Annonce
Sport

Herning henter tiltrængt sejr ude over Rungsted

Johnny Pedersen/Ritzau Scanpix
Bundholdet Herning fik en klar sejr ud af udekampen mod topholdet fra Rungsted. Rødovre vandt bundopgør.

Inden tirsdagens hjemmekamp lå Rungsted Seier Capital på Metal Ligaens andenplads, mens udeholdet fra Herning Blue Fox lå næstsidst, men det var ikke til at fornemme, da pucken havde været i spil i 60 effektive minutter.

Herning vandt nemlig udekampen med 4-1 og bragte sig på 30 point for 22 kampe, mens Rungsted bliver på 38 point for samme kampantal.

Rungsted kom ellers planmæssigt foran efter ni minutter af første periode ved Lucas Andersen, og det så længe ud til at blive periodens eneste scoring. Men Morten Poulsen havde andre planer og udlignede med fem sekunder tilbage.

Derefter fulgte en målløs periode, inden Herning var skarpest i den sidste.

Brodie Dupont bragte Herning på 2-1 efter to minutter, og Kristoffer Lauridsen øgede bare 13 spilsekunder senere.

Thomas Vilstrup Andersen satte trumf på med målet til 4-1, da der resterede seks minutter på uret.

I tirsdagens bundopgør sejrede Rødovre Mighty Bulls med 4-3 hjemme over Odense Bulldogs.

Dermed kom Rødovre på 31 point på syvendepladsen, mens den fynske klub ligger håbløst sidst med 12 point.

Odense førte ellers 1-0 efter første periode på Riley Bourbonnais' tidlige mål, men efter anden periode havde Rødovre vendt det til føring 3-2, efter at Odense også havde ført 2-1.

Med syv minutter tilbage af kampen reducerede Odense til 3-4, men nærmere kom holdet ikke point.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vestjylland

Mand omkommet i drukneulykke

Videbæk

Kvinde hørte tyv luske rundt

Leder

Forslagene efter Hilde-sagen: En dyr omgang tidsspilde

Siden nyopererede Hilde-Kristin Reed Mogensen Kristi Himmelfartsdag sidste år lagde en selfie op på Facebook, er hendes navn blevet til et begreb. Hilde-sagen får de fleste læsere af Dagbladet til at tænke på benhård tolkning af sygedagpengeregler og på jobafklaring på kanten af sygesengen. Dagen før sin operation fik Hilde besked fra kommunen om, at hun få dage efter ville komme i et såkaldt jobafklaringsforløb og få frataget sine sygedagpenge til fordel for den lavere ressourceforløbsydelse. Sygedagpengeperioden på 22 uger var udløbet, og kommunen fandt ikke grundlag for at forlænge perioden. En shitstorm, en lang række artikler i Dagbladet samt et par kommunale kovendinger senere er Hilde i dag færdig med sin efterbehandling og håber at være kommet fri af kræften. Hun er også lige så stille på vej tilbage til sit job som dyrlæge i Tim. Samtidig er kommunen færdig med sin 'efterbehandling' af denne og andre sygedagpengesager, og det har nu ført til en henvendelse til beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard med forslag til ændringer af lovgivningen. Sygedagpengeperioden bør, mener kommunen, forlænges fra 22 til for eksempel 30 uger. Det vil selvfølgelig give den syge mere tid til at blive rask - men det er værd at minde kommunen om, at uanset om fristen er det ene eller det andet antal uger, så er en henvendelse som den, Hilde fik dagen før en alvorlig kræftoperation, helt hen i vejret. Men honnør for udspillet! Knap så højt løfter vi på hatten over de andre forslag fra kommunen. At det skulle gøre nogen forskel, om man kalder det jobafklaringsforløb eller jobudviklingsforløb, skal man vist have den store diplomuddannelse i bureaukrat-dansk for at forstå visdommen i. Det er nu en gang indholdet og ikke den sproglige indpakning, som betyder noget. Tilsvarende lyder forslaget om en landsdækkende kampagne, der skal fremhæve meningen med og værdien af jobafklaringsforløb, ærlig talt som en dyr omgang tidsspilde. Et godt råd: Brug i stedet kræfterne og pengene på at administrere både menneskeligt og fornuftigt i forhold til de muligheder, loven giver. Det kunne for eksempel have sparet Hilde for en opslidende kamp med myndighederne.

Annonce