Annonce
Sport

Herning henter tiltrængt sejr ude over Rungsted

Johnny Pedersen/Ritzau Scanpix
Bundholdet Herning fik en klar sejr ud af udekampen mod topholdet fra Rungsted. Rødovre vandt bundopgør.

Inden tirsdagens hjemmekamp lå Rungsted Seier Capital på Metal Ligaens andenplads, mens udeholdet fra Herning Blue Fox lå næstsidst, men det var ikke til at fornemme, da pucken havde været i spil i 60 effektive minutter.

Herning vandt nemlig udekampen med 4-1 og bragte sig på 30 point for 22 kampe, mens Rungsted bliver på 38 point for samme kampantal.

Rungsted kom ellers planmæssigt foran efter ni minutter af første periode ved Lucas Andersen, og det så længe ud til at blive periodens eneste scoring. Men Morten Poulsen havde andre planer og udlignede med fem sekunder tilbage.

Derefter fulgte en målløs periode, inden Herning var skarpest i den sidste.

Brodie Dupont bragte Herning på 2-1 efter to minutter, og Kristoffer Lauridsen øgede bare 13 spilsekunder senere.

Thomas Vilstrup Andersen satte trumf på med målet til 4-1, da der resterede seks minutter på uret.

I tirsdagens bundopgør sejrede Rødovre Mighty Bulls med 4-3 hjemme over Odense Bulldogs.

Dermed kom Rødovre på 31 point på syvendepladsen, mens den fynske klub ligger håbløst sidst med 12 point.

Odense førte ellers 1-0 efter første periode på Riley Bourbonnais' tidlige mål, men efter anden periode havde Rødovre vendt det til føring 3-2, efter at Odense også havde ført 2-1.

Med syv minutter tilbage af kampen reducerede Odense til 3-4, men nærmere kom holdet ikke point.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Samskabelse er vejen frem i rundkørslen

Vi kommer ikke uden om det … Det offentlige har ikke råd til at betale for alle de ønsker, borgerne har til forbedringer og forskønnelser af vore fælles omgivelser. Men så er det jo godt, når borgerne kan tage sagen i egen hånd … Tag bare rundkørslen i Astrup ved Femvejen lige uden for byen; af lokale kaldt "Danmarks grimmeste" af slagsen. Om det passer, vil være et oplagt emne til en rundbordsdiskussion. Men køn var den i alt fald ikke, overgroet som den var med ukrudt. Kommunen havde dog ikke pengene til at gøre noget ved den. Men så tog folk i Astrup sagen i egen hånd. En flok frivillige påtog sig opgaven med at omdanne den til "Danmarks smukkeste rundkørsel". Det skete ved, at folk lagde kræfterne sammen: Per Kjær, der driver maskinstationen, stillede maskine til rådighed. Landmand Vagn Lindy Petersen i Skjern havde noget jord til at ligge efter en staldudvidelse, som kunne bruges, så onsdag blev der flyttet 400 kubikmeter jord. Svæveflyvepladsen i Ejstrup bidrog med et træ, som Kristian Ahle selv gravede op. Nu mangler de frivillige bare at få plantet rododendron i fem farver, så er "Femvejens Andels Rundkørsel", som den - måske ikke helt mundret - er kommet til at hedde, klar til at springe ud det kommende forår i al sin glans. Det hører med til historien, at rododendronerne selvfølgelig udbydes på andele, og at anlægsgartner Ole Christensen står for indkøb af planterne. Kommunens rolle i hele historien har i dette tilfælde været lydhørhed over for de lokale ønsker, og hurtig tilladelse til, at de frivillige kunne gå i gang. I andre tilfælde ser man i stigende grad, at der er tale om egentlig samskabelse; altså at kommunen og lokalsamfundene i fællesskab bidrager til at løse opgaver, som kommunen ikke har råd til alene at løse - for eksempel etablering af cykelstier. Man kan selvfølgelig mene, at opgaverne bør betales fuldt ud af kommunen. Men ofte vil det være ensbetydende med, at de ikke løses - eller i bedste fald først om mange år - og så er det da bedre, at parterne i fælles forståelse skaber noget sammen. Ellers havde Astrup næppe været på vej til at få "Danmarks smukkeste rundkørsel".

Navne

Succesrig højskole søger ny forstander

Annonce