x
Annonce
Tarm

Herrehold har afsluttet 11. sæson

Villy Christensen og Lasse Nielsen i gang med forarbejdet. PR-foto

Ådum: Sæsonen er sluttet for de 12 mænd, som vinteren igennem har mødtes hver anden torsdag aften i skolekøkkenet på Ådum Børneunivers. To eller tre ad gangen har de skiftedes til at stå for planlægning og indkøb. Opskrifterne er kopieret og klar til at deles rundt, inden opgaverne fordeles med tilhørende forklaring.

Med de mange års erfaring er der stadig udfordringer og spænding undervejs, når det gælder at lave god mad. Intet overlades til tilfældigheder, men et grundigt forarbejde og fællesskab om planlægningen borger for godt resultat.

I små hold arbejdes der koncentreret, og prøvesmagningen er til diskussion. Gode råd tages imod med muntre bemærkninger, som er kendetegnende for holdet. Når alt er klar, lægges der vægt på, at hver ret præsenterer sig bedst muligt.

Annonce
Hovedretten nydes og kommenteres.

Middag for damerne udsættes

Omkring bordet nydes tre retters middagen. Det er afgørende at få de sidste justeringer med. Den sidste middag er noget særligt, for den skal efter planen gentages og serveres to uger senere i forsamlingshusets Jægerstue, hvor damerne bliver inviteret med.

Efter prøvesmagningen kan der absolut siges god for det videre forløb.

Desværre er situationen dog i mellemtiden blevet en helt anden. Som alt andet har herreholdets middag med damerne måttet aflyses på grund af smittefaren. Villy Christensen kan på holdets vegne kun sige, at festmiddagen med damer er udsat på ubestemt tid.

/ Bodil

Til opvasken bruges kogende vand fra gryde.
Annonce
Annonce
Hvide Sande

God plads til lystfiskere: Vi plejer at stå som sild i en tønde

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Nødråb fra genbrugscontaineren: Nej tak til mugne bøger og hullede kufferter

Læserbrev: Hver eneste dag året rundt bliver den blå ”genbrugscontainer” på Genbrugspladsen i Ringkøbing tømt på skift af fire forskellige, velgørende organisationer her fra lokalområdet. Ringkøbinggarden er en af de fire, og vi har retten til at tømme containeren hver dag i april, august og december. Det betyder, at det i disse uger er os, det vil sige vores frivillige hjælpere, som hver eneste dag kommer forbi med en trailer for at tømme genbrugscontaineren og fragte alle de gode ting ud til vores loppe- og genbrugsbutik på Klostervej 110 i Kloster. Allerførst TAK. Vi er meget taknemmelige for alle de ting, I donerer, og som vi efterfølgende i genbrugsbutikken får konverteret til gode penge, der finansierer en stor del af driften af Ringkøbinggarden; herunder musikskoleundervisning, instrumenter, uniformer, rejser og andre gode oplevelser for vores børn og unge. Men nu kommer hjertesukket og nødråbet: Vi oplever her under Coronakrisen, hvor genbrugspladsen lige er genåbnet for private, at rigtig mange mennesker desværre også bruger den blå genbrugscontainer som en nem og hurtig måde at komme af med deres affald i stedet for selv at køre rundt i den lange kø på pladsen… I ”gamle dage” (før Covid-19) tog det os hver dag cirka halvanden time at tømme containeren og køre tingene væk. Men i denne uge og i sidste uge har vores frivillige hjælpere hver dag brugt minimum tre timer på først at sortere, og derefter køre rundt i den lange kø på pladsen for at aflevere alt det blandede affald de rigtige steder, inden vi kan begynde at håndtere de gode varer, som er egnede til at komme ind i vores loppe- og genbrugsbutik. Vi tager rigtigt gerne imod alle jeres GODE genbrugsting, men vi vil altså helst slippe for alt det, der er tydeligt usælgeligt; eksempelvis skæve cykler, skåret porcelæn, gennemblødte lænestole, knækkede grydeskeer, defekte legesager, ildelugtende tøj, hullede kufferter og mugne bøger. På gensyn derude på Genbrugspladsen - vi glæder os til at tømme containeren i resten af april måned.

Annonce