Annonce
Videbæk

Videbæk Bogtrykkeri sælger ugeaviser - Dagbladet overtager Lokalposten

Lokalposten bliver fremover en del af Ugeavisen Ringkøbing. Foto: peso
Fra 5. maj vil læserne i udgivelsesområdet kun modtage en ugeavis - kunderne kan glæde sig over bredere palette af medieplatforme.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: Efter 75 år hos Videbæk Bogtrykkeri skifter Videbæk/Spjald Avis ejerskab, idet Herning Folkeblad overtager alle Videbæk Bogtrykkeris ugeaviser fra 5. maj 2021. Foruden Videbæk/Spjald Avis drejer det sig også om Ugeposten Kibæk og Lokalposten, der dækker et stort område fra Hvide Sande i vest til Hover i øst og fra Stauning i syd til Vedersø i nord.

Sidstnævnte udgivelse bliver dog ikke på Herning Folkeblads hænder i særlig lang tid, da Lokalposten overtages af Mediehuset Ringkøbing-Skjern, som også står bag nærværende udgivelse, der er en del af Jysk Fynske Medier.

- Vi er rigtig glade for, at vi har fået muligheden for at overtage en lokal funderet ugeavis. Vi tror, at vi som Jysk Fynske Medier kan byde ind med at få kundernes budskaber ud på flere platforme som radio og digitale medier og dermed hjælpe dem med at få endnu mere opmærksomhed, siger Kent Viborg, salgschef hos Mediehuset Ringkøbing-Skjern.

- Handlen sker, fordi der er brug for at konsolidere og dermed styrke mediemarkedet, for at sikre, at man kan blive ved med at udgive lokale medier og undgå nyhedsørkener, tilføjer Kent Viborg.

Annonce

Én avis

Lokalposten bliver efter overtagelsen sammensmeltet med Ugeavisen Ringkøbing, da de to aviser dækker samme område, og den vil derfor ikke udkomme separat efter 5. maj.

- Der sker det samme, som da vi overtog aktiviteterne fra Radio Max. Det foregik på en god og fornuftig måde, og kunderne var glade for at blive indarbejdet i vores produkter, siger Kent Viborg.

Om salget siger indehaverne af Videbæk Bogtrykkeri Jette Clausen og Tommy Eriksen i en pressemeddelelse, at nutidens ugeavis kræver en stor organisation med digitale muskler og stort redaktionelt setup.

Annonce

Fokus på grafik og kirkeblade

Frasalget af ugeaviserne betyder, at bogtrykkeriet fremover vil fokusere 100 procent på grafiske kommunikationsløsninger til handels- og industrivirksomheder, ligesom man vil udbygge afdelingen for kirkelige magasiner, som er i vækst. Disse aktiviteter er i forvejen den største del af firmaets omsætning.

Udover medierådgiver Conny Møldrup, der flytter med ugeaviserne til Herning Folkeblad, følger der ikke yderligere medarbejdere med ved overdragelsen.

Alex Nielsen, administrerende direktør i Herning Folkeblad, siger i forbindelse med købet af ugeaviserne:

- Vi vil med udgangspunkt i vores redaktionslokaler i Bredgade i Videbæk kombinere dagbladet og ugeavisen samt hertil tillægge digitale ydelser. Det sker for at understøtte den lokale forankring endnu mere.


Handlen sker, fordi der er brug for at styrke mediemarkedet, for at sikre, at man kan blive ved med at udgive lokale medier og undgå nyhedsørkener

Kent Viborg, salgschef


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Skjern

Skjern får sin egen tv-kanal: Underholdningsshow, natur, kultur og butikker skal fylde sendefladen

Ringkøbing-Skjern

Søndagens coronatal: Ingen nye smittede dagen før afgangseleverne vender tilbage skole

Skjern For abonnenter

Vestjylland skulle være Henris ferieflirt: Nu er han Skjern-mand og starter en lokal tv-kanal

Annonce