Annonce
Tarm

Herreholdet indledte med stegte ål i Ådum

Der var god afsætning på ålene, som blev nydt i hyggeligt bordfællesskab. Pressebillede

Ådum: Torsdag aften mødtes herreholdet i skolekøkkenet for i fællesskab at lave en to retters middag. Ti aftener bliver det til hen over vinteren, og det er nu på tiende år, mændene mødes og på skift planlægger og køber ind.

Deltagerne har gennem årene fået en erfaring, som imponerer enhver husmor. Villy Christensen og Knud Mogensen har opskrifter med. De stod for denne aften og havde købt ind.

Næppe kunne de have gjort et bedre valg. Stegte ål, en rigtig herreret. Alle kom i arbejde, for der hører stuvede kartofler til, æblemos med peberrod serveret à part, citronbåde og syltede rødbeder.

Der var to pander til stegning. Ålestykkerne var skåret ud i otte cm lange stykker. De paneres nemt i en plastikpose med rugmel. De kogte kartofler blev skåret i mundrette stykker og kom i sovsen. Et hold skar frugt ud og lavede råcreme til aftenens populære dessert.

Da det var første gang på sæsonen, blev alt service taget frem og vasket af, inden der blev lagt dug på bordet og dækket pænt op. Efter halvanden times indsats satte herrerne sig til bords.

Villys nybagte kræmmerhuse var en delikatesse til kaffen. Alle værdsætter det sociale samvær, hvor mad og forberedelse drøftes sammen med forskelligt af almen interesse.

Aftenens udgifter deles man om, lige så opvask og oprydning til sidst. Den første aften blev alle vejet, og der var ikke de store udsving.

Vægten bliver først taget frem igen den sidste kursusaften.

Bodil

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Kvinder: Gå hjem og hold fri resten af året

Læserbrev: Danske mænd får i gennemsnit 15 procent mere end deres kvindelige kolleger. Det er sådan cirka halvanden månedsløn. Så hvis kvinder og mænd skal have lige løn for lige arbejde, skal kvinderne have sidste arbejdsdag den 13. november og først møde op igen til januar. I 1976 fik Danmark lov om ligeløn. Det er 43 år siden, men målet er ikke nået endnu. Skal vi for alvor gøre noget ved det, så skal der ny lovgivning til. Ellers har ligelønnen meget lange udsigter. Det vil være absurd, hvis vores børns eller børnebørns generationer på arbejdsmarkedet skal arve uligelønnen. I England har de fået en lov, der pålægger arbejdspladser med flere end 250 ansatte at offentliggøre seks bestemte nøgletal for de ansatte kvinders og mænds løn – herunder forskellen på dem. Derudover skal virksomhederne forklare, hvorfor der er forskel, og hvad man vil gøre for at nedbringe den. Det kunne jeg godt tænke mig at se her også. Det ville være relativt nemt at starte med at stille krav om offentlige, kønsopdelte lønstatistikker. Barselsorloven er et andet område, som vil kunne sætte fart på udligningen. Far skal mere hjem på barsel – og mor tidligere tilbage på job. I både Sverige og Norge tager mere end dobbelt så mange fædre barselsorlov. I denne sammenhæng er det derfor positivt, at et EU-direktiv om øremærket barsel til mænd skal være implementeret herhjemme senest i 2022. Det, at tale åbent om løn på arbejdspladserne, vil også være med til at fremme vilkårene for at få ligeløn. Det er hverken forbudt eller farligt at tale om, hvad man hver især får i løn, så tag snakken med dine kolleger. Lige løn for lige arbejde er et fair krav at stille. Vil du have flere argumenter til ligelønssnakken, så følg med på Kvindernes Sidste Arbejdsdag på facebook.

Annonce