Annonce
Tarm

Herreholdet indledte med stegte ål i Ådum

Der var god afsætning på ålene, som blev nydt i hyggeligt bordfællesskab. Pressebillede

Ådum: Torsdag aften mødtes herreholdet i skolekøkkenet for i fællesskab at lave en to retters middag. Ti aftener bliver det til hen over vinteren, og det er nu på tiende år, mændene mødes og på skift planlægger og køber ind.

Deltagerne har gennem årene fået en erfaring, som imponerer enhver husmor. Villy Christensen og Knud Mogensen har opskrifter med. De stod for denne aften og havde købt ind.

Næppe kunne de have gjort et bedre valg. Stegte ål, en rigtig herreret. Alle kom i arbejde, for der hører stuvede kartofler til, æblemos med peberrod serveret à part, citronbåde og syltede rødbeder.

Der var to pander til stegning. Ålestykkerne var skåret ud i otte cm lange stykker. De paneres nemt i en plastikpose med rugmel. De kogte kartofler blev skåret i mundrette stykker og kom i sovsen. Et hold skar frugt ud og lavede råcreme til aftenens populære dessert.

Da det var første gang på sæsonen, blev alt service taget frem og vasket af, inden der blev lagt dug på bordet og dækket pænt op. Efter halvanden times indsats satte herrerne sig til bords.

Villys nybagte kræmmerhuse var en delikatesse til kaffen. Alle værdsætter det sociale samvær, hvor mad og forberedelse drøftes sammen med forskelligt af almen interesse.

Aftenens udgifter deles man om, lige så opvask og oprydning til sidst. Den første aften blev alle vejet, og der var ikke de store udsving.

Vægten bliver først taget frem igen den sidste kursusaften.

Bodil

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce