Videbæk

Herborg-virksomhed er glad for Struer-base

Martin Kongsgaard i det grønne. Lederen af Herborg Smede- & Maskinforretning i Struer glæder sig over forretningens gode udvikling i Struer. Foto: Allan Damgaard

Herborg Smede- & Maskinforretning har været i Struer i tre år og øget medarbejderskaren fra 7 til 15.

Herborg/Struer: I disse dage er det tre år siden, at Herborg Smede- & Maskinforretning åbnede sin afdeling i Struer, og ved samme lejlighed kom lederen af Struer-afdelingen, Martin Kongsgaard, med i ejerkredsen, så der i dag er seks ejere af maskinforretningen.

- Det har været en succes at flytte til Struer. Vi havde tidligere en afdeling i Nørre Nissum, men her var pladsen for trang, så det var helt rigtigt at flytte til Struer og få mere plads og samtidig en supergod beliggenhed lige midt i det område, vi betjener, siger Martin Kongsgaard.

De positive tendenser har også smittet af på medarbejderstaben. Ved skiftet til Struer havde afdelingen syv ansatte - i dag er der 15. Blandt medarbejderne i Struer-afdelingen er der tre lærlinge, og i hele virksomheden er der ikke færre end 13 lærlinge. Så det er svært at påstå, at virksomheden ikke tager et samfundsansvar.

- Jeg synes, vi tager et samfundsansvar, og samtidig gør vi det jo også for vores egen skyld. Det kan være svært at skaffe landbrugsmaskinmekanikere i dag. Vi har ingen garanti for, at de bliver hos os efter endt uddannelse. De får virkelig en god uddannelse, der er også er efterspurgt i andre brancher. Men vi håber selvfølgelig, at nogle af dem har lyst til at blive, siger Martin Kongsgaard.

Herborg Smede- & Maskinforretning

Herborg Smede- & Maskinforretning blev grundlagt i 1975 af Oluf Poulsen. Året efter blev han John Deere-forhandler. Sælger foruden landbrugsmaskiner også maskiner til f.eks. vej, have og park. Har også salg til private.Herborg ligger ved Videbæk. Virksomheden har desuden afdelinger i Struer og Farre ved Give.

Der er 80 ansatte med 50 i Herborg samt 15 i både Struer og Farre.

Oluf Poulsen er stadig medejer og aktiv i virksomheden. Der er i dag seks indehavere.

Dækker stort område

John Deere-forhandlerens Struer-base dækker et område fra Thyborøn og Thyholm i nord til Skive og Karup i øst samt Holstebro og Ulfborg i syd.

- Vi kan godt mærke, at der er kommet mere motorvej. Vi har noget kørsel imellem vores afdeling og afdelingen i Farre ved Give. Nu kan det klares på cirka en time, hvor det før tog halvanden time, siger Martin Kongsgaard.

Afdelingen sælger først og fremmest til landmænd og entreprenører, men der er også salg til byfolket - f.eks. robotplæneklippere, som er meget efterspurgt i øjeblikket.

- Det er den eneste af vores tre afdelinger, der ligger i et decideret bynært område, og det betyder, at vi har en del salg til private, hvilket vi naturligvis er glade for, siger Martin Kongsgaard.

Landbruget er presset

Når man sælger maskiner til landbruget, så mærker man i høj grad, om det går op eller ned i erhvervet. Og i øjeblikket er der mange landmænd, der har det svært.

- Vi er jo et følgeerhverv til landbruget. Her ligger vi i første række og mærker følgevirkningerne med det samme. Landmændene har det svært i øjeblikket. Mange af dem er pressede. Vi skal til gengæld være glade for, at vi ligger i Vestjylland - her har sommerens tørke ikke været helt så slem som andre steder i landet, siger Martin Kongsgaard.

Struer-afdelingen holder igen i år åbent hus omkring sin fødselsdag i Struer. Det bliver i år torsdag den 6. december kl. 10-21. Tidspunktet er valgt for ikke at kollidere med denne uges landbrugsmesse Agromek i Herning.

- Til gengæld betyder det så, at vi kan vise nogle maskinnyheder direkte fra Agromek, og det er vi ganske godt tilfreds med. Samtidig er det en dag, hvor vores maskinleverandører er til stede, så man kan få en snak med dem. Og så er det ellers en hyggelig dag, hvor folk også mødes til en snak og en fadøl og lidt mad. Der plejer at være et godt fremmøde, siger Martin Kongsgaard.

0/0
Annonce
112 For abonnenter

Sms-skænderi gik forud for hammervold og knivstikkeri: Du må være en mand og komme ud

Annonce
Annonce
Danmark

Video: Se den fulde statsminister-duel mellem Mette Frederiksen og Lars Løkke

Videbæk

Drøm går i opfyldelse for vestjysk lavindkomstfamilie: For nogle er en pokalfinale i Parken bare større

Videbæk

Trailer forsvundet

Videbæk For abonnenter

Jeg elsker gejsten og iværksætterkulturen

Videbæk For abonnenter

Mejeridirektøren elsker håndværket

112

Voldstiltalt måtte føres ud af retssalen af betjente: I kunne lige så godt sætte en papegøje ind

Fodbold For abonnenter

Offsidereglen bruger de ikke, men tredje halvleg hitter: Grønbjerg har fået fodboldfeber

112

Tre biler i harmonika-uheld på Ringkøbingvej

112 For abonnenter

Retssag om knivstikkeri: En ukendt mand med et jagtgevær og pludseligt blod på gulvet