taget principiel kamp: Nu fjernes forlist Hvide Sande-kutter i 11. time

Skjern

Forbudt med slag og spark: Ny judoklub slår dørene op i Skjern

Ringkøbing IF For abonnenter

RIF jagtede to angribere – nu ser det svært ud: Realistisk set tror jeg ikke på det, siger sportschef

Vestjylland For abonnenter

Ormefiskeriet i Varde Å vil formentlig blive begrænset

Vestjylland For abonnenter

Varmen og orm er værre end antallet af genudsættelser af vardelaks

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

112

Dåsekaster i BMW fik kolde fødder: Meldte sig selv til politiet

Vestjylland For abonnenter

Leo fra Vemb blev 80 år: - Han var en klippe

Tarm

Har du skjulte skatte? Så vil TV2 Fri gerne se dig til Markedsdage i Tarm

Skjern

Flere vil i de ukendtes grav - kirkegård åbner ny afdeling med anonyme grave

Annonce